Audiokniha Poslední představení v L.

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Buď sám sebou – jdi vlastní cestou
V této knížce najdete znovu cestu ke svému životu. Získáte chuť žít – a to není málo. Spolu nebudeme filozofovat, ale podáte si ruku se samotným životem. Jsme tady všichni na krátkou chvíli a byla by škoda stát celý život na nástupišti při čekání na ten „správný“ vlak. …

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války
Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války - audiokniha obsahuje fantasy příběh, který napsal Jan Dobiáš. Načetl Jiří Pobuda. Svět, který za nocí osvětlují dva měsíce – modrý a rudý – se podobá středověké tapiserii. Má množství dějových linek - a každou barvitou. Má množství…

Záhada hlavolamu
V temných Stínadlech se cosi dalo do pohybu! Klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – u toho nesmí chybět! Když chlapci poznají příběh zámečnického učně Jana Tleskače, podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území, k…

Lady Fuckingham
Všichni to přece dělají. Klasické dílo erotické literatury plné sexuálního napětí, sprostých slov, nadsázky, vzrušení a otevřené erotiky, která pobuřuje i ve 21. století. Slavná erotická novela, jejíž autorství se připisuje spisovateli Oscaru Wildovi, je koncipována j…

Odyssea
Bývali Řekové chrabří junáci. Nejmazanější z nich byl ithacký král, jenže i jeho finty jsou na bohy krátké… Protože měl Odysseus za ušima, sestrojil danajský dar v podobě koně a pomohl Řekům – tehdy si ovšem ještě říkali Achajové – vyhrát desetiletou válku s Trójany. Av…

Maigret se brání
Tak tohle Maigret za svou třicetiletou kariéru u policie nezažil! Když ho vyděšená dívka Nicole nenadále požádá o pomoc, zachová se jako gentleman a opilou dceru státního návladního dopraví do bezpečí. Druhý den je však obviněn z pokusu o znásilnění a mladý policejní pr…

Nemesis
Výstřední milionář Jason Rafiel, s nímž se slečna Marplová setkala v příběhu Karibské tajemství, jí zanechal zvláštní dědictví – slečna Jane získá 20 000 liber, když přijde na kloub případu, o kterém nemá žádné informace. Heslo zní NEMESIS (antická bohyně pomsty). Slečn…

100 statečných - Host č. 89 - David Vávra 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Vávra (architekt a herec)

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu
„Tak mně teda řekněte, co byste dělali na mym místě? Ste čtrnáctiletej příslušník intelektuální menšiny, zapuzenej všema svýma kamarádama, neúnavně naháněnej policejníma sborama tří okresů a chycenej do pasti mezi křováky sto padesát kiláků vod nejbližšího letiště, kter…

Život na nikoho nečeká
Tato audio kniha (formát mp3) Ti v mnohém pomůže. Je vysoce praktická a nehraje si s žádnými umělými termíny. Život na nikoho nečeká a Ty také na nikoho nečekej. Svět se točí, jak na kolotoči, a pokud s ním nedržíš krok, jsi pozadu. Proto si urči svůj Skutečný Sever a v…

Zelený vítěz
Klára Jerneková, Růžena Merunková, Jaroslava Adamová a Alfred Strejček v hlavních rolích dramatizace eposu Julia Zeyera. Inscenace vznikla ve spolupráci dvou legend české rozhlasové tvorby Josefa Melče a Rudolfa Matyse v roce 1979, tedy sto let po vzniku Zeyerovy básně.…

Hodně jsem nikde
Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Houbové čarování
Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Moli
Historie motýlků, které klavíristé zatracují, protože jim žerou plsť z kladívek. Jsou tu všichni, kteří patří do dějin... - praotec Mol, milostný pár či molí prorok. A nade všemi Pán, majitel klavíru.Výpravu do svébytného světa okřídlených nepřátel nejen klavíristů usku…

Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět
Hrabal to řekl za všechny: Praha má pro každý den zázrak. Uznávaný polský bohemista se při pohledu na naše hlavní město nemůže vynadívat – a vynadivit. Multikulturní magie Prahy, která fascinovala opěvovatele typu Angela Ripellina či Petera Demetze, se podle něj v umění…

3x Poirot #1
3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…

O mé rodině a jiné zvířeně
Nekonečné kouzlo pospolitosti lidí a zvířat. Slavný britský humoristický román o roztodivných zvířatech i o autorově rodině, ve kterém přestává být hranice mezi jedním a druhým zřetelná. Humoristický román ze středomořského ostrova Korfu, kde anglický přírodovědec stráv…

Jeroným Pražský
Audiokniha První český filozof a vlastenec Jeroným Pražský je doslova živým ztělesněním jeho životního příběhu. Poskytuje nám jedinečnou možnost k intenzivnímu prožití této epochy dějin i jejího vztahu k současnosti, k otázkám, které žijeme dnes. Jeroným Pražský byl evr…

Život víry 2021/12
Život víry 2021/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdanka Medřická, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Štědrý (nejen jeden den) Jak dávat s ra…

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Jiřímu Voskovcovi k narozeninám
K výročí narození Jiřího Voskovce (19. června 1905) vychází soubor zvukových dopisů, posílaných životnímu příteli Janu Werichovi do Prahy v šedesátých a sedmdesátých letech. Na tzv. dopimluvech, jakje V+W nazývali, jsou písně, vyprávění o snech, nejrůznější nápady, nevš…

Kazatel
Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!

Okresní město
Román Okresní město je první částí nedokončené pentalogie Poláčkovy ságy maloměsta. Historie začíná v nostalgické době na přelomu prvního desetiletí století, kdy čas byl ještě věčný a plynulý a městečko v něm podřimovalo jako kůň před stavením.Rodina židovského kupce pa…