Audiokniha Povídky A. P. Čechova

Kanálníčci zachraňují svět
Kanálníčci tentokrát vyrážejí zachránit svět. A co že se to vlastně přihodilo? Paní Bída, která jindy trousí neštěstí, kudy chodí, ztratila svou tašku plnou smůly. Bez ní má teď pořád dobrou náladu a směje se jak smyslů zbavená, což se ostatním moc nelíbí – vždyť straši…

Démonologové
Zapomeňte na lacinou duchařinu, čeká vás naprosto seriózní výprava do hrůzyplných domů, k postelím posedlých lidí a do prostorů, kam byste se báli jít i za denního světla. Neříkejte, že nevěříte na duchy, netvrďte, že se jich nebojíte – po přečtení této knihy, založené …

Italština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky italštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to zn…

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření
Jak vystoupit z bludného kruhu vyčerpání? Syndrom vyhoření je stav naprostého fyzického a duševního vyčerpání s možnými vážnými zdravotními důsledky. Tuto knihu napsal známý psychiatr MUDr. Radkin Honzák pro lidi, kteří jsou pod silným tlakem stresorů a mohli by se kand…

Ploty z kostí
Druhá kniha trilogie Gordonova země ze světa Krvavého pohraničí. Někdo vypustil nejvražednější ze stvoření Temného mága - sirény. Nad Orcigardem zní orčí bubny a elfské rohy. Paedwankové a bývalí Tourainovi psi prochází zemí, zabíjejí a zotročují. Nechávají za sebou jen…

Inferno
Záchrana světa pomocí symbolů a šifer? V dalším pokračování světových bestsellerů Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Ztracený symbol máte možnost znovu se potkat s profesorem Langdonem, kterého Brown posílá vyluštit záhadu skrytou v prvním díle Božské komedie nazv…

Přestaňte řešit h*vna
Dostaňte se ze sevření vepsaných vzorců chování a buďte maximálně efektivní. Stále opakujete stejné chyby? Nejste schopni ušetřit peníze? Nebaví vás vaše práce? Ničíte si svůj život? Přestaňte řešit h*vna (máme na mysli knihu) je právě pro vás! V již světovém bestseller…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Poslední království
Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab…

Gorily v mlze
Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Bridget Jonesová: Láskou šílená
{'cs': 'Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co v…

Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu
{'cs': 'Slovutný hrdina Juro Jánošík, pravá ruka palatina Turzy, vyjíždí na svém jízdním Kempelenu vstříc nervy drásajícímu dobrodružství, aby obhájil svou čest a zachránil Habsburskou monarchii před intrikami nebezpečného Dračího řádu. Jako dva neohrožení bratři cestuj…

Nemesis
Výstřední milionář Jason Rafiel, s nímž se slečna Marplová setkala v příběhu Karibské tajemství, jí zanechal zvláštní dědictví – slečna Jane získá 20 000 liber, když přijde na kloub případu, o kterém nemá žádné informace. Heslo zní NEMESIS (antická bohyně pomsty). Slečn…

Případ úzké dýky
I na Velké Moravě se vraždilo. Byl zabit králův stavitel Radslav a vyšetřování se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Kníže Slavomír, bohatý a neohrožený muž s bystrým úsudkem, který pochází z mojmírovského rodu, pátrá se svým vikinským přítelem Erikem…

Nevinní andělé
Inspektorka Lexi Bennettová se ocitá ve víru vyšetřování jednoho z nejzáhadnějších případů své kariéry. V jeskyni pod vinicí je nalezena brutálně zavražděná mladá žena. Její tělo zdobí andělská křídla, vedle se batolí její dcerka. Když je nalezena další žena s křídly a …

Sami v moři konkurence
Při nelehké plavbě v moři konkurence se vám mohou hodit znalosti o správném přemýšlení na cestě za úspěchem – ve světě, životě a byznysu, o marketingu, podnikání, o myšlení člověka, který nechce prohrávat, o myšlení firmy, která touží uspět na konkurenčním trhu, o filos…

Motýlek
Francouz Henri Charrière byl v roce 1931 nespravedlivě odsouzen za vraždu na doživotí, strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech, uprchl a dvacet let poté popsal svůj příběh v bestselleru, jehož filmová verze se Stevem McQueenem v titulní roli ob…

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky
Šlechtic Adam ze Zbraslavi je po krátkém pobytu v klášteře opět povolán k pražskému královskému dvoru. O pomoc ho tentokrát požádá jeho chráněnka Alžběta, která se strachuje o život své tety Elišky Přemyslovny. Dvě z jejích dvorních dam za podivných okolností zemřely – …

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Africká sopka
Jiří Pobuda vypráví Ervínův dobrodružný příběh z východoafrického prostředí. Přibližuje nám napínavé putování farmáře Jeffa a mladé výzkumnice Margot africkou divočinou, kde si za dramatických okolností osvojí opuštěnou opičku Mindu. Pověrčiví domorodí Jaluové vytrvale …

Súboj s láskou
Bratia Rafael a Ján Podmanickí z Bystrice, mocní veľmoži a lúpežní rytieri, ovládajú celé Považie a trasie sa pred nimi i šľachta na Morave a v Sliezsku. Sú nielen neľútostní bojovníci, ale aj obratní diplomati a všetky útoky proti nim sa končia ich víťazstvom. Príbuzen…

Kalibánova válka
Obyvatelé Sluneční soustavy si jdou po krku, skutečná hrozba však číhá za jejími hranicemi… Seržantka Marťanské vesmírné pěchoty se na Jupiterově měsíci Ganymedu stala svědkyní krvavého masakru, při němž dva těžce vyzbrojené oddíly bojovníků rozprášil jediný supervoják …

Tajemný Etrusk
Původ a dějiny starověkého národa Etrusků jsou zahaleny tajemstvím. První doklady jeho existence jsou datovány od 8. století př. n. l., kdy se objevil na území Etrurie, které se rozkládalo v dnešním Toskánsku. To ostatně získalo svoje jméno právě od Etrusků, protože v l…

Odvaha
Ve válce není jisté vůbec nic. Jenom smrt. Země vyhnanců rozervala válka. Družina ardanské princezny Edany v čele s válečníkem Corbanem prchá z Dun Carreg, aby se skryla daleko na severu. Při strastiplné cestě nepřátelským Cambrenem však bude čelit mnoha výzvám i nepřát…