Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Příběhy eléva

Audiokniha Příběhy eléva

Délka:

3 hod 55 min

Čte:

Martin Zahálka

Vydavatel:

Tebenas

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Osmanský tábor

Osmanský tábor

I když se situace v Uhrách v polovině 16. století již trochu uklidnila a útoky Osmanů na nějakou dobu utichly, objeví se jiná nebezpečná a zdánlivě neřešitelná záležitost. Protože použití vojska je vyloučeno a rovněž vyslanec českého krále v Budíně má v tom ohledu ruce

Obrázek podcastu Malenka

Malenka

V pohádce z roku 1984 o malinké Malence a maličkém Malíčkovi, kteří se jeden druhému ztratili, ale nakonec se díky pomoci stejně malých živáčků našli, účinkují Naďa Konvalinková, Viktor Preiss, Jiřina Bohdalová, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich.

Obrázek podcastu Hrdinové

Hrdinové

Již staří Řekové se zmítali ve víru vášní. A teď je u toho šmíruje britský vtipálek! Když se Prométheovou zásluhou věk bohů Řecku přejedl a prosadili se bájní hrdinové, začalo být u tamního moře dusno. Zhrzený Olymp dělal vlny a bojovníkům škodil proradným předurčením,

Obrázek podcastu Obřad

Obřad

Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pachatel byl dopaden a dosud si odpykává trest, takže existují jen dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Vynález zkázy

Vynález zkázy

Vědeckofantastický dobrodružný román Vynález zkázy napsal J. Verne v roce 1896. Hlavního hrdinu profesora Rocha, vynálezce mimořádně výbušné látky, zastihneme v tomto zpracování ve chvíli, kdy je unesen pomocí ponorky z nervového sanatoria, kde se léčí po celkovém zhrou

Obrázek podcastu Píseň o Bernadettě

Píseň o Bernadettě

"Píseň o Bernadettě" pražského německého autora Franze Werfela je úchvatným literárním zpracováním mariánského zjevení, k němuž došlo v jihofrancouzských Lurdech roku 1858. Autor v duchu nejlepších tradic literárního impresionismu vytvořil dílo, které přesvědčivým způso

Obrázek podcastu Bílá paní na hlídání (3.série)

Bílá paní na hlídání (3.série)

Poslední část příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 7

Hovory o józe a mystice č. 7

Vnitřní život, jeho podstata a včem spočívá. Metody vnitřního života - praxe jógy a mystiky. Přednáška v Táboře z října 1998. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Kriegel: Voják a lékař komunismu

Kriegel: Voják a lékař komunismu

Žádný člověk není černobílý. Kdo je František Kriegel? Lékař, který nepodepsal moskevský protokol, nebo i zapálený komunista, co ani jako disident nepřestal věřit v komunistické ideály? František Kriegel je dnes většinou znám pouze jako člověk, který jediný v srpnu 19

Obrázek podcastu Češi a Slováci na MS v ledním hokeji  (výběr)

Češi a Slováci na MS v ledním hokeji (výběr)

Poslechněte si některé dochované zvukové zajímavosti a živé reportáže z utkání českých a slovenských hokejistů na MS v ledním hokeji mezi roky 1934 - 2000 MS v ledním hokeji 1934 v Miláně (ČSR - Německo) - 1. třetina (fragment) - reportáž z hokejového utkání o postup

Obrázek podcastu Král v nesnázích

Král v nesnázích

Detektivní příběh z prostředí nejstarší stolní hry. Sedmdesátá léta dvacátého století. Bulharské Slunečné pobřeží hostí mezinárodní šachový turnaj. Mezi velké favority patří i český zástupce Michal Talián. Ten je však při přerušené partii nalezen v hotelové chodbě mrtv

Obrázek podcastu Padreho klan 2

Padreho klan 2

Vybrakovaná štátna kasa plus tunely na doprave dlhšie ako Branisko. Eurofondy len pre vyvolených a provízie ako podmienka úspechu na všetkých úrovniach spoločnosti. Kradli ako po nebohom, vypaľovali podnikateľov, vyrábali kompromateriály. Manipulovali s nahrávkami a kup

Obrázek podcastu Maigret - Vražda v hotelu Majestic

Maigret - Vražda v hotelu Majestic

Mrtvola hned po ránu. V šatní skříňce. Jak skandální – a jak americké! Když z kovové skříňky číslo 89 v zaměstnaneckých útrobách nóbl hotelu vypadne uškrcená Američanka v černé róbě, je pověst podniku poblíž Champs-Élysées v ohrožení. Pisálkové už se k místu činu slétaj

Obrázek podcastu Šarlatové písmeno

Šarlatové písmeno

Slavný román Šarlatové písmeno vyšel poprvé v roce 1850. Jeho autor americký spisovatel Nathaniel Hawthorne v něm své čtenáře zavádí do Nové Anglie 17. století a vypráví příběh ženy, která odmítá říct jméno otce svého nemanželského dítěte a je veřejně odsouzena. Osoby

Obrázek podcastu Angličtina do práce A1-B1

Angličtina do práce A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina do práce A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení, to

Obrázek podcastu Pod hladinou lží

Pod hladinou lží

Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri

Obrázek podcastu Bridget Jonesová: Láskou šílená

Bridget Jonesová: Láskou šílená

{'cs': 'Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co v

Obrázek podcastu Kukačka

Kukačka

Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kole

Obrázek podcastu 2010: Druhá vesmírná odysea

2010: Druhá vesmírná odysea

Discovery stále pluje vesmírem. Ke kosmické lodi Discovery míří mezinárodní posádka, která má nejen objasnit příčiny havárie, ale zejména prozkoumat záhadné vesmírné těleso. „Omlouvám se, že ruším oslavy, ale máme problém,“ obrací se palubní počítač Hal k členu posádky

Obrázek podcastu Inkoust

Inkoust

V temných uličkách Brightonu kdosi napadl mladou ženu. Zranění se zprvu nezdají vážná, ale oběť za 24 hodin umírá v agónii a na jejím těle se najde smrtící tetování. Po zmizení druhé ženy už inspektor Francis Sullivan ví, že čelí sériovému vrahovi. Jedno ale nečekal: hl

Obrázek podcastu Dědictví zkázy

Dědictví zkázy

Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh

Obrázek podcastu Advokát zo zadného sedadla

Advokát zo zadného sedadla

Michael "Mickey" Haller je právnik bez kancelárie. Úraduje na zadnom sedadle svojho Lincolna, a tak je vždy nablízku svojim klientom - motorkárom, podvodníkom, drogovým dílerom. Zákon je pre neho málokedy o vine alebo nevine - je o vyjednávaní a manipulácii. Keď si ho a

Obrázek podcastu Achilleus

Achilleus

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval