Audiokniha Poslední dům v Needles Street

Temné počátky českých dějin
# O audioknize Co mají společného Sázava, koleda nebo vodník? Řada českých názvů, zvyků a mýtů je dědictvím po prvních Slovanech z 6. až 8. století, z období, které je kvůli nedostatku pramenů zahaleno do temnoty. Aktuální objevy nám však na něj otevírají nový pohled –…

Osudová léta
KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ BEZOHLEDNÝ KONKURENT OSUDOVÁ LÁSKA Wiesbaden, rok 1951 Kavárnu U Anděla čekají bouřlivé časy. Hned vedle tradičního podniku rodiny Kochových vzbudí pozornost jistý konkurent se smyslem pro modernost. Zatímco se Hilda zoufale snaží přesvědči…

Síla rozumu v bláznivé době
Vlastní názor nebolí. Mysleme kriticky. Jak se zorientovat v současném veřejném prostoru? Jak nepodlehnout zjednodušujícím pravdám? Musíme používat vlastní úsudek. Slovenský bestseller nyní v češtině. „Držíme se zuby nehty vlastních iluzí, které mají zkrášlit náš svět. …

Přístav v mlze
Komisař Maigret řeší případ záhadné vraždy, nenadálého dědictví a tajemných rodinných souvislostí.

Prázdné křeslo
Lincoln Rhyme jede i se svou spolupracovnicí Amélií Sachsovou do Severní Karolíny, aby se podrobil riskantní operaci, která by mu mohla navrátit hybnost. Zde jej poprosí o pomoc šerif nedalekého městečka, v němž byl zavražděn chlapec a uneseny dvě dívky. Nejzdatnějším s…

Hypotéza lásky
Když se falešný vztah mezi vědci setká s neodolatelnou silou přitažlivosti, vnese to Olive Smithové do pečlivě vypočítaných teorií o lásce chaos. Olive je doktorandka na Stanfordu a jako vědkyně má na všechno předem připravenou hypotézu. Takže trvalý romantický vztah je…

Dana
Tři povídky o jednom muži a třech ženách. Každá žena trochu jiná a přitom trochu stejná. Vyprávění o mezilidských vztazích obou pohlaví s humorným i jemně erotickým nádechem.

Morituri te maturitas
Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude…

Velice lehká smrt
Krátká a stručná audiokniha o smrti. Jak pochopit a přijmout stáří. Novela z roku 1964, která vyšla česky jedinkrát v roce 1967, v mnohém překročila svou dobu. Autorka v ní líčí posledních několik týdnů života své matky. Téměř reportážní až naturalistické líčení fyzické…

Pán vzduchu
Přání Julese Verna se stalo skutečností. Vernova neuskutečněného záměru napsat román, v němž by se na pěti světadílech setkaly postavy ze všech jeho románů, se chopil Ondřej Neff a napsal trilogii Tajemství pěti světadílů. V prvním díle Pán vzduchu se pátrači Maukler a …

Hodně štěstí, zdraví
V životě je stále co slavit. A během oslav se často přihodí leccos zajímavého! Občas se někdo zatoulá, občas pod vlivem alkoholu či neobvyklých okolností vyplavou na povrch skrývané problémy a tutlaná tajemství… A jen oslavenci našich příběhů vědí, že dárkem může být ko…

My děti ze stanice ZOO
Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na ma…

Dýka s hadem
První případ královského prokurátora Oldřicha z Chlumu – křest ohněm na hradě Grabštejn Píše se rok 1269 a Oldřich z Chlumu byl nedávno jmenován královským prokurátorem a správcem hradu Bezděz. Má čerstvě po svatbě, na líbánky však není čas. Jindřich z Donína, pán hra…

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná dru…

Pohádky po babičce
V této audioknize neuslyšíte pohádky o princeznách, dracích a kouzelných prstenech. Pohádky po babičce vyprávějí o věcech a lidech, které často míjíme bez povšimnutí – o podivných ohryzcích v zapomenuté chatrči, o sirotcích, kteří najdou novou tetu, nebo o penzistovi, j…

Podvod zlatého faraona
Nález starého deníku v domě mladé Egypťanky s českými kořeny spustí v Káhiře nebývalý povyk. Lidé se ztrácejí za zvláštních okolností a někdo má enormní zájem na tom, aby si mladá žena deník svého pradědečka – českého milovníka archeologie Eduarda – nikdy nepřečetla. Ja…

Slečna Elsa
Příběh o čistotě duše a oddanosti vedoucí až na hranu smrti... Mladičká Elsa je nečekaně postavena před zásadní rozhodnutí, zda se obětuje pro záchranu vlastního otce. Podobně jako autorova další díla, vyniká i tato autorskou citlivostí pro emoční svět postav, zasněnou …

Němcová: O perníkové chaloupce a 5 dalších pohádek
Šest pohádek Boženy Němcové, jež nabízí tento titul, spojuje nejen to, že patří k nejznámějším, ale především jejich zvukové zpracování. Jde o velkorysé dramatizace s vynikajícími herci, z nichž někteří - jako Josef Kemr, Jiří Adamíra či František Filipovský - dnes už p…

Lidský faktor
"Vím jen to, že ten, kdo si vytvoří nějaké pouto, je ztracen. Do jeho duše už vnikl zárodek zkázy." Joseph Conrad Rozhlasová dramatizace špionážního románu. Nahrávka z roku 1993 v režii Jana Bergera. V hlavních rolích: Jiří Adamíra a Hana Maciuchová Dále hrají: Jan …

Neuvěřitelně šílené příběhy
Tohle jsou ty nejvíc neuvěřitelné a nejbláznivější příběhy, jaké se kdy na světě staly. A možná nestaly. A možná jsem si je sám vymyslel, protože jsem strašný pohádkář, vymýšleč a sedmilhář. Každopádně většina z toho, co vám povím, je pravda. Tedy skoro pravda. Ale skor…

Trpké víno
Zdá se, že v Čechách není tak bezpečno jako bylo dříve. Lupiči na Menším Městě pražském se nebojí uchýlit i k zabíjení a ze zchudlých šlechticů se stávají lapkové. Královský písař Jiří Adam z Dobronína je povolán do kanceláře nejvyššího purkrabího Jana z Vartemberka. Ve…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Klášterní kostnice
z detektivního cyklu Letopisy královské komory Třetí díl nové kriminální řady oblíbeného spisovatele, v níž písař královské komory Jiří Adam z Dobronína řeší neobvyklé zločiny renesančních Čech a Moravy. Tentokrát Jiřímu jeho představený nejvyšší komoří svěří vyšetřová…

Eliška Rebelka
„Vždycky byla tvrdohlavá, to přece víme,“ snažil se tatínek maminku uklidnit. „To jo, ale teď je to jiné. Od té doby, co se kamarádí s těmi dvojčaty, se chová jako... jako... jako nějaká rebelka!“ Ahoj! Jmenuju se Eliška a chodím do druhé třídy. Včera jsme ve škole dost…

Zlatá truhla
Dobrodružstvo, ktoré zažili v zakliatom kláštore, ich poznačilo. Najradšej by na to krviprelievanie zabudli. Lenže keď sa Adam Šarkan a Zuzka Kráľovičová pridajú k Pavlovi Dobšinskému na ďalšej výprave za ľudovými povesťami, do ich životov znovu vtrhne temnota. Dolapeni…