Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Až ke křížku

Až ke křížku

Tichá voda břehy mele. I v zoufale zastydlém zapadákově. Coby důstojník kontrarozvědky Pohraniční stráže pojmenoval její muž ruskou okupaci pravým jménem, a tak ho po prověrkách z roku 1969 čeká trest bez ohledu na potřeby rodiny. Režim s manželi Mazochovými a jejich dc

Obrázek podcastu Zmetek z temnot

Zmetek z temnot

Úkolem zaklínačky Loty je likvidovat monstra a magické nestvůry. Sama Lota je však jedním z oněch monster – zaklínači jsou totiž zmutovaní, neuvěřitelně silní a odolní zabijáci oblud. Navenek nestárnou, jen jim místo vrásek přibývají jizvy, a ty největší na duši. Zmetk

Obrázek podcastu Mucholapka

Mucholapka

Od vraždy Cley Petresku ubehol presne rok. Opäť bolo leto, opäť boli prázdniny a ľudia sa tešili na dovolenky a zaslúžený oddych pri vode. Na oddelení vrážd sa nikto netešil a odniesť dovolenkový lístok šéfovi sa každý bál. Naozaj vtedy nebol vhodný čas na záhaľku, prác

Obrázek podcastu Supraphon vypravuje...6 ( Čapek, Horníček, Eisner, Prachař)

Supraphon vypravuje...6 ( Čapek, Horníček, Eisner, Prachař)

Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál

Obrázek podcastu Hovory s Bohem I. - Neobvyklý dialog

Hovory s Bohem I. - Neobvyklý dialog

Světový bestseller o samé podstatě víry přináší odpovědi na zásadní otázky života a smrti, lásky a nenávisti, dobra a zla, odpuštění a spásy. Hovory s Bohem změnily milionům čtenářů po celém světě chápání Boha. Byly přeloženy do téměř čtyřiceti jazyků, a pojednávají o

Obrázek podcastu Malý princ (1961)

Malý princ (1961)

Zřejmě nejznámější literární dílo francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejčtenějších "pohádkových" příběhů moderní světové literatury. Nenechte si ujít básnickou a lehce filozofickou pohádku pro malé i velké, jejímž mottem je vid

Obrázek podcastu Kúsky reality

Kúsky reality

Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky, Kúsky reality je audiokniha o najpodivnejších javoch, ktoré skúmame – o cestovaní v čase, vzniku vesmíru, štruktúre priestoru. Je o dvoch pilieroch moderne

Obrázek podcastu Červotoč

Červotoč

Všechny domy uchovávají historii těch, kteří v nich žijí. Tenhle stojí na kraji zapadlé španělské vesnice a jeho stěny vyprávějí o hlasech, jež se ozývají pod postelí, a o zmizeních, která se možná nikdy nevysvětlí. Sousedé se obou obyvatelek straní. Babička tráví dny r

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Setkání s Rámou

Setkání s Rámou

Jeden z nejslavnějších románů světové sci-fi od spisovatele a nositele titulu „Velmistra žánru science-fiction“, Arthura Charlese Clarka. Z vesmíru se postupně vynořuje obrovský objekt vážící miliardy tun, který astronomové pojmenují Ráma. Proniká nepředstavitelnou rych

Obrázek podcastu Dlouhé stíny

Dlouhé stíny

Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad

Obrázek podcastu Putování labyrintem světa aneb Pocta J.A. Komenskému

Putování labyrintem světa aneb Pocta J.A. Komenskému

Předlohou nahrávky jsou dvě díla Jana Amose Komenského. Labyrint světa a ráj srdce, který patří k jeho nejznámějším filozofickým pracím, a Regulae vitae. Putování labyrintem světa volně vychází z Komenského knih jako z inspirace, na níž je vystavěn dobrodružný příběh pr

Obrázek podcastu Petr a Lucie

Petr a Lucie

Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ

Obrázek podcastu Prodavači ostatků I.

Prodavači ostatků I.

