Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Poriadok v hlave

Audiokniha Poriadok v hlave

Délka:

5 hod 6 min

Čte:

Kristína Tormová

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Spací vady

Spací vady

Divadelní hra Spací vady, která měla premiéru v říjnu 2010 v pražském Divadle Na zábradlí, je mistrně vystavěné drama pro tři herečky. Na neurčitém místě se v něm po smrti ocitají anglická prozaička Virginia Woolfová, americká básnířka Sylvia Plathová a výstřední milion

Obrázek podcastu Hospoda u hastrmana

Hospoda u hastrmana

Mokrosuché vyprávění z knížky Jana Drdy ve kterém se postupně dozvíte, co všechno si prožil pan hostinský Antonín Hrous, než získal svou milovanou Andulku. On totiž ve skutečnosti není obyčejný suchozemský člověk, nýbrž vodník čili hastrman.Pohádkové příběhy nezapomenut

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k

Obrázek podcastu Meditace o mateřštině

Meditace o mateřštině

Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval

Obrázek podcastu Nejhorší děti na světě 1

Nejhorší děti na světě 1

Sbírka deseti báječně zlomyslných historek o děsných dětech jako Slinta Sam, Špindíra Štěpka, Všivák Véna, Brečivá Berta nebo Dlouban Dan… Seznamte se s pěti příšernými kluky a pěti hroznými holkami! Třeba s Žofkou, která stojí jen o jedno: válet se celý den na pohovce

Obrázek podcastu Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku

„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s

Obrázek podcastu Gerbešín a hezouni

Gerbešín a hezouni

Těch látek, vzorů, barev! Řeč není jenom o šatech, ale hlavně o životě a ženských půvabech. Úspěšná herečka a spisovatelka Ivanka Devátá moc dobře ví, že šaty dělají ženu, a s chutí se probírá vzpomínkami na své divadelní i civilní kostýmy, sukně, halenky, boty a klobou

Obrázek podcastu Tiché roky

Tiché roky

Když Bohdanu její umírající babička osloví cizím jménem, začne plachá a uzavřená dívka pátrat po rodinné minulosti. Odcizený a mrzoutský otec, s nímž se jí nedaří navázat bližší vztah, ale její snažení zrovna neulehčuje. Jedinou oporou je jí dobrosrdečná nevlastní matka

Obrázek podcastu Schweyk

Schweyk

Schweyk aneb Neskutečně skutečný příběh o tom, jak to doopravdy bylo. Odvážná rozhlasová hra pro šest herců seznámí posluchače šokujícím způsobem s neskutečně skutečným příběhem Josefa Švejka, paní Müllerové, nadporučíka Lukáše, hostinského Palivce a dalších na základě

Obrázek podcastu Menzel: Míša Kulička v cirkuse

Menzel: Míša Kulička v cirkuse

V druhém dílu zvukové tetralogie o Míšovi Kuličkovi se představí hlavní hrdina v cirkuse. K hrdinům první části - Míšovi Kuličkovi, jeho mamince medvědici Barboře a popletenému strýčkovi Vasilovi - přibývají na tomto nosiči zvířata z cirkusu i půvabná tanečnice, která s

Obrázek podcastu Karkulín ze střechy

Karkulín ze střechy

V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije – Karkulín ze stř

Obrázek podcastu Triptych

Triptych

Kolik jazyků máš, tolikrát jsi porušil páté přikázání… Město Decatur ve státě Illinois zažívá těžké časy, stalo se totiž dějištěm série brutálních vražd. Mrtvé dívky a ženy ovšem nemají na první pohled nic společného, tedy kromě jediné věci – vrah každou z nich připravi

Obrázek podcastu Normální mužský

Normální mužský

Úsměvný příběh o rozvedeném manželském páru.Osoby a obsazení: Slávka (Blanka Bohdanová), Ludvík (Vlastimil Brodský), Růžena (Marie Marešová), Pavla (Růžena Merunková), Karel (Tomáš Töpfer), Vendulka (Anna Hlavicová-Bendová), dále účinkují Blanka Vikusová, Jaroslava Drml

Obrázek podcastu Příběhy o hamižnosti a zradě

Příběhy o hamižnosti a zradě

Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Falešný tolar Královský písař Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem řeší zapeklitý případ na samém jihu Čech. Z cestování přes Šumavu mají

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 31 - Šimon Pánek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 31 - Šimon Pánek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - Š. Pánek (ředitel nadace Člověk v tísni)

Obrázek podcastu Myšlenky vraha

Myšlenky vraha

Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes

Obrázek podcastu Lvářka

Lvářka

Fantazijní vyprávění, určené dětem od 13 do 150 let, odhaluje řadu tajemství spojených s osobnostmi magické rudolfinské doby Oba žijí ve stověžatém městě, každý v jiném století. On v jednadvacátém, ona v šestnáctém. A jedné letní noci se potkají na pražském vrchu Petří

Obrázek podcastu Hora Duchů

Hora Duchů

Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka… Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Práv

Obrázek podcastu Achilleus

Achilleus

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval

Obrázek podcastu Suchý: Nahá a další povídky

Suchý: Nahá a další povídky

Umělecký rozmach Jiřího Suchého je porovnatelný s renesančními mistry - grafik, scénograf, kostýmní návrhář, textař, hudebník, dramatik, prozaik, básník, zpěvák, herec, režisér, ředitel…Audiokniha jeho povídek patří tedy k oné řadě publikovaných Suchého prací, čítající

Obrázek podcastu Abaddonova brána

Abaddonova brána

Lidstvo čeká krok do neznáma. Ocitne se v říši divů, nebo propadne peklu? Objev protomolekuly narušil křehkou rovnováhu sil ve Sluneční soustavě. Když mimozemský artefakt vytvoří za oběžnou dráhou vzdáleného Uranu gigantickou bránu vedoucí do jiných galaxií, zamíří k n

Obrázek podcastu Počkej na moře

Počkej na moře

Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je

Obrázek podcastu Sekora: Ferda, Beruška a Pytlík & Ferda sporty všeho druhu

Sekora: Ferda, Beruška a Pytlík & Ferda sporty všeho druhu

Plejáda populárních českých herců účinkuje ve dvou příbězích podle knížek Ondřeje Sekory o Ferdovi Mravencovi a jeho přátelích Ilona Svobodová, Jiří Lábus, Naďa Konvalinková, