Audiokniha Potopa

Tajemný host
Molly Grayová je jiná než ostatní. S citem pro úklid a patřičnou etiketu vystoupala po zaměstnaneckém žebříčku ve velkolepém hotelu Regency Grand a stala se váženou hlavní pokojskou. Ale právě když její život dospěje na vrchol dokonalosti, svět se jí převrátí vzhůru noh…

U Zlatého havrana
V kavárně U Zlatého havrana na vás čeká pan vrchní Bejšovec, místní učitel, pan koncipient, sluha Vondrák, nezbytný kibic a další štamgasti. Každý se svým drobným příběhem. Sestaveno z povídek Karla Poláčka. Jan Kraus, Miroslav Donutil, Petr Nárožný a další si vyprávějí…

Nevinní andělé
Inspektorka Lexi Bennettová se ocitá ve víru vyšetřování jednoho z nejzáhadnějších případů své kariéry. V jeskyni pod vinicí je nalezena brutálně zavražděná mladá žena. Její tělo zdobí andělská křídla, vedle se batolí její dcerka. Když je nalezena další žena s křídly a …

Maigret - S úctou Picpus
Vědma si smrt nevyvěštila. I podezřelí jsou na zabití, ale kampak s tím na Maigreta! Policie nezabránila ohlášené vraždě věštkyně, před níž ji varoval vzkaz s podpisem „Picpus“. Kdo by taky ohlídal 482 jasnovidek na území Paříže! Ani ubohá slečna Jeanna svůj osud z kou…

Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – A1, anglicky-slovensky je unikátna audiokniha vytvorená na základe zoznamu slov The Oxford 3000 – CEFR A1. Obsahuje 900 najdôležitejších anglických slov potrebných na zvládnutie úrovne A1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (CEFR).…

Msta písecké panny
Český král Přemysl II. Otakar přijíždí do Prácheňska, kde se má konat zasedání zemského soudu. Spolu s jeho dvorem se do Písku vypraví také Oldřich z Chlumu v doprovodu svých pomocníků. Ale hned první noc poté, co vzácná návštěva projede branami města, je zavražděn zems…

Ego je nepřítel
Často si myslíme, že ti druzí a vnější podmínky definují naše naděje na dosažení životního úspěchu a pocitu naplnění. Ve skutečnosti se náš největší nepřítel skrývá uvnitř nás: naše ego. Na počátku naší dráhy nás brzdí v učení a rozvíjení talentu. Rostoucí úspěch nás mů…

Pohádka o staré tramvaji
Prozaik a scénárista Ota Hofman, jehož práci zná většina dětí především díky televizním seriálům Pan Tau a Návštěvníci, napsal v roce 1962 příběh o osamělém chlapci Frantíkovi, který se spřátelil se starou vyřazenou tramvají Terezkou.V roce 1987 podle této knihy připrav…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Benzína Dehtov
Černá komedie o životě hrou a hře o život. S textem Benzína Dehtov obsadil Petr Pýcha v dramatické soutěži o původní rozhlasovou hru, vypsané Českým rozhlasem u příležitosti devadesátého výročí, druhé místo. Příběh čtveřice chlapíků na prahu čtyřicítky, kterým vlastní n…

Pohoda Vánoc. Vánoční večer Miloslava Šimka v divadle Semafor
V roce 1984 vznikla tato nahrávka ze svátečního a mimořádného večera, který každým rokem pořádal v předvánoční době Miloslav Šimek se svým souborem v divadle Semafor. Tak jako se pod stromeček přinášejí dary, předvádí zde každý z členů souboru to nejlepší, co má k dispo…

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
Pan Brouček je zámožným panem domácím na Starém Městě v Praze a je denním hostem hradčanské hospůdky Na Vikárce… Tuto skutečnost si vybral Svatopluk Čech jako nevyčerpatelný zdroj neuvěřitelných příhod, které se staly panu domácímu po pozření nespecifikovaného počtu Wür…

Narozeninová kočka
Děda má plnou hlavu starostí. Rád by vymyslel pěkný dárek pro babičku k narozeninám. Je však nevidomý, a tak bude potřebovat pomoc od svých rozpustilých vnoučků. Kdo ví, jak se povede babičku překvapit a zda bude mít z dárku radost. Zdramatizovaný příběh namluvil herec …

Terapie sebepoznáním
Obecně máme tendenci psychiku a duši podceňovat, neboť nejsou vidět a nelze je změřit ani vykreslit žádnou funkcí v Excelu. Avšak denně je máme možnost pozorovat v podobě vlastního prožívání. Jak moc nás může „blbá“ nálada ovlivnit ve všem, co děláme, jistě zakusil každ…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku
Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef…

Žiju bez dětí
Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je …

Smrt s odkladem
Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s dalšími kriminálními příběhy, v jejichž centru je atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová.

Pozitivní myšlení není pro každého
Chcete poznat tajemství motivace a automotivace? Tato nahrávka vůbec neměla vzniknout. Chcete vědět, proč? Pozitivní myšlení funguje jen těm, kteří jednají. Spousta nešťastných lidí stále čte knihy o pozitivním myšlení, "vymetají" různé semináře, ale kvalita jejich živo…

Zlá minuta
Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Prečo spíme
Spánok patrí k najdôležitejším, ale najmenej pochopeným aspektom nášho života, zdravia a dlhovekosti. Donedávna vedci nedokázali odpovedať na otázky prečo spíme, ako spánok pomáha nášmu telu a mozgu, prečo nás postihnú ničivé zdravotné následky, keď nespíme. Najmä v por…

Krajina smrti
I v Yorkshiru se vraždí. Na pláži přímořského města je objeveno tělo mladého muže a vyšetřování se ujímá místní seržantka a inspektor Raven, který přijíždí z Londýna. Na pláži přímořského města je při odlivu nalezeno tělo. Záhy se zjistí, že mrtvý mladý muž měl slibnou …

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila
Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.

Letuška z economy
Audiokniha je shrnutím roku jedné letušky v Dubaji. Objeví se v ní pár trapných a nemístných vtipů a poznámek, trocha rasismu a sexuálních narážek, špetka pomluv a stereotypů. Na druhou stranu se nejedná o nic šokujícího ani revolučního. Bukowski nejsem, ani Hemingway. …

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…