Audiokniha Poslední představení v L.

Psychologie peněz
Umět zacházet s penězi není nutně otázka toho, co všechno víte. Důležité je, jak se chováte. Jenže vštípit lidem – dokonce i těm opravdu chytrým – správné vzorce chování není snadné. K penězům, investování, osobním financím a podnikatelskému rozhodování se obvykle přist…

Trhy
O čem si povídají centrální bankéři a makroekonomové, když jdou na pivo? Co sledují na těch blikajících obrazovkách plných čísel a textu? Může tomu smrtelník porozumět? Díky knize snadno pochopíte, jak vznikají peníze a co se s nimi dále děje. Jak a proč se rozhodují ce…

Spejbl versus Dracula
V polovině sedmdesátých let, kdy muzikál byl v našich krajích ještě v plenkách, natočili protagonisté Divadla S+H muzikálovou parodii s hudbou Ivana Štědrého. Snímek byl určen větším dětem a dospělým. V současnosti poznamenané muzikálovou módou je Spejbl versus Dracula …

Stopařem na této zemi
Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga a biblisty, je volným pokračováním autorovy úspěšné a moudré knihy Exotem na této zemi. Příběhy z Heryánovy kněžské služby plné setkání s nejrůznějšími lidmi všech společenských vrstev prolíná autor se svým osobitým výkl…

Canterburské povídky
Canterburské povídky náleží již více než šest set let ke světové literární klasice. Hlavním důvodem, proč jsou stále živou četbou, je skutečnost, že Geoffrey Chaucer, královský panoš, celní úředník, příležitostný diplomat a básník, nenapsal intelektuální dílo z uzavřené…

Handmade byznys
>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Humoristické povídky O.Henryho
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Červotoč
Všechny domy uchovávají historii těch, kteří v nich žijí. Tenhle stojí na kraji zapadlé španělské vesnice a jeho stěny vyprávějí o hlasech, jež se ozývají pod postelí, a o zmizeních, která se možná nikdy nevysvětlí. Sousedé se obou obyvatelek straní. Babička tráví dny r…

Sex v pěti dílech světa
Jaká tajemství skrývají svatební či zásnubní rituály některých indiánských či afrických kmenů? Jak a s kým se milovali staří Řekové a Římané? Významný český cestovatel Miloslav Stingl využil svých bohatých cestovatelských zkušeností k vytvoření poutavého vyprávění o mil…

Jemčinská bestie
Syrový, tajemný, do poslední stránky napínavý příběh „holky z pasťáku“, která při svém dramatickém útěku z výchovného ústavu zneužije dobroty staré a nemocné ženy, se kterou se náhodně setká v nemocnici. Dívka však netuší, že právě sedla na lep prohnané jemčinské bestii…

Mademoiselle Coco a vůně lásky
Hledání parfému lásky. Paříž 1919. Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodn…

Nechajte to tak
Ak sa márne snažíte dosiahnuť svoje vytýčené ciele alebo nájsť niečo, čo by vám prinieslo viac šťastia do života, problém nie je vo vás. Problémom je moc, ktorú odovzdávate iným ľuďom. V tejto audioknihe sa dozviete, ako vás tri obyčajné slovká – Nechajte to tak – môžu …

Jirotka: Saturnin
Předlohou pro naši nahrávku je humoristický román spisovatele Zdeňka Jirotky Saturnin (1942) s postavami vypravěče, nepředvídatelného sluhy Saturnina, tety Kateřiny, jejího syna Milouše, krásné slečny Barbory, strýce Františka, doktora Vlacha a vypravěčova dědečka. Jde …

Špitál
Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc. To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbír…

Moře klidu
Čas prý na nikoho nečeká, ale ve 25. století to tak úplně neplatí… Osmnáctiletého britského aristokrata Edwina St. Andrewa poslali rodiče v roce 1912 za Atlantik, aby už nemuseli poslouchat jeho nekonvenční názory. Uprostřed kanadské divočiny však mladík prožije něco, c…

Ententýky - říkadla, hádanky a rozpočítadla pro nejmenší
Říkadla, hádanky, písničky a pohádky pro děti Hrají, vyprávějí a zpívají Taťána Medvecká, Alfréd Strejček a Pavel Jurkovič Malé děti rády poslouchají pohádky, milují říkadla, básničky, rozpočítadla a zvláště pak písničky. To všechno přirozeně a zábavně rozvíjí jejich sc…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Král lenosti
Xavier Castillo má peníze, šarm i slavné jméno. Jen jedna věc mu chybí – ambice. O rodinné impérium nejeví zájem a raději si užívá. Až do chvíle, kdy ho osud připoutá k ženě, která je vůči jeho kouzlu zdánlivě imunní. Sloane Kensingtonová je cílevědomá profesionálka. Je…

První dámská detektivní kancelář
Zábavné i napínavé příběhy první soukromé detektivky v Botswaně, jihoafrické zemi, kde život je tak odlišný od našeho - a vášně a zločiny jsou často stejné. Knihu zimbabwsko-britského spisovatele čte Jana Stryková. Sympatická Precious Ramotswe zakládá první ženskou dete…

Štědrý večer
Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Díky za každé nové ráno
Humor, ironie i nadsázka ve vzpomínkách hlavní hrdinky Olgy, která s nadhledem vypráví o svojí svérázné rodině, přátelích i prvních láskách. Příběh plný absurdních situací, životních zklamání i smyslu pro spravedlnost přináší osobitý vhled do období normalizace. Premi…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Kocúr v čižmách
Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie - zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to …

Cesta vzkriesenia
Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení. Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a po…