Napínavé putování Evropou druhé poloviny 14. století Druhorozený syn chudého českého zemana Martin ze Stvolna odchází do Paříže na nejvěhlasnější univerzitu známého světa. Záhy se zaplétá do milostných avantýr a na tom nejméně očekávaném místě nachází svou první velkou

Obrázek podcastu Buddhovy příběhy na dobrou noc

Buddhovy příběhy na dobrou noc

Odhalení, které nám otevře oči pro jinou realitu, o níž jsme nikdy neměli ani tušení, ale která se po celou dobu nacházela v lidech a místech kolem nás. Sbírka krátkých příběhů o nevšedních zážitcích obyčejných lidí, kteří se setkávají se skrytou povahou reality. Čtyři

Obrázek podcastu Svěrák: Po strništi bos

Svěrák: Po strništi bos

Poslední kniha Zdeňka Svěráka sklízí zasloužený čtenářský obdiv. Její zvuková podoba je tedy přirozeným souputníkem literární podoby, zvláště, čte-li ji autor sám. Svěrák se vrací do jedné etapy svého dětství a vypráví zážitky malého městského kluka, přesazeného za válk

Obrázek podcastu Co se do životopisu nevešlo - 6 let kolem světa

Co se do životopisu nevešlo - 6 let kolem světa

Proč se ptají kde se vidíte za deset let? Proč se nezeptají kde se vidíte teď? Nick ve svých třiadvaceti letech vymění stálý příjem a služební vůz za jednosměrnou letenku do Mexika. A hned se vrhá do dobrodružství. At' už tancuje shuhplattler v Las Vegas, nebo dělá plav

Obrázek podcastu Hoď se do pogody

Hoď se do pogody

Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz

Obrázek podcastu Už zase skáču přes kaluže

Už zase skáču přes kaluže

Příběh statečného chlapce s velkou touhou. Román australského spisovatele Alana Marshalla Už zase skáču přes kaluže, který prvně vyšel v roce 1955, se brzy stal světovým bestsellerem a oslovuje čtenáře i dnes. Autor v něm zachytil zkušenosti ze svého dětství. V šesti l

Obrázek podcastu Tiene Minulosti

Tiene Minulosti

Minulosť neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti. Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal by

Obrázek podcastu Tetovaný

Tetovaný

Moc démonů sílí, lidí ubývá. Démoni přicházejí noc co noc a rozsévají zkázu, smrt a utrpení. Jejich řádění se postaví tři mladí lidé, kteří musí odhalit tajemství minulosti. Jadrnci – démoni, co planou sžíravou nenávistí k lidstvu, přicházejí noc co noc v děsivé podobě

Obrázek podcastu Zbabělec

Zbabělec

Jde o příběh člověka, který maturuje v roce 1938 za 2. republiky a na vysokou školu jde na počátku protektorátu. Po zavření vysokých škol pracuje jako protektorátní úředník a je ovlivněn všemi nástrahami tohoto období. Po válce jde pracovat na ministerstvo, vystuduje vy

Obrázek podcastu Agent JFK – Se smrtí v zádech

Agent JFK – Se smrtí v zádech

Další z příběhů agenta Johna Francise Kováře – tentokrát opět od Otce zakladatele MIROSLAVA ŽAMBOCHA. Mistr české sci-fi se rozhodl příběh napsat obsáhlejší, než je obvyklý jeden díl, a proto ho rozdělil do dvou částí. Toto je první část – a za měsíc se v dílu HOŘÍCÍ AN

Obrázek podcastu Nekonečná noc

Nekonečná noc

Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, jiný se zrodí pro nekonečnou noc... Co přiřkl osud Ellie Goodmanové, závratně bohaté dědičce, která se rozhodla vdát za Michaela Rogerse, z pohledu jejích poručníků naprosto nevhodnou partii? Jaký osud čeká na Michaela, jenž touží p

Obrázek podcastu Toulavý den

Toulavý den

Divadlo, rozhlas, televize, film... film, rozhlas, televize, divadlo... takové byly dny, oblíbeného herce, skvělého vypravěče a ryzího člověka Josefa Beka. Ve svých vzpomínkách, literárně zpracovaných Petrem Hořcem, se vrací do let dětství a mládí v Hradci Králové, pest