Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Případ hrozníčkové náušnice

Audiokniha Případ hrozníčkové náušnice

Délka:

8 hod 27 min

Čte:

David Kaloč

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka

Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Obrázek podcastu All my dancing seasons

All my dancing seasons

Humorous stories of “old bachelors” who, at balls, wine bars, on the street, and elsewhere, try—sometimes successfully, sometimes not—to get closer to the opposite sex. For some men, the pursuit of women gradually becomes a purpose, a pastime, and eventually even a spor

Obrázek podcastu Večerníčkův kolotoč pohádek

Večerníčkův kolotoč pohádek

Pohádky z šesti nejoblíbenějších cyklů televizních Večerníčků se točí na pomyslném kolotoči tohoto titulu. Zbývá jen vybrat si tu, kterou máte nejraději!

Obrázek podcastu Utrpení mladého Werthera

Utrpení mladého Werthera

Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov

Obrázek podcastu Kincl: Rákosníček a rybník

Kincl: Rákosníček a rybník

Vodní skřítek Rákosníček z rybníku Brčálníka se stal jednou z nejoblíbenějších postaviček kreslených televizních večerníčků. Vymyslel ho spisovatel Jaromír Kincl, nezaměnitelnou podobu mu vtiskl osvědčený výtvarník a animátor Zdeněk Smetana, svůj hlasmu propůjčila hereč

Obrázek podcastu Petr Pan

Petr Pan

Kouzelný příběh o chlapci, který se nikdy nestal dospělým. Na motivy pohádky Jamese Matthewse Barrieho pro rozhlas napsali Marie a Zdeněk Hořínkovi.Osoby a obsazení: vypravěč (Ladislav Mrkvička), Petr Pan (Vlastimil Brodský), víla Cililink (Veronika Žilková), Venda (Bar

Obrázek podcastu Ubu se vrací

Ubu se vrací

Dramatická variace na téma Alfreda Jarryho. Rozhlasová nahrávka z roku 1999. V titulní roli Leoš Suchařípa, dále hrají Jan Vondráček, lenka Vychodilová, Ivan Řezáč, David Prachař, Pavel Tesař, Miloslav Kopečný, Miroslav Hanuš, Bořík Procházka, Tomáš Pergl. Úprava Štěpán

Obrázek podcastu Francouzština do ucha

Francouzština do ucha

Jedná se o ucelený výukový materiál pro začátečníky až po pokročilé, který je sestavený podle platných didaktických pravidel, kdy způsob vlastní výuky je založen na metodě „drilu“. Zaměřuje se na všechny podstatné prvky výuky cizího jazyka – výuku slovní zásoby a frází,

Obrázek podcastu Na křídlech RAF

Na křídlech RAF

Českoslovenští váleční letci v reportážích a rozhovorech BBC. Nahrávky válečných relací BBC věnovaných československým letcům v řadách Royal Air Force ve Velké Británii jsou dodnes poutavé jednak pro svou atmosféru (vedle redakčních textů a komponovaných pásem o bojovýc

Obrázek podcastu Proč Alláh stvořil kalašnikov

Proč Alláh stvořil kalašnikov

Reportérem z válek, mešit i bazarů. Autor se vrací k zážitkům z nedávných návštěv Izraele, Pásma Gazy, Pákistánu, Egypta a Afghánistánu. Jeho pohled na tamější vývoj rozhodně není černobílý. Autor se vrací k zážitkům z nedávných návštěv Izraele, Pásma Gazy, Pákistánu,

Obrázek podcastu Myšlenky antických klasiků

Myšlenky antických klasiků

Původní komplet 5 EP 0 88 0490-4 "Myšlenky antických klasiků" vydal Supraphon v roce 1975 - nyní titul s myšlenkami a díly Homéra, Aristotela, Platóna a dalších antických autorů a myslitelů vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Můj životopis a mé vynálezy

