Obrázek podcastu Případ Holečkovi

Audiokniha Případ Holečkovi

Délka:

1 hod 43 min

Čte:

Pavel Řezníček

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kruh dní

Kruh dní

Stonehege - stavba, která je jednou z největších světových záhad v dějinách lidstva se stává dějištěm strhujícího vyprávění. Nadaný kopáč pazourků Seft se za letního vedra ubírá po Velké planině, aby přihlížel obřadům ohlašujícím začátek nového roku. Přichází také využ…

Obrázek podcastu Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. …

Obrázek podcastu Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou - Mistři slova

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou - Mistři slova

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je psychologická novela, která je inspirována skutečnými událostmi. Arnošt Lustig tuto knihu napsal během 12 dní. Děj se odehrává v roce 1943.Němci zajali na Sicílii skupinu dvaceti židovských obchodníků pod vedením pana Cohena pod zám…

Obrázek podcastu Uranova

Uranova

Vítejte v Jáchymově, městě lázeňských radovánek a uranových dolů! Po dívce z Anglie, která se v srpnu 1968 vydala do Československa, aby v Jáchymově navštívila rodinu svého nikdy nepoznaného otce, se slehne zem. Život Angely ale tehdy neskončil a osud tomu chce, že se …

Obrázek podcastu Doktorka z domu Trubačů

Doktorka z domu Trubačů

Audiokniha o ženě, která předběhla svůj čas / Román přibližuje osud doktorky Vlasty Kálalové-Di Lottiové, rodačky z Bernartic u Tábora, která se ve dvacátých letech tohoto století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Smyslem jejího živo…

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Obrázek podcastu Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR

Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR

Kniha Navzdory je unikátním a jedinečným příběhem válečného veterána Petra Matouše, vojáka z bojů v Afghánistánu a bývalého operátora 601. skupiny speciálních sil armády ČR. Navzdory není jen kniha. Je to život a zkušenost z rukou profesionálů. Tak pojďme využít vzácnéh…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Doba temna

Doba temna

Výprava z temnot české stand-up komičky, která nesmlouvavě popisuje s ironií sobě vlastní svůj život a trnitou cestu z toxických vztahů k sebe-lásce. Autobiografie české stand-up komičky Adély Elbel jistě šokuje mnohé posluchače. Nejen nesmlouvavým a drsným popisem děts…

Obrázek podcastu Gottwaldova mumie

Gottwaldova mumie

Naneštěstí pro Išku to není začátek anekdoty, ale její nové pracovní rutiny. Mladá vdova a matka malého chlapce nastupuje jako uklízečka do nejstřeženější budovy tehdejšího Československa — Mauzolea Klementa Gottwalda na pražském Vítkově. Mrtvý je tu uložen k věčnému od…

Obrázek podcastu Jak si dělat chytré poznámky

Jak si dělat chytré poznámky

>> “Bez psaní nelze přemýšlet.” – Niklas Luhmann, sociolog # O audioknize Prázdný list papíru či textový dokument. Blikající kurzor. Blížící se deadline. Panika! Každý student, vědec, lektor – zkrátka kdokoliv, kdo píše nebo přednáší – už tuto hrůzu zažil. Proces psaní…

Obrázek podcastu Povídky z jedné kapsy

Povídky z jedné kapsy

Povídky z obou kapes, jenž byly napsány v roce 1929. Patří ke skvostům české moderní prózy, která už dnes plným právem náleží do klasiky. Jde o řady kriminalistických příběhů. Důležitější než odhalení zločinu, je však u Čapka pohled do duší zlodějíčků i dobráckých stráž…

Obrázek podcastu Čtrnáctero zastavení

Čtrnáctero zastavení

Bedřich Fučík načrtává monumentálními tahy životní i básnické portréty svých oblíbených autorů - v jednotlivých osudových zastaveních zachycuje, jak se s nimi sblížil a jak jejich dílo zanechalo v jeho životě nesmazatelnou stopu.Literární kritik a esejista Bedřich Fučík…

Obrázek podcastu Feministkou snadno a rychle

Feministkou snadno a rychle

Feministky řeší nesmysly, jako je pouštění žen do dveří. Ženy by měly mít děti. Mělas prostě říct ne. To jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu dříve či později setká. Dávat neustále dohromady argumenty a nabízet jinou perspekti…

Obrázek podcastu Psí dny

Psí dny

Je vedro. Příšerné vedro. A tlapky osudu jsou nevyzpytatelné… Baculatá Rebeka Voříšková, kterou si spolužáci zvykli vnímat jako „bečku“ a „socku“, musí stůj co stůj přečkat červencová horka. Schovala se proto se všemi XXL mindráky doma na zahrádce – jenže čaromoc prázdn…

Obrázek podcastu Knoflíková válka

Knoflíková válka

Celosvětově oblíbený příběh o nesmiřitelné válce Loverňáků a Velraňáků, dvou klukovských part ze sousedních vesnic, které se zarputile nenávidí a bojují proti sobě všemi možnými způsoby. V každé z bitev získává vítězná strana válečné trofeje - knoflíky, kšandy nebo pásk…

Obrázek podcastu Život víry 2021/10

Život víry 2021/10

Život víry 2021/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Když vedoucí selže Obdarovaní křesťanští vedoucí a vážné hř…

Obrázek podcastu Neznámí hrdinové mluvili i německy

Neznámí hrdinové mluvili i německy

Z třinácti milionů obyvatel Československa patřily v prvním dvacetiletí jeho existence více než 3 miliony k německé národnosti. Tito českoslovenští občané mluvící německy byli mnohdy ochotni za náš stát a jeho demokratické principy položit i život. Přesto upadly jejich …

Obrázek podcastu Legenda o hadech a ohni

Legenda o hadech a ohni

Exotický a tajemný je svět Věčné transmise, obývaný mnoha odlišnými rasami i obludnými monstry, Je to svět neznající oheň. V prostředí, kde se volně nevyskytuje oheň, je ekonomika, ale i samotná existence celých národů závislá na mechanicky přenášené energii pomocí neko…

Obrázek podcastu Firma

Firma

Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižá…

Obrázek podcastu Jak vzpomínám

Jak vzpomínám

Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Obrázek podcastu Pětkrát s Viktorem Fischlem

Pětkrát s Viktorem Fischlem

Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Čtou: Martin Růžek, Rudolf Pellar, Jiří Adamíra, Miroslav Moravec a Radovan Lukavský.

Obrázek podcastu Plzeňské strašení podruhé

Plzeňské strašení podruhé

Plzeňské strašení podruhé - audiokniha obsahuje volné pokračování alba Plzeňské strašení v podání Martina Stránského a dalších. Pět mluvených pověstí v podání Martina Stránského, Petry Jarošové a Tomáše Šolce jsou proloženy písněmi od skupin a interpretů jako je Neboysa…

Obrázek podcastu Útěk z lodi Hurikán

Útěk z lodi Hurikán

Dramatizace románu R.L.Stevensona Únos.Když David Balfour přijde do domu svého strýce, očekává vřelé přijetí, teplé jídlo a přátelské popovídání. Namísto toho je uvězněn, unesen, ztracen na moři, falešně obviněn z vraždy a ocitá se na útěku s pašerákem, který si říká Al…

Obrázek podcastu Barvíř na penzi

Barvíř na penzi

Barvíř na penzi byl okraden svou o dvacet let mladší manželkou a mladým sousedem. Oba mladí lidé, zdá se, uprchli. Barvíř najme Sherlocka, aby oba vypátral, netuší však, jakým směrem se pátrání stočí. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.