Audiokniha Příběh koně

Das Nibelungenlied
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Ein Heldenepos aus dem Mittelalter. Der starke und mutige Siegfried bezahlt mit dem Tod für seine Liebe zu Kriemhild, der Schwester der mäch…

Halas: Šeptem před usnutím
František Halas: Před usnutím Ty nevíš, táto, to ti bylo k smíchu, já viděl kosa na trávníku zavazovat si tkaničku. U botky se mu rozvázala, tahal ji, až se přetrhala, a víš, že ji ten hlupák sněd? Kdepak si koupí novou teď? Žížala! Co ty víš! Počkej, však ráno uvidíš!!…

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování
Kdo chce mít budoucnost, musí pochopit minulost. Cukuru Tazaki sám sobě odjakživa připadá trochu neslaný nemastný. Nemůže zapomenout na dobu na střední škole, kdy mu pocit výjimečnosti dodávala čtveřice osobitých přátel, z nichž každý měl přímení, které obsahovalo nějak…

Společenstvo ztracených rukaviček
Představte si, že se jednou Malá modrá rukavička zahledí do výlohy obchodu s knížkami a ztratí se. Při hledání své Holčičky se setká s podivnými i úplně obyčejnými obyvateli města, kteří nakonec nejsou takoví, jak na první pohled vypadají. Rukavička zažívá zklamání i ži…

Hrubín: Pohádky tisíce a jedné noci
Tisíc a jedna noc je středověká arabská sbírka pohádek, orámovaná hlavním příběhem o moudré Šahrazád a krutém králi Šahrijárovi. Všechny její pohádky a příběhy vypravuje právě Šahrazád králi Šahriárovi, který byl kdysi oklamán svou manželkou, nechal ji tedy popravit a z…

Autismus & Chardonnay 1+2
Když začal asistent pro lidi s poruchou autistického spektra psát blog s názvem Autismus & Chardonnay, ještě netušil, že z jeho zážitků bude bestseller. „Díky autismu nejste zákonitě ani zajímavější, ani geniální matematik, to je jen klišé z filmů. Všichni si myslí, že …

Kuráž
Odhodlání, vášeň a houževnatost. Stručně řečeno kuráž! Sama Brackena v dětství znásilňovali. Jeho zločinecký nevlastní otec a sadistický starší bratr ho týrali. Matka se psychicky zhroutila a opakovaně se jej zřekla. Zapálili ho, byl živým terčem, do kterého se trefoval…

Ada
Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Moderní české básnické sbírky (VIII)
Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst…

Dědečku, vyprávěj o Česku
Dědečku, vyprávěj o Česku je volným pokračováním série předchozích čtyř knih o dědečkovi a jeho vnučce Viktorce. Trpělivý a laskavý dědeček tentokrát projíždí s Viktorkou naší zemí a vypráví jí o pamětihodnostech, přírodních krásách i slavných osobnostech našich kulturn…

Čarodějné pohádky
Znamenité vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných. A malí kouzelníci, posluchači těchto pohád…

Hadohlavec
„Kdo chce zabít hada, musí mu utnout hlavu.“ (čínské přísloví) Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených států. Když je v jižním Texasu nalezen kamion plný mrtvých Číňanů, je k případu přizvána nejen ona, ale z politických důvodů také pekingský detek…

Jesenin: Anna Sněgina
Z komentáře Jiřího Hraše k původnímu LP albu 1118 2607 "Sergej Jesenin Anna Sněgina" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...byl označován za básníka ruské vesnice anebo za chuligána poezie. Oba jednostranné a zkreslující puncy ve své …

Herecký portrét Bohuše Záhorského
Bohuš Záhorský (5.2.1906 - 22.9.1980) do srdcí diváků a posluchačů se zapsal nesmazatelně svými rolemi bodrých, usměvavých chlapíků, dědů a dědků. Již od studentských let se zajímal o divadlo, studoval herectví a již při studiích vystupoval v avantgardních projektech Ji…

Smrt mučednice
Smrt mučednice - z detektivního cyklu Letopisy královské komory Nejvyšší hofmistr Zdeněk pozve do Posázaví na svůj hrad Šternberk divadelní společnost, aby sehrála pro panovníka představení o umučení svaté Doroty. Ferdinand I. Habsburský se vrací z Vídně do Prahy, proto…

Pláňata
Žádný lidský život není při pohledu zblízka obyčejný… Pavlína vyrůstá v domácnosti, kde to každý myslí dobře, a přesto se všichni dennodenně hádají. Otec nesnese matčiny nářky, ona v něm vidí opilce, prarodiče vědí všechno nejlíp, ségra má svůj svět. První roky na zákla…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Melouch
Dva dlouholetí kamarádi – původní profesí učitelé se teď už živí něčím mnohem lukrativnějším. Z jednoho je gigolo a z druhého se stal nájemný vrah. Aby si ale odpočinuli, jedou spolu na dovolenou na řeku Sázavu. Takovýto příběh se snaží autor prodat filmovému producento…

Z Karlína do Bratislavy parníkem Lanna 8 za 365 dní
Autorské trio Hašek, Kisch, Longen je podepsáno pod hrou Z Karlína do Bratislavy parníkem Lanna 8 za 365 dní, jejíž původní divadelní podoba vznikla téměř souběžně s psaním a prvním divadelním inscenováním Haškova Švejka.S využitím prvků parodie a mystifikace líčí autoř…

Promlčení
{'cs': 'Detektivní román o zločinech, které dlouho spaly za hraničním pásmem. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se mladý detektiv Tomáš Volf vyzpovídat člověka, který se tehdy vyšetřování účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra. P…

Stories of Mystery and Suspense
Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Sára kniha první
Sára je plachá, uzavřená desetiletá dívka, která není příliš šťastná. Má zlomyslného bratra, který ji neustále provokuje, kruté a bezcitné spolužáky a ve škole ji to moc nebaví. Je zkrátka jako mnoho jiných dnešních dětí. To všechno se změní, když potká Šalamouna, moudr…

Osvětimská knihovnice
Nejstatečnější je ten, kdo z bahna lágru znovu vstane. A kráčí zpříma, i když má strach. Počátkem roku 1944 v Osvětimi-Březince plápolala jiskřička naděje i uprostřed metodického barbarství. Na nejzvrácenějším místě tehdejšího světa, na dohled od továrny na smrt, byl zř…

Opravář osudů
Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…