Audiokniha Posvícení v Hudlicích

Nejsem cVok
Nudný pobyt v kempu se mění v hledání tajemství středověkého řádu zlaté lebky Dan žije v 21. století, jeho rodiče se rozvedli a on je nucen trávit s tátou obyčejné léto ve stanu u rybníka Svět. Kdo je však podivná dvojice, která svým vzezřením vůbec nezapadá mezi rekrea…

Kartouza parmská
Ze slavného a oblíbeného Stendhalova románu "Kartouza parmská", jehož děj se odehrává v Itálii, zemi dvorských intrik, volných mravů a vášnivých emocí, čte Vladimír Čech. Dramatický a romantický obraz napoleonské doby a osudu Fabrizzia del Donga pro rozhlas upravil a ta…

Malý princ (1961)
Zřejmě nejznámější literární dílo francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejčtenějších "pohádkových" příběhů moderní světové literatury. Nenechte si ujít básnickou a lehce filozofickou pohádku pro malé i velké, jejímž mottem je vid…

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Čtyři uši na mezi
Autorku Tajemství proutěného košíku a mnoha dalších populárních knížek i televizních inscenací a filmů jistě nemusíme zájemcům o literaturu představovat. Čtyři uši na mezi je příběh o lidských vztazích a kamarádství, i když jeho hrdiny jsou králíček se zajíčkem. Ti dva …

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého
Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Jak se hladí duše
Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …

Písničky a příběhy zvířátek z Večerníčků
Václav Chaloupek proslul svými večerníčky ze života zvířat. Natočil již řadu seriálů, ve kterých měly děti možnost sledovat živé bažanty, divočáky, lišáka, medvědy, vydru či vlky. Všechny jeho příběhy vzbudily obrovský zájem dětského i dospělého publika. Písně Jaroslava…

Cesta vede tmou
Největší tragédii v historii speleologie v českých zemích mají na svědomí podzemní povodně z bouřek. Při zkoumání nových prostor Amatérské jeskyně v Moravském krasu zahynuli 29. srpna 1970 amatérští speleologové Milan Šlechta a Marko Zahradníček. A právě tohle tragické …

Opravář osudů
Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…

Nahá s Davidovou hvězdou
Mrtvá žena v lese. Stopy vedou do židovské komunity. Jak souvisí nález mrtvoly mladé ženy v pražské Šárce s předcházející neobjasněnou vraždou mladé dívky? Stopy vedou do historie židovské komunity. Sobotní procházka slunečnou přírodou se poněkud vymkne. Místo romantick…

Terezínské rekviem
Rozhlasová kompozice podle povídky Josefa Bora. Dramatizace Karel Valtera a Dagmar Hubená. Z doboé recenze: " Celou hodinu poslouchá posluchač jediný lidský hlas s výjimkou zpívaných partů a mohutný symfonický orchestr. To není právě malá konkurence. Jít do soutěže s mi…

Cyrano z Bergeracu
Cyrano z Bergeracu - audiokniha obsahuje rozhlasovou hru podle předlohy, jejímž autorem je Edmond Rostand. Účinkuje Jiří Langmajer, Kateřina Lojdová, Daniel Bambas, Otakar Brousek ml., Milan Stehlík a další. V dějinách divadla je datum 28. prosince 1897 bezpochyby jed…

Smutek poručíka Borůvky
Vtip, nadhled, smutné oči – a vyšetřování zločinů. Soubor vtipně napsaných detektivních povídek z šedesátých let, které spojuje postava melancholického vyšetřovatele – poručíka Borůvky. Josef Škvorecký se asi musel dobře bavit při psaní příběhů postaršího melancholick…

100 statečných - Host č. 54 - Gustav Oplustil 07.06.2014
Hostem L. Výborné - G. Oplustil (televizní dramaturg, legenda české TV zábavy)

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Eliáš a babička z vajíčka
Mami, tati, tady jsem! Vtipný, citlivý a laskavý příběh o malém chlapci, na kterého nemají jeho rodiče čas. Cítí se sám, dokud v zahradě neobjeví vejce, z něhož se vyklube malinká babička s křídly. „S rodiči je to jako s počasím. Člověk si je nevybírá. Ať se nám líbí, n…

Italské prázdniny
Známý literární cestopis Jana Wericha poprvé na 2CD v rozšířené - rozhlasové - podobě autorského čtení. Zatímco pro předchozí vydání v nahrávce na LP nebo CD připravil Jan Werich jen malou část ze svých letních italských vzpomínek, rozhlasový záznam zahrnuje téměř dvojn…

Tatínek není k zahození
Audioverze úspěšné knihy Arnošta Goldflama, která získala v roce 2005 prestižní cenu Magnesia Litera za nejlepší knihu pro děti a mládež, přináší pět pohádek nabitých osobitým kouzlem, humorem a dobrodružstvím. Autor je věnoval svým dětem a také všem tatínkům, aby se mo…

Dobrodružství šesti trampů /Rada, Žák
Jaroslav Štercl (*18. listopadu 1919 – 4. dubna 1996) 1 Vzpoura na lodi primátor Ditrich 2 Hej, šup, námořníci - píseň 3 Příběh dobrého skauta Motyčky 4 Ďáblova propusť 5 Cesta mořem (Little Pal) - píseň 6 Radion Mac Peresám 7 Šilhavý mariňák - píseň 8 Bitva u Kozodojí …

Moudrost lesa
Moudrost lesa je audiokniha o tom, že les má schopnost dostat z lidí to nejlepší. Napsal Peter Wohlleben, čte Aleš Procházka. Procházka lesem s nejproslulejším německým hajným.

Indigové pohádky
Indigové pohádky jsou souborem pohádek, které oslavují lidskou kreativitu, svobodu, individualitu i víru v celek a přesvědčení, že vesmír je dobrý. Jsou třeba i o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry… Hlavními postavam…

Navždy Provence
Druhá část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Nechte se okouzlit vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s au…

Čechura: Medvěd 09
Rudolf Čechura (*5.2.1931–†7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku, Medvěd 09...). Supraphon v roce 1989 vydal LP album 11 08…

Národní umělec Zdeněk Štěpánek
Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu, …