Můj životopis a mé vynálezy

Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Dějiny českého divadla

Dějiny českého divadla

Původní komplet 8 desek 0 29 0551 - 558 Dějiny českého divadla vydal Supraphon v roce 1971 - nyní tento komplet vydáváme poprvé digitálně. Technická kvalita některých záznamů odpovídá jejich stáří, nicméně se jedná o historicky cenné zvukové záznamy s ukázkami z divadel

Obrázek podcastu Bětka Veselka

Bětka Veselka

Úsměvný dramatický příběh zkušené rozhlasové autorky Heleny Benešové je zasazen do prostředí malé české vesničky Ouholice, která se na první pohled jeví jako idylický kout téměř starosvětských ctností a přírodních krás. Pod tímto povrchem se odehrávají drobné a ve své p

Obrázek podcastu Nadpřirozená komunikace

Nadpřirozená komunikace

Záznam z úspěšné dubnové dvoudenní konference KMS, na níž Rachel Hicksonová (dcera Alana Vincenta) a její manžel Gordon vyučovali o tom, jak komunikovat s Bohem, tedy o proroctví a o modlitbě. Povzbudivé, aktuální slovo pro současnou církev.

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Au revoir, Prague

Au revoir, Prague

Vyšehrad - the ancient seat of the Princes of Bohemia, dating from the first half of the 10th century. The cemetery with "Slavín" where outstanding Czech artists and scientists are laid to rest. (Smetana "Vyšehrad"). Wenceslas Squere (Václavské náměstí) - the main Pragu

Obrázek podcastu Italština do ucha

Italština do ucha

Jedná se o ucelený výukový materiál pro začátečníky až po pokročilé, který je sestavený podle platných didaktických pravidel, kdy způsob vlastní výuky je založen na metodě „drilu“. Zaměřuje se na všechny podstatné prvky výuky cizího jazyka – výuku slovní zásoby a frází,

Obrázek podcastu Pohádky 1-10

Pohádky 1-10

V roce 2017 vyšel první díl titulu určeného pouze pro digitální obchody, titulu plného pohádek z archivu Supraphonu s lapidárním názvem "Pohádky". Postupně jsme vydali 10 dílů pod kat.čísly VT 2877-2, VT 7531-2, VT 2457-2, VT 2343-2, VT 0806-2, VT 7845-2, VT 0807-2, VT

Obrázek podcastu Rada moudrých - O přírodě

Rada moudrých - O přírodě

Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak

Obrázek podcastu Zdravie bez liekov

Zdravie bez liekov

Už Hippokrates povedal, že všetky choroby sídlia v črevách. Ľudstvu trvalo viac než 2 400 rokov, kým túto pravdu dokázalo podoprieť faktami. Autori mimoriadne úspešnej knihy Zdravé črevo a trávenie, docent Ladislav Kužela, PhD. a Zuzana Čižmáriková, PhD, sa v tomto diel

Obrázek podcastu Nejen růže – zvukově-literární portrét Jana Potměšila

Nejen růže – zvukově-literární portrét Jana Potměšila

Nahrávka je komponována jako pásmo složené z úryvků hercova repertoáru v 90. letech minulého století (v divadle Kašpar, Minor, ve Viole, Lyře Pragensis, v čajovně Herba Magica i v produkci AudioStory), z literárních ukázek a z Janovy autentické, niterné zpovědi, která j

Obrázek podcastu Meditace mettá

Meditace mettá

V této knize nás Visu seznamuje se meditací mettá. V první kapitole najdete instrukce, které nám umožňují praktikovat meditaci mettá v nejrůznější životních situacích. Další kapitoly pak popisují rozvíjení dalších tří Čtyř božských dlení – soucitu (karuná), spoluradosti

Obrázek podcastu Povídky Alphonse Daudeta

Povídky Alphonse Daudeta

Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Jeho svěží styl se stal jedním ze vzorů francouzské moderní prózy a Daudetovy texty patří do zlatého fondu francouzského písemnictví 19. století.Čt