Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Případ krásné čarodějky - Vzpomínky budějovického kata

Audiokniha Případ krásné čarodějky - Vzpomínky budějovického kata

Délka:

11 hod 2 min

Čte:

Martin Stránský

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 32 - Anna Strunecká 07.06.2014

100 statečných - Host č. 32 - Anna Strunecká 07.06.2014

Hostem L. Výborné - prof. RNDr. A. Strunecká (fyzioložka, bioložka)

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': 'Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslov

Obrázek podcastu Remek: Pod námi planeta Země

Remek: Pod námi planeta Země

Komentář k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...A stovky setkání s dělníky, zemědělci, vojáky, pohraničníky, vědci, pracovníky podniků, úřadů, s mládeží. Všichni budou chtít vědět a znát. Budou se ptát vcelku na to

Obrázek podcastu Wintonův vlak 1939 a 2009

Wintonův vlak 1939 a 2009

Pořad o Nicholasi Wintonovi a o jízdě důležitého parního vlaku na jeho počest připravili Bronislava Janečková a Tomáš Černý. Hovoří a vzpomínají: Zuzana Marešová a Marie Šímová.

Obrázek podcastu Objektivní nález

Objektivní nález

„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014

100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014

Hostem L. Výborné - O. Trojan (filmový producent, režisér a příležitostný herec)

Obrázek podcastu Cukrárna v Paříži

Cukrárna v Paříži

Romantická cukrárna čeká na svoje objevení. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Kdysi vyhlášená pařížská cukrárna se brzy zavře, ještě zbývá poslední cukrářský kurz. Právě na něj míří z anglického venkova i třicetiletá Nina Hadleyová. Kromě odpalovaného těsta se ale

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu 690 otázek v angličtině - Od začátečníků po středně pokročilé

690 otázek v angličtině - Od začátečníků po středně pokročilé

Audiokniha obsahuje téměř 700 anglických otázek pro všechny příležitosti. Pro začátečníky, mírně a středně pokročilé. Možná jste někdy znejistěli, když se vás cizinec na něco zeptal anglicky. Například, kde je restaurace nebo odkud jste. Nebo jestli tato silnice vede do

Obrázek podcastu Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí

Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí

Výbor z autorových fejetonů.

Obrázek podcastu Vločky rozprávočky

Vločky rozprávočky

Snehové vločky sú veľmi dôležité. Robia zimu zimou. Poletujú po krajine a kým padnú na zem, vypočujú si veľa príbehov. Tak raz pristala jedna vločka na nos pánovi kronikárovi, ktorý si do svojej veľkej knihy zapisoval rozprávočky zo studených krajín, aby sa na ne nezabu

Obrázek podcastu Paměti urozeného pana Barry-Lyndona

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona

Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt

Obrázek podcastu Skutečná cesta ven

Skutečná cesta ven

„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta

Obrázek podcastu Jan Cimbura

Jan Cimbura

Ideál moudrého hospodáře, otce rodiny a váženého souseda - to je Jan Cimbura, titulní hrdina románu Jindřicha Šimona Baara. Dvanáctidílnou četbu na pokračování o životních osudech tohoto strážce tradičních patriarchálních hodnot natočil v roce 1995 režisér Petr Adler, ú

Obrázek podcastu Jsem obklopena historií...

Jsem obklopena historií...

Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl

Obrázek podcastu Jaroslav Hašek - Povídky

Jaroslav Hašek - Povídky

Duchovní otec Švejka zahájil svou spisovatelskou dráhu drobnými povídkami, črtami a humoreskami, které publikoval v časopisech. Vybrali jsme řadu, která vycházela v Humoristických listech. Autor v nich navázal na tradici lidového šibalského humoru, kterou potom dále roz

Obrázek podcastu Stručne a jasne

Stručne a jasne

„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá

Obrázek podcastu Proč sníme

Proč sníme

>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Obrázek podcastu Malé experimenty

Malé experimenty

>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Obrázek podcastu Mníchov

Mníchov

September 1938. Hitler sa rozhodol začať vojnu. Chamberlain zúfalo túži udržať mier. O tejto otázke sa rozhodne v meste, čo sa navždy zapíše do dejín vďaka dohode, ktorá nielenže viedla k rozkladu demokratického Československa, ale aj otvorila dvere Hitlerovým politický

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (druhá séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (druhá séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Večne spievajú lesy

Večne spievajú lesy

V srdci ticha spievajú stromy... a ozýva sa hlas minulosti. Na odľahlom statku Bjørndal, ukrytom medzi hlbokými nórskymi lesmi, žije rodina, ktorej korene sú hlboko zapustené do zeme i tradícií. Keď sa mladý Dag Bjørndal vracia domov, je postavený pred výzvu – ochrániť

Obrázek podcastu David Copperfield

David Copperfield

Klasický román v nebývalé dramatizaci a v brilantním podání Luboše Veselého. Dvacetidílná četba na pokračování z dvoudílného románu Charlese Dickense zachycuje osudové momenty ze života Davida Copperfielda, chudého sirotka, který dospěl v pozoruhodného a úspěšného člov

Obrázek podcastu Šťastná za všech okolností

Šťastná za všech okolností

Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila.