Obrázek podcastu Pouštní Kopí

Audiokniha Pouštní Kopí

Délka:

33 hod 29 min

Čte:

Pavel Soukup

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Útěk

Útěk

Jak pro rockery skončí druhá londýnská štace? Píše se rok 1965, Spojeným královstvím cloumá beatová horečka a kapela The Shuffle, tvořená partou obyčejných mladíků z Glasgow, sní o hvězdné kariéře. Ve snaze udělat díru do světa muzikanti opouštějí město a vydávají se d…

Obrázek podcastu Spolok Judášov

Spolok Judášov

Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Život ve staletích – 15. století

Život ve staletích – 15. století

Jak se žilo lidem ve 15. století? Čtvrtý díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 15. století. V dalším dílu cyklu Život v…

Obrázek podcastu Rybář Jarmil Koloušek

Rybář Jarmil Koloušek

Každá lidská činnost, každý obor, každý koníček má své legendy. Někoho, kdo danou činnost dovedl k dokonalosti a ještě dál. Někoho, kdo se v onom oboru stal takovým fenoménem, že ho všichni znají a vzhlížejí k němu… Pro Jarmila Kolouška nic z toho neplatí a nikdy neplat…

Obrázek podcastu Život víry 2022/09

Život víry 2022/09

Život víry 2022/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lucie Endlicherová, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Pastor a ekolog Dave Bookless: Neboť Bůh tak miloval vesmír... (rozhovor)…

Obrázek podcastu Euforie

Euforie

Vyřaďte alkohol a vybudujte si život, který budete milovat! Alkohol je v naší společnosti na každém kroku a je těžké mu odolat. Nátlak na to, abychom zapadli a dali si „jen jeden drink“ – který se změní na několik – ať už na večírku nebo v pátek večer, může vést k nevyr…

Obrázek podcastu Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky

Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky

Cykloturistický zájezd do Dolomit, oslava šedesátých narozenin na Sazávě, udílení státních vyznamenání na Pražském hradě nebo třeba slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera na Nové scéně Národního divadla a v hlavní roli povětšinou starý známý Oskar – to jsou nové povíd…

Obrázek podcastu Vítejte v Pekle!

Vítejte v Pekle!

Tak jako se děti straší čerty, tak se čertí děti straší lidmi. Protože stejně jako je pro lidi peklo za trest, je pro čerty největším trestem jít mezi lidi. Vždyť jsou přece tak zlí a hamižní, dělají si naschvály a šijí na sebe boudy. Proto když už rodiče dvou neposedný…

Obrázek podcastu S Blbounem do říše pohádek

S Blbounem do říše pohádek

Vydejte se s Jeníčkem a Mařenkou do kouzelného lesa plného pohádek. Na cestě plné dobrodružství a neuvěřitelných setkání je doprovází pták Blboun nejapný. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, protože žije už jen v pohádkové říši. Jeníčka a Mařenku provede nejznáměj…

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

Člověk versus technika. Kdo zvítězí? Dobrodružství tří trosečníků, na nedobrovolné cestě kolem světa v zajetí kapitána Nema na jeho podmořské lodi Nautilus. Jeden z nejúspěšnějších románů od průkopníka fantastické literatury Julese Verna. Legendární kniha sleduje osudy …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 29 - René Kujan 07.06.2014

100 statečných - Host č. 29 - René Kujan 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - R. Kujan (maratonský běžec)

Obrázek podcastu Život víry 2022/12

Život víry 2022/12

Život víry 2022/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Daniela Nováková: Nesplňovala jsem církevní standardy Maminka současného p…

Obrázek podcastu Cyklistka

Cyklistka

Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v j…

Obrázek podcastu Jan Vojáček: Únava není normální

Jan Vojáček: Únava není normální

Proč tolik lidí žije na autopilota a vyčerpání považuje za normu? Funkční lékař Jan Vojáček odhaluje, jak vzniká naše energie, proč se ztrácí a jak ji obnovit. Propojuje nejnovější poznatky o mitochondriích, světle, stravě, spánku, stresu a emocích s principy rovnováhy …

Obrázek podcastu Kateřina Aragonská: Pravá královna

Kateřina Aragonská: Pravá královna

Měli si být oporou a stvrdili to před Bohem. Avšak jen ona na to dbala… Už počasí v anglickém přístavu věstí, že se španělská infantka Catalina bude muset důkladně obrnit proti nevlídnosti Severu. Sňatková politika jí za chotě určila zdejšího prvorozeného prince Artura …

Obrázek podcastu Toskánsko na každý den

Toskánsko na každý den

Bramasole - malebný italský venkov. Pozvánka do míst, kde autorka našla nový domov, přináší popisy toskánských městeček, zvyků, umění a všemožných vůní vycházející z místních receptů. Vydala se do Itálie, kde spolu s přítelem zakoupili opuštěnou usedlost a našli v ní d…

Obrázek podcastu Dcera sériového vraha

Dcera sériového vraha

Před dvaceti lety si Ed Finch – nechvalně proslulý americký sériový vrah – vybral okolí San Francisca jako své loviště. Dnes zde jeho dcera Margot působí jako detektivka na oddělení vražd a celý život se snaží zapomenout na svou minulost i na svého otce. Během vyšetřová…

Obrázek podcastu Paměti českého krále Jiříka z Poděbrad

Paměti českého krále Jiříka z Poděbrad

Paměti Jiříka z Poděbrad jsou vtipnou a zároveň čirou anatomií moci. Budete svědky toho, jak je budoucí český král zasvěcován svým poručníkem Hynkem Ptáčkem z Pirkštejna do logiky mocenského boje, a poznáte známé historické osobnosti v poněkud jiném světle. Autorův leh…

Obrázek podcastu Sestry Blueovy

Sestry Blueovy

Každá se v životě potýká s vlastními problémy. Spojuje je však jedna ztráta. I když jsou sestry, na základě jejich vzezření a chování by to sotvakoho napadlo. Avery si po boji se závislostí srovnala priority a se svou manželkou si užívá úspěšnou právnickou kariéru v Lo…

Obrázek podcastu Babička Is Not Dead

Babička Is Not Dead

Babička Is Not Dead volně navazuje na předchozí knihu Babička, také tento příběh vypráví o pocitech stárnoucí ženy ve světě, který se zbláznil. Podle autorčiny alter ego Xénie si život na stará kolena žádá více punku. Xénie doporučuje žít po svém. V protisměru. Protože …

Obrázek podcastu Začni vydělávat na tom, co tě baví

Začni vydělávat na tom, co tě baví

20 minut denně. Pouhých 30 dní 30denní projekt, pěkně krok za krokem, den po dni. To nám podle autora Johna Williamse stačí k tomu, abychom unikli z každodenní rutiny a rozjeli vlastní projekt či byznys. Máte pocit, že žádné nápady nemáte? Nebojte se, hned na začátku vá…

Obrázek podcastu Gigolo – Zpověď luxusního společníka

Gigolo – Zpověď luxusního společníka

Řekněme, že se jmenuje Dominik. Možná jste ho potkala v metru, ohlédla se za ním a chvíli nato jej nadobro pustila z hlavy. Dominik je gigolo. Zapomeňte ale na všechno, co si myslíte, že o mužských společnících víte. Odhoďte předsudky, snad trochu morálky a nahlédněte …

Obrázek podcastu Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…