Audiokniha Poslední dny Pompejí

Jak se vraždí v Čechách
Jak se vraždí v Čechách - audiokniha obsahuje autentický dokument o zločinných praktikách v Česku. Autor Luboš Xaver Veselý. Účinkují Lukáš Janota, Zdeněk Bureš, Vojtěch Blahuta, Lukáš Kantor, Jan Brožek, Martin Havelka, Kristian Pekar, Aleš Slanina, Tomáš Sagher, Jakub…

Supraphon vypravuje...2 (Němec, Hašek, Neruda, Čapek, Haas, Rada)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka
Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Tisíc let české poezie
Původní 3LP komplet 1 18 1704 Tisíc let české poezie vydal Supraphon v roce 1975 - nyní tento komplet vychází poprvé digitálně

Husovská dilemata
Jaké byly osobnost a doba mistra Jana Husa? Na tyto a další otázky hledá ve své knize odpověď teolog Ctirad Václav Pospíšil. O tématech publikace a dalším kontextu hovoří v šestidílném cyklu, který se věnuje právě mistru Janovi a jeho odkazu.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Narozeninová kočka
Děda má plnou hlavu starostí. Rád by vymyslel pěkný dárek pro babičku k narozeninám. Je však nevidomý, a tak bude potřebovat pomoc od svých rozpustilých vnoučků. Kdo ví, jak se povede babičku překvapit a zda bude mít z dárku radost. Zdramatizovaný příběh namluvil herec …

Heine: Píseň písní a další básně
Heinrich Heine (*13.12.1797 – †17.2. 1856) druhý největší německý básník po Goethovi, byl také prozaik, publicista a esejista, představitel hnutí Junges Deutschland v období romantismu. Původní titul SP 20301 s jeho básněmi vydal Supraphon v roce 1965 - titul nyní vychá…

Le Petit Prince
Audiokniha nabízí pohádku Antoine de Saint-Exuperyho, která je převyprávěna zjednodušenou francouzštinou. Nemusíte se proto obávat, že byste textu neporozuměli, je výbornou volbou pro začínajícího posluchače, ať dítě či dospělého. Poslechnete si tak druhou po Bibli nejp…

Sestry B.
Osudy Lídy Baarové a Zorky Janů Odlišnější sestry by člověk těžko pohledal… Lída průbojná, živelná tmavovláska. Zorka křehká, věčně pochybující blondýnka. A obě zasvětily život herectví. Příběh Lídy Baarové je obecně známý. Její mladší sestra si hledala cestu k umění k…

Poslední běh o život
Humorně laděné sci-fi o světě zabydleném roboty, kteří chovají poslední zbytky lidí ve stájích pro dostihy.Účinkují Jan Novotný, Ivan Řezáč, Petr Kostka, Helena Friedrichová, Svatopluk Matyáš, Ilja Racek, Karel Pospíšil, Petr Nárožný a další. Režie: Ivan Chrz.

Normální mužský
Úsměvný příběh o rozvedeném manželském páru.Osoby a obsazení: Slávka (Blanka Bohdanová), Ludvík (Vlastimil Brodský), Růžena (Marie Marešová), Pavla (Růžena Merunková), Karel (Tomáš Töpfer), Vendulka (Anna Hlavicová-Bendová), dále účinkují Blanka Vikusová, Jaroslava Drml…

Tady Vorel, pitevna
Kdo nesmí chybět v žádné pořádné kriminálce? Soudní lékař. Ten, který dělá práci, jakou mu nikdo nezávidí. Prohlédnout zemřelého na místě, provést pitvu a vysvětlit, proč a jak dotyčný zemřel. Docent František Vorel se za svoji kariéru podílel na řešení více než sedmnác…

Sova
V podivném hnízdě ze sovího peří je nalezeno tělo sedmnáctileté dívky. Bizarním případem se začíná zabývat zkušený detektiv Holger Munch. Pro nedostatek stop se však dostane do mrtvého bodu, dokud oddělení vražd nekontaktuje záhadný hacker. Ten jim pošle nahrávku, ve kt…

Rambo – Rozkaz
Co jiný nazývá PEKLO, on pokládá za DOMOV. Druhý díl příběhů kultovního hrdiny. John Rambo je vyslán na tajnou misi do Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že v tamější džungli jsou stále drženi američtí váleční zajatci. John Rambo se vrací! Z přísně střeženého vl…

Gjurić: Kam běží modrá liška. Pohádkové vyprávění z Malé Strany
"Kam běží modrá liška? Na Kampu a v hubě nese zelenou ratolest. Je to znamení na domě hned zkraje kampského plácku. Kdo si všiml, ten rozumí a kdo ne, bude se tam muset podívat." Tak začíná své vyprávění Rudolf Hrušínský v okouzlujícím pohádkovém vyprávění ze staré Prah…

Netrpělivost srdce
Je dvojí soucit, píše v prologu své knihy Stefan Zweig. Jeden, ten zbabělý a sentimentální, který je vlastní jen netrpělivostí srdce, aby se co nejrychleji zbavilo trapného dojetí cizím neštěstím, soucit, který vůbec není soucítěním, nýbrž jen instinktivním odvrácením c…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Žantovský: Havel
Zvuková verze biografie podrobně postihující nesmírně zajímavé osudy Václava Havla, velké osobnosti naší země, od jeho dětství až do smrti Životopis velké postavy českých a světových dějin 20. století, Václava Havla, napsal Michael Žantovský, jeho přítel a spolupracovn…

Album pohádek "Supraphon dětem" 17. - Jak kotě vedlo zvířátka do světa, Dům ve Sluneční ulici, O upovídané Majdě...
Sedmáctý dil řady Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje tři pohádky z let sedmdesátých a jednu z let osmdesátých. Pohádky méně tradiční, modernější, s velkým důrazem na výchovný podtext, pohádky méně známé, neboť některé byly "skryté" v titulech určených pro školy, a…

Ochránce impéria: Milenec
Krevní msta mezi domem Minwanabi a Acoma vrcholí. Hrozí, že spor se zvrhne v ničivou občanskou válku. Mara se snaží využít těžce vybudované pozice, aby této katastrofě zabránila. Tasaio z Minwanabi je krutý a nekonečně prohnaný nepřítel vždy připravený ke smrtícímu výpa…

Noc na Karlštejně (1956)
Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. Starší rozhlasové zpracování v režii Jiřího HorčičkyOsoby a obsazení: Karel IV., císař římský a král český (Otomar Korbelá…

Spolok Judášov
Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Magorské modlitby
Ivan M. Jirous byl nejen duchovní v ůdce undergroundu, v ěze ň, básník a magor, ale té ž velký modlitebník. Z Magorovy summy jsou vybrány nejlep ší básn ě duchovní a se řazeny shora dol ů: Nejprve B ůh ve t řech podobách – Stvo řitel, Vykupitel a Ut ěšitel. Poté nebeské…