Obrázek podcastu Poutníkův deník

Audiokniha Poutníkův deník

Obrázek podcastu Šikmý kostel 3

Šikmý kostel 3

Šikmý kostel - Třetí díl Románová kronika ztraceného města - Léta 1945–1961 Součástí je i pdf 64stránkový booklet s medailony reálných postav a jejich fotografiemi a s fotografiemi zmiňovaných míst, plakátek s diagramem osob a mapou Karvinné a okolí. Karin Lednická s…

Obrázek podcastu Jako bychom dnes zemřít měli

Jako bychom dnes zemřít měli

Jako bychom dnes zemřít měli - audiokniha obsahuje strhující příběh podle skutečné události. Autor Miloš Doležal. Čtou David Matásek a Jana Franková. Režie Markéta Jahodová. Je třetí adventní neděle roku 1949. V malém kostelíku v Číhošti na Vysočině se při kázání farář…

Obrázek podcastu Šmírák

Šmírák

NEBEZPEČÍ JE MNOHEM BLÍŽ, NEŽ SE ZDÁ… Dvaašedesátiletý Eduard přišel před devíti měsíci při tragické dopravní nehodě o manželku. Nyní žije na okraji Trudnova, vesnice nedaleko Pardubic – jen on a jeho pudl Akim. Ten je taky jednou z mála památek, jež mu na zesnulou žen…

Obrázek podcastu Den dam

Den dam

Věra Stiborová se narodila v Písku, její otec byl textilní výtvarník. Po krátkém působení v nakladatelství Máj pracovala v Lidových novinách (od roku 1950), kde také vycházely její fejetony a povídky. Od roku 1952 psala pro deník Práce zahraniční reportáže a překládala …

Obrázek podcastu Cesta, které říkali TAO

Cesta, které říkali TAO

Pásmo z textů starých čínských taoistů, filosofů a básníků.Autor scénáře Oldřich Král: "Jedním z těch důležitých pramenů je ta Cesta, které se říká Tao, ta Cesta, o níž k nám mluví Taoteťing, ta Kniha o cestě a síle. Vracet se s ní k těm kořenům, vracet se tam, odkud js…

Obrázek podcastu Malý princ (1982)

Malý princ (1982)

"Co je důležité, je očím neviditelné," prozradí jednou Malý princ neznámému pilotovi, když se spolu setkají v poušti. To je ale jen jedno ze setkání, která čekají na Malého prince ve slavném příběhu o přátelství a lásce? Malý princ s Eduardem Cupákem. Historicky první n…

Obrázek podcastu Pomalu hořící oheň

Pomalu hořící oheň

Když je na říčním člunu v Londýně nalezen brutálně zavražděný mladík, v centru pozornosti se ocitají tři ženy, které ho znaly. Laura, temperamentní podivínka, o níž si leckdo myslí, že je nebezpečná, s Danielem strávila poslední noc před jeho smrtí. Jeho sousedka Miriam…

Obrázek podcastu Slezské pohádky a pověsti

Slezské pohádky a pověsti

Nechte se unést tajemnými i zábavnými příběhy staré Moravy a Slezska! Vydejte se námi do časů, kdy Beskydy byly plné skřítků a čertů, slezské zámky a hrady chránili ohniví draci a místní lesy se hemžily loupežníky. Máte před sebou 32 původních lidových pohádek načtených…

Obrázek podcastu Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí, …

Obrázek podcastu Malé experimenty

Malé experimenty

>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Obrázek podcastu IKIGAI

IKIGAI

"Nový světový bestseller o životním stylu IKIGAI přichází z Japonska – ze země s nejdéle žijícími lidmi na světě. IKIGAI je dost možná to, co chybí lidem, kterým ráno dělá problém vylézt z postele, protože je během dne nečeká žádná dostatečně motivující a naplňující akt…

Obrázek podcastu Příběh jednoho kmene

Příběh jednoho kmene

Existují místa, kam se lidé neodváží. Pravdy, které se nesmí vyslovit. A hranice, za kterými končí vše, čemu jsme věřili. Na okraji světa, daleko od příběhů o hrdinech a králích, se rodí příběh těch, na které dějiny zapomněly, bytostí uruki – skřetů. Příběh kmene Snaga,…

