Audiokniha Pozdější život Panny

Charlie Chaplin: Můj životopis
Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Hříchy pro pátera Knoxe
Detektivní divertimento. Deset detektivních povídek, v nichž Josef Škvorecký připomíná pravidla pátera Knoxe, která nesmí autor v detektivce porušit. V hlavních rolích poručík Borůvka a zpěvačka Eva Adamová. Ronald Arbuthnot Knox (1888–1957), anglikánský kněz, který kon…

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře
„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Na tenkém ledě
Před sedmi lety byl Miles Pussett žokejem v překážkových dostizích, po nešťastné události však sport opustil a přísahal, že se k němu už nikdy nevrátí. Nyní adrenalin vyhledává na švýcarské ledové dráze Cresta Run ve Svatém Mořici. Náhodou se v městečku ocitne během ste…

Sedm svědků
Dva násilníci, jedna žena, jedna vražda a sedm svědků. Fakta, se kterými pracují dva policejní vyšetřovatelé. V Pivovarské ulici u domu číslo 133 se odehrála tragédie. Vidělo ji sedm lidí. Každý z nich ale o události vypovídá jinak. Jako by byli svědky úplně jiné scény.…

Záhadný grimoár
Čaroděj Rumblitz se ztratil. Jeho věrní se ho vydávají hledat na nespočetných ostrovech, zatímco ve vzdálené Erotreji, pod diktátem vládce Umejtése, zuří opravdu velmi tichý a nepatrný odboj, který vyústí ve válku s Lichánem. Na čí stranu se tentokrát starý čaroděj přid…

Cena krve
Gene Hawkins přichází do kontaktu se zločinem dnes a denně, strach ovšem nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život pozbyl smyslu a smrti se vyhýbá vlastně jen proto, aby dostál profesním povinnostem. Zčásti i proto, aby ho odvedl od sebedestruktivních m…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Kořeníčkový čaroděj
Pohádkový příběh o tom, jak se čaroděj Laďa dostane z kletby zlé sudičky Jedumíry a vzpomene si na své čarování pomocí kořeníčkových prášků. Vrátí se do světa Ká na svůj zámek Brloh, kde má mnoho kamarádů, především fantaskních bytostí. Později vezme do světa Ká svého v…

Domovní důvěrnosti (E. Balzerová)
Úsměvné povídky, jejichž hrdiny jsou osobití a svérázní lidé z autorčina okolí, svérázné figurky z Malé strany, a řada přátel.Začínáme Ódou na kvetoucí brambor, který jí kdysi dávno pomohl objevit, jak je důležité podívat se docela jinak na běh světa i na věci a událost…

Pouští a pralesem
O cestě za svobodou a nečekaných dobrodružstvích. Píše se rok 1885. Čtrnáctiletý polský chlapec Staš Tarkowski a osmiletá anglická holčička Nela Rawlisonová jsou na příkaz mahdiského velitele Smajna uneseny. Má totiž v plánu je vyměnit za příslušníky své rodiny vězněné …

Kouzelná lucerna
Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu. Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Ilona Csáková. V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a n…

Nejlepší rok vašeho života
Všichni chceme žít smysluplný život. Všichni chceme naplnit svůj potenciál. Příliš často se však necháváme zahltit každodenními starostmi a povinnostmi. Své sny a cíle neustále odsouváme a nakonec na ně s velkou pravděpodobností zapomeneme. Pokud vás už unavuje, že se n…

Ezopovy bajky
Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

Dr. Alz
Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Dom 490
Psychologický thriller s výraznými prvkami hororu. Príbeh, z ktorého tuhne krv v žilách! Román v štýle filmov Amityville Horror, Paranormal Activity a kníh Žiarenie a Exorcista. Zuzana už dávno vedela, aký zavádzajúci je pojem „materská dovolenka". Akáže dovolenka! Byť …

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Láska pro samouky
Jak se liší randění v osmnácti a ve čtyřiceti? Vlastně skoro nijak. Ve čtyřiceti jste pořád stejně nejistí a zmatení jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Klára se o tom přesvědčí, když ze dne na den skončí její manželství a ona se znovu ocitne ve světě n…

50 moravských pověstí
Pověsti z Brna, Babic u Rosic i nad Svitavou, Blanska, Jemnice, Kyjova, Lednice, Šatova, Třebíče, Vizovic, Vsetína, Zlína, Znojma, o propasti Macocha, o hradech Bítov, Pernštejn, Templštejn, Veveří a mnoha dalších místech celé Moravy. Čte Zdeněk Junák Morava, krásná z…

Nikdy, nikdy
Vzpomenout si je někdy horší než zapomenout… Charlie Wynwoodová a Silas Nash byli od narození nejlepšími přáteli, dokud se do sebe ve čtrnácti letech nezamilovali a nestali se něčím mnohem víc. Počínaje dnešním ránem jsou si ale naprosto cizí. Všechny jejich vzpomínky …

Zmizím ve tmě
„Budeš navěky umlčena a já zmizím ve tmě…“ „Zabiják z Golden State“ spáchal v 70. a 80. letech v okolí Los Angeles třináct vražd a znásilnil desítky žen. Třicet let po jeho řádění se Michelle McNamarová vydala po zdánlivě vychladlých stopách a začala pátrat po sériovém …

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Zemí šelem
Přitápíme pod kotlem. Parní slon, táhnoucí dvojici pojízdných domů vyráží na dobrodružnou a nebezpečnou cestu. Dobrodružný román představí další Vernův vynález - obojživelný dopravní prostředek, obrovského ocelového slona poháněného párou. Strhující příběh se tentokrát…