Audiokniha Posvícení v Hudlicích

100 statečných - Host č. 43 - Nora Fridrichová 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - N. Fridrichová (reportérka a moderátorka České televize)

Autismus & Chardonnay 1+2
Když začal asistent pro lidi s poruchou autistického spektra psát blog s názvem Autismus & Chardonnay, ještě netušil, že z jeho zážitků bude bestseller. „Díky autismu nejste zákonitě ani zajímavější, ani geniální matematik, to je jen klišé z filmů. Všichni si myslí, že …

Charlie Chaplin: Můj životopis
Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Sherlock Holmes a Krvavá zrada
Píše se rok 1894 a celý Londýn nemluví o ničem jiném, než o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když britské soudy zprostí profesora všech obvinění, a požádá proto svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, c…

100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Turek (automobilový sběratel)

Případ nitravské mince
Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických …

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v staroveku
Audiokniha nadväzuje na prvý zväzok Stopy dávnej minulosti 1 (Slovensko v praveku). Aj táto audiokniha vychádza z rovnomenného televízneho cyklu, no popritom je paralelou prinajmenšom troch televíznych seriálov. Rozpráva o dejinách Slovenska od mladšej doby bronzovej až…

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

Krakatit
Románu Krakatit Karla Čapka bude brzy 100 let, což je úctyhodný věk, přesto může mít i jeho dnešní čtenář pocit, že se jedná o knížku současnou. Ing. Prokop hledá odpověď na navýsost živou, aktuální otázku: jakou roli vlastně má hrát v moderním světě slušný a schopný …

100 statečných - Host č. 61 - Pavel Zvolánek 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Zvolánek (ošetřovatel slonů v ostravské zoo)

Tovarystvo zagubljenich rukavičok
Товариство загублених рукавичок - це історія про пошук своїх в чужому місті. Уявіть, одного разу Маленька Синя Рукавичка задивилась на вітрину книжкового магазину та загубилась. В пошуках Своєї Дівчинки вона зустрічає дивних та цілком знайомих міських мешканців, які зов…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Strýček Indián
Dobrodružná kniha pro mládež českého cestovatele Alberta Vojtěcha Friče o hlubinách brazilských a paraguayských pralesů, kam ho sedmkrát vedla jeho láska k jihoamerickým Indiánům. Alberto Vojtěch Frič byl indiány nazýván Karaí Pukú - Dlouhý lovec a je tedy sám hrdinou s…

Melíšek: Dva na Olympu
Miloš Kopecký (*22.8.1922 - †16.2.1996) Původní 2LP album Dva na Olympu vydal Supraphon v roce 1985 pod kat.číslem 1828 4521 Podtitul snímku zněl "Do života antických hrdinů dnešníma očima nahlížejí zasl. umělec Miloš Kopecký a MUDr. Miroslav Plzák"

Listy z mého mlýna
Daudetovy Listy z mého mlýna z roku 1872 jsou autorovou prozaickou prvotinou, a to nesmírně zdařilou. Alphonse Daudet prchal do svého mlýna v kraji Provence před ruchem pařížského života. Jihofrancouzská Provence na něho dýchala nostalgií dětství. Alphonse Daudet (1840-…

25 gramů štěstí
Massimovi obrátí život naruby Ninna - rozcuchaný ježeček vážící pouze 25 gramů. Nejen že díky ní překoná nelehké období, ale dá mu i nový smysl: Massimo založí záchranou stanici pro ježky a stará se o ty, kteří pomoc potřebují. Tak jako ježčí donchuán Trilly nebo křehou…

Žantovský: Havel
Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovn…

Dubánek a noční bouře
Další příběhy z Dubánčího světa jsou tady. Nové příběhy dubánka Borka, které volně navazují na knihy Dubánek a tajný vzkaz a Dubánek ve světě lidí. Skučení větru, praskání větví, bubnování deště. Najednou všechno utichlo. Les strnul a znehybněl. Další dobrodružství du…

František Nepil v Dobrém jitru
Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Angličtina cez rozprávky (7+)
Objav čarovný svet rozprávok, ktoré ti pomôžu učiť sa angličtinu prirodzene a s radosťou. Audio kniha *Angličtina cez rozprávky (7+)* prináša 11 známych príbehov v jednoduchej angličtine, preložených vetu po vete do slovenčiny, v PDF doplnených o výslovnosť každého slov…

Hordubal
Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Doktorka z domu Trubačů
Audiokniha o ženě, která předběhla svůj čas / Román přibližuje osud doktorky Vlasty Kálalové-Di Lottiové, rodačky z Bernartic u Tábora, která se ve dvacátých letech tohoto století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Smyslem jejího živo…

Město v oblacích
Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná…