Audiokniha Povídky a příběhy o koních

Vrah je v každém z nás
Legendární detektiv pražské mordparty Jan Štoček stojí za vyřešením zásadních tuzemských kriminálních případů, mezi které patří sériový vrah Ivan Roubal nebo Orlické vraždy. V otevřeném rozhovoru ho vyzpovídala Lucie Bechynková, zločinožroutka a zakladatelka podcastu Op…

Náš manžel
Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíle…

Revizor
Zaposlouchejte se do mistrovské scény, kdy notně podroušený Chlestakov rozvíjí velkolepou vizi o důležitosti své osoby předstíráním, že je místo obyčejného úředníka vysoce postavenou osobou, revizorem, který může ohrozit postavení a majetkové poměry v městečku, které se…

Vinice ve Francii
Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem. Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji…

100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Bláha (koreanista, překladatel)

Křesťanská konference 2011
Nahrávky kázání a seminářů v MP3 z 24. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Co je u Čechů nemožné, je u Boha možné“. Řečníci: James Goll, Dave Patty, Lubomír Ondráček, Lukáš Targosz, Pavol Zsolnai, Kateřina Lachmanová, Jiří Unger, Michal Vaněk…

Kladivo na čaroděje 2: Město mrtvých
V tomhle městečku chcípl pes. A nejspíš nejen ten… Paranormální pražští vyšetřovatelé jsou zpět! Tým složený ze sociopata Felixe, nekrofilního nekromanta Waltera, depresivní telepatky Klaudie a nezničitelného alkoholika Vincence čeká další případ. Vyžaduje od nich cestu…

Misery
Uvízl v ošklivé pasti. Ta ženská není normální. Misery Chastainová je mrtvá. Zabil ji Paul Sheldon – s úlevou a radostí. Léta byla hrdinkou jeho úspěšných historických romancí a přinesla mu obdiv statisíců čtenářek a život v luxusu. S překročením čtyřicítky se však Paul…

Noc v Čechách
Jana Hlaváčová, Luděk Munzar a Ivan Trojan v komorní historické hře ze života francouzsko-švýcarské spisovatelky Anne Louise Germaine de Staël-Holstein, které Napoleon zakázal pobyt v okruhu 400 mil od Paříže.Epizoda ze života spisovatelky madame de Stäel. Ta prchá, sle…

Zlato Arkony – kniha první
Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy. Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu. Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní …

Aforkalypsa
Humoristický fantasy román ze sarkastické dílny Jakuba Boudy, kde barbar Conan hraje až druhé housle. Svět, ve kterém řinčení mečů, doplňuje hučení metaných ohnivých koulí a rachot blesků, zatímco ti co nebojují, kouří zakázaný herb rostoucí v horách. Schyluje se k válc…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Zlověstné jaro
Příroda se probouzí ze zimního spánku, mrazivé počasí střídají dešťové přeháňky, všechno pomalu klíčí – což bohužel platí i pro zločiny všeho druhu. Hercule Poirot, slečna Marplová, Tommy a Pentlička a další hrdinové Agathy Christie musí i v jarních měsících čelit vraže…

Vánoce na Manhattanu
Vítejte v kouzelně zasněženém New Yorku, kde vánoční světla září na každém rohu. A možná tam čeká láska. Evie Greenová měla sen podívat se do New Yorku na dosah – ovšem jen do chvíle, než zjistila, že se stala obětí podvodu. Její zoufalá reakce se stala virálem a jí se …

Hříchy pro pátera Knoxe
Detektivní divertimento. Deset detektivních povídek, v nichž Josef Škvorecký připomíná pravidla pátera Knoxe, která nesmí autor v detektivce porušit. V hlavních rolích poručík Borůvka a zpěvačka Eva Adamová. Ronald Arbuthnot Knox (1888–1957), anglikánský kněz, který kon…

Benátská zrcadla
Jan Neruda. Fejeton z knihy Obrazy z ciziny z roku 1868 od zakladatele českého fejetonu. V cyklu Noční bibliotéka, režie Jana Bezdíčková.Účinkuje Václav Postránecký.

Halas: Šeptem před usnutím
František Halas: Před usnutím Ty nevíš, táto, to ti bylo k smíchu, já viděl kosa na trávníku zavazovat si tkaničku. U botky se mu rozvázala, tahal ji, až se přetrhala, a víš, že ji ten hlupák sněd? Kdepak si koupí novou teď? Žížala! Co ty víš! Počkej, však ráno uvidíš!!…

Rytíř
Jirka je milý kluk, má ukázkové rodiče a zrovna se seznámil s dívkou svého věku. Františka je skvělá kamarádka. Hezké, že? Akorát je všechno trochu jinak. Jirka má narozeniny. Místo oslavy ho však čeká podivný rituál. A Františka je už pár let mrtvá. Chlapec musí projít…

Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou
Kateřina Horovitzová je velmi krásná, odvážná dospívající dívka, která na rampě po vystoupení z vlaku ve vyhlazovacím táboře prohlásí, že nechce zemřít. Zahlédne ji při tom Herman Cohen, bohatý židovský obchodník, který se jí ujme a vyprosí si její záchranu. Jenže oba s…

Moje Las Vegas
Las Vegas není pouze městem hazardu a neonů. Je to místo, které žije svým vlastním specifickým životem, má za sebou bohatou historii, která je spojena s mnoha významnými osobnostmi nejen z oblasti hazardu či showbyznysu, ale také zločinu. „Tato kniha vezme nezasvěceného…

Mořeplavec
Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepo…

Dítě, které v noci našlo slunce
Raühnval, bohaté knížectví ve východních Alpách. Mladý Marcus vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy…

Oráč a smrt
Průřez dialogickou skladbou, která byla napsána roku 1400. Z němčiny přeložil Pavel Eisner.Někdy kolem roku 1400, tedy za vlády Václava IV., napsal žatecký městský písař, notář a správce místní latinské školy (mnohem později i protonotář Nového Města pražského) Johannes…

Sestry Blueovy
Každá se v životě potýká s vlastními problémy. Spojuje je však jedna ztráta. I když jsou sestry, na základě jejich vzezření a chování by to sotvakoho napadlo. Avery si po boji se závislostí srovnala priority a se svou manželkou si užívá úspěšnou právnickou kariéru v Lo…

Marketing menších a středních firem
Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by …