Obrázek podcastu Země sněhuláků

Země sněhuláků

Tenhle pozoruhodný pohádkový příběh pro vás vypráví oblíbený herec MARTIN STRÁNSKÝ.  V prvních pěti kapitolách zažijete cestu do Flokonduly – království sněhuláků – a budete žasnout nad popisem světa věčné zimy. Poznáte sněžné obry, Sněhové peřiny, vulkán chrlící bílé v…

Obrázek podcastu Standa a dům hrůzy

Standa a dům hrůzy

Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech. …

Obrázek podcastu Úzkosti a jejich lidé

Úzkosti a jejich lidé

Buď lže jeden, nebo všichni. Někdo ví, kde se ten pachatel skrývá… Takhle by mohl znít závěr vyplývající z výpovědí osmi svědků prapodivného přepadení, které provedlo „to pako s pistolí“, přestože vlastně nic drsného neplánovalo... K politováníhodnému incidentu došlo de…

Obrázek podcastu Hlas: Za barevným sklem

Hlas: Za barevným sklem

Před dvěma lety vydal Ivan Hlas, legendární "drsný představitel romantických písní", literární prvotinu Za barevným sklem. Podtitul knihy, který zní Putování stříbrné lžičky, malé myšky a uzlu na kapesníku evokuje křehký závan mysli, rozpomínající se na sled dějů v plyn…

Obrázek podcastu Hurvínkovy příhody

Hurvínkovy příhody

Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové František Nepil (1929 - 1995) František Nepil byl český spisovatel a sc…

Obrázek podcastu Zátiší

Zátiší

Úvodní kniha celosvětově úspěšné detektivní série s oblíbeným inspektorem Gamachem od devítinásobné držitelky prestižní Agatha Award. Vražda a kanadský venkov, kde se lidé cítí tak bezpečně, že doma nezamykají, to nejde příliš dohromady. Zvlášť když se obětí stane vážen…

Obrázek podcastu Satanské tango

Satanské tango

V nekonečném dešti a svíravém bahně následují proroka, který vstal z mrtvých, aby je dovedl ke spáse… nebo do nicoty. Na vylidněné vesnici kdesi v maďarské pustině jako by se zastavil čas. Poslední hrstka obyvatel odevzdaně utápí své bezvýchodné životy ve vzájemné nenáv…

Obrázek podcastu České cizinky

České cizinky

Příběhy žen, které žijí dlouhodobě v cizině a přibližují kulturní rozdíly v dané zemi na svém vlastním osudu. Literární dokument novinářky Jany LeBlanc (v knižní podobě s fotografiemi Patricie Krivanek) mapuje život českých žen, které mají domov v jiné zemi světa, než …

Obrázek podcastu Ten šnek má flek

Ten šnek má flek

Napínavý šnečí příběh o tom, že být jiný je v pořádku. Šnek Dan má flek. Proč ho má? Kdo ví. On ne. Knížka o šnekovi Danovi dětem přináší napínavý příběh plný ponaučení, který je členěn do krátkých kapitol. Vyprávění postupně přechází od jednoslabičných slov k těžším dv…

Obrázek podcastu Cesta – od punku ke svobodě

Cesta – od punku ke svobodě

Jak to vypadá, když se punkový bubeník rozhodne nepít, nekouřit a nedrogovat? Lukáš Vincour napsal autobiografickou knihu o tak trochu netradiční cestě člena několika úspěšných hudebních skupin. Nahlédnete do zákulisí kapel, se kterými se vypracoval od prvních koncertů …

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Obrázek podcastu Leviatan se probouzí

Leviatan se probouzí

Pryč s vykořisťovateli ze Země a z Marsu! Lidstvo už osídlilo celou sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. A možná je to tak dobře, protože lidská povaha se za těch několik staletí vůbec nezměnila – zatímco jedni bojují o moc, druzí musí zápasit o holý život…

Obrázek podcastu Tak pravil Švejk

Tak pravil Švejk

Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.