Audiokniha Příběhy Artura Gordona Pyma

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Zvieracia farma
Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva…

100 statečných - Host č. 75 - Věra Mašková 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Mašková (dramaturgyně, Městská divadla pražská)

Hovory o józe a mystice č. 3
Vyprávění J. Vacka je doprovázeno duchovně laděnou klasickou hudbou. 1) Duchovní symbolika Vánoc - Vánoční svátky patří beze sporu k nejvýznamějším v roce. Jiří Vacek v nahrávce vysvětluje vnitřní význam Vánoc. Nahrávka vznikla původně jako pořad pro Český rozhlas v pro…

Blíž, než se zdá
Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy…

Poslední role
Jiří Horák. Rozhlasová hra o životě předčasně zemřelé herečky Jarmily Horákové. Herečky, která ve dvacátých letech zazářila na scéně Osvobozeného i Národního divadla.Osoby a obsazení: Jarmila Horáková (Zlata Adamovská), Milada Čálková (Taťána Fischerová), Isabela Horáko…

Jak mluvit s dětmi o čemkoli
Průvodce krok za krokem, jak odpovědět na nejtěžší otázky vašich dětí. „Když lidé zemřou, kam jdou?“ „A jak se to miminko dostane do bříška dostane?“ „Proč má tmavší pleť než já?“ Nepropadejte panice. I když víme, že prvním krokem k hlubokému spojení s našimi dětmi je s…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 4.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská.

Marketing menších a středních firem
Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by …

Objavte v sebe dobrého rodiča
V audioknihe Objavte v sebe dobrého rodiča sa psychologička Beky Kennedy podelí s poslucháčmi o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkré…

Pohádky s Jiřinou Jiráskovou
Kompilaci z pohádkových titulů, které paní JIŘINA JIRÁSKOVÁ vytvořila (ve skvěle ladící spolupráci s nezapomenutelným Vlastimilem Brodským) obsahuje čtyři pohádky z třídílného kompletu Šumavské pohádky a tři vyprávění z titulu Pohádkový dědeček. Její osobitý hlas a vypr…

Neumannovy Poděbrady 1988
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 11 0032-7 803 v roce 1988 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Krev beránka (…

...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát s Vlastimilem Brodským v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života. Ačkoliv byl Vla…

Železný plamen
Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového zástupce velitele, který si dal jediný c…

Václav Havel
Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili …

Víc než žena
Ve středním věku vám nejúžasnější ze všech lidí nevyhnutelně přijdou právě vrstevnice. Autorka bestselleru Jak být ženou se vrací. Starší, zkušenější — a ještě vtipnější! Caitlin Moranová před deseti lety předpokládala, že má všechny trable za sebou. Ve svém globálním…

Poslední štace
Proč nám říkají poslední štace a mně vrahoun, ptá se pan primář... Černá komedie z repertoáru divadla Semafor, rozhlasová inscenace hry Jiřího Suchého o podivném lékařském zařízení s ještě podivnějšími lékaři.Osoby a obsazení: Primář (Miroslav Horníček), Pacient (Jiří…

Meditační promluvy 2 - Energetická podstata átmavičáry
Šaktický aspekt átmavičáry. Zvukový záznam z pravidelné meditace přátel v klubovně Duchovní srdce z 3. 2. 2008, která byla přenášena do Bratislavy. Meditace trvala 3 hodiny, záznam je z časových důvodů zkrácen. Na žádost přátel ji zveřejňujeme.

Lelkovy neplechy
Další ze vzácných archivních snímků. Původní pohádkový seriál napsal Viktor Slavík. Účinkují Vlastimil Brodský, Miroslav Masopust, Jitka Molavcová, Jiří Hálek, Petr Nárožný a další.

100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014
Hostem L. Výborné - O. Trojan (filmový producent, režisér a příležitostný herec)

Píseň o Viktorce
Známá postava Babičky Boženy Němcové rozehrála autorovu fantazii tak, že básnicky ztvárnil její osobnost, osudy i city, jimiž hořelo i trpělo její srdce, a promítl do nich spisovatelčin trpký lidský a citový úděl. „Prvně jsem ji četl (a z úst spolužáků ji poslouchal) v …

F. L. Věk
Prozaik a dramatik Alois Jirásek (1851-1930) je znám jako autor historických povídek, románů a cyklických románových kronik z českých dějin. V jeho díle vrcholí obrozenská tradice české literatury a zároveň vzniká tradice novodobé realistické historické prózy, opírající…

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Hovory o józe a mystice č. 28
Jiří Vacek: Živá nauka. Záznamy promluv z meditačních seminářů v Modré a na Hostýně v roce 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.