Audiokniha Povídky s úsměvem

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Ve výslužbě - Smrt na vsi
Arnošt Milota řečený Arno, kdysi detektiv z oddělení vražd, si už několik měsíců užívá penzi v rodné vesnici. Uprostřed jedné víkendové noci však dojde k vraždě, která jindy poklidnou obec naprosto šokuje – smrt jednoho z místních totiž vypadá jako vystřižená z divokých…

OPEN
Může člověk nenávidět to, v čem vyniká? Autobiografie Andre Agassiho je upřímnou výpovědí jednoho z nejlepších tenistů nedávné minulosti o vlastním životě. Agassi se šokující otevřeností popisuje svůj tenisový i soukromý život, a to od raného dětství, kdy ho – stejně j…

Rada moudrých - O pospolitosti
Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl…

Doktore, to je ale kotrmelec!
V barevné vesničce Ballybucklebo v Ulsteru je láska ve vzduchu. V Ballybucklebo se toho hodně změnilo a čekají nás ještě větší změny, ale životy a praxe těchto irských venkovských lékařů zůstávají stejně poutavé a neodolatelné jako vždy. Doktor Fingal Flahertie O'Reilly…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Stříbrné dobrodružství
Je sychravý a tmavý večer. V suchém listí někdo chodí a přes cestu zase leží široký černý pruh. Jedna svítilna zhasla ... Příběh osamělého chlapce Bertíka, na kterého nemá nikdo z dospěláků čas. Přál by si mít alespoň jednoho kamaráda. Z oblaku se náhle vynoří Robin a …

Pevnost v poušti
Napínavý příběh českého mladíka, který vstoupí do francouzské cizinecké legie. Nad Evropou se vznáší nebezpečí druhého válečného konfliktu během 20 let. Hrdina knihy se v šestnácti letech zapojuje do odboje. V momentě, kdy hrozí zatčení, prchá do Francie, kde vstupuje d…

François Villon
Původní EP 20085 "François Villon" vydal Supraphon ve spolupráci s Klubem poezie v roce 1964 - nyní Balada na námět určený vévodou Orleánským, Balada o zobáčku Pařížanek či Balada o dámách někdejší doby, jež jsou - mimo jiné - součástí titulu, vychází poprvé digitálně. …

Verne: Dva roky prázdnin
Původní supraphonské 2LP album 1118 4191 vydané v roce 1984, bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5920-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

H2O a otázka zrcadlové sfingy
Za sedmero podsvětními říšemi je čeká Vulpesovo padouchárium… Vytoužená návštěva letního festivalu Kost-Live-Con, na kterou se skupinka přátel z klanu H2O jaksepatří vystrojila, vyústí v nečekanou tragédii. Hugo, Ofélie a Hubert v kostýmech oblíbených megahrdinů bezmocn…

Ministerstvo času
Co kdyby existovala možnost přesunout do naší doby člověka z minulosti? V Británii vzniká pilotní projekt usilující přivést pečlivě zvolenou pětici návštěvníků z dávných dob do současnosti. Přesunu v časoprostoru se dočká i Graham Gore: námořní důstojník a polární badat…

Krotitel rizik podnikání zasahuje v restauraci
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Devátý díl se odehrává v restauraci, kterou si její majitelka pronajala hlavně proto, aby zapomněla na…

Disident: Alexej Navalnyj - Profil politického vězně
Kniha DISIDENT vypráví o tom, jak jeden neohrožený muž, pohoršený nepoctivostí a zločinností ruského politického systému, vytvořil neúnavné opoziční hnutí a stal se nejhrozivějším soupeřem prezidenta Vladimira Putina. Stal se tak opovrhovaným, že si ruský vůdce dal velm…

Přelet nad kukaččím hnízdem
Hra podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh známý z filmu režiséra Miloše Formana z roku 1975, ověnčeného pěti Oscary. Před šedesáti lety vyšel poprvé román Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh o zneužití moci, manipulaci s vědomím lidí, o strachu …

Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena
Původní EP album 0 39 9855 vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Počkej na moře
Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je …

Sjezd abiturientů
Soudní rada Sebastian se setkává s mužem podezřelým z vraždy prostitutky. Postupně zjišťuje, že je to zřejmě jeho bývalý spolužák z gymnázia. Přátelili se kdysi, ale byla mezi nimi i jakási řevnivost. Nadaný spolužák pak předčasně gymnázium opustil. Možná na tom má svůj…

Hříchy Hollywoodu
Prostořeká moderní Popelka a hollywoodský idol. Lehce pikantní vyprávění o další z novodobých popelek, které z chudoby ke štěstí přišly. Děvče z amerického Jihu potká hollywoodského herce, a zázraky se mohou začít dít. Lehce pikantní vyprávění o další z novodobých popel…

Na Větrné hůrce
{'cs': 'Dramatizace klasického díla světové literatury. Silný příběh nešťastné lásky, pomsty a bolesti.\nDo věčnosti zkamenělá návrší, zrádné slatiny a rozsáhlá vřesoviště, stejně jako dva sobě nepodobné domy se v polovině 19. století staly kulisami slavného románu Emil…

Pane, nauč nás modlit se
Pane, nauč nás modlit se - audiokniha s náboženskou tematikou, kterou předčítá Mons. Josef Hrdlička. Mons. Josef Hrdlička se ke svému kněžskému poslání nevypracovával lehce. Ukončil střední školu a kvůli svému náboženskému přesvědčení pracoval jako pomocný dělník v Adam…

Zdochlinárka
V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok …

Slavná Nemesis
Psychedelická cesta do hlubin nitra, ze které se vám nebude chtít zpátky. Jedna z nejpozoruhodnějších povídek české literatury, v níž se láska mění v posedlost a sku-tečnost splývá s přízrakem. Povídka Ladislava Klímy Slavná Nemesis, která poprvé vyšla v roce 1936, je j…

Anne z ostrova
„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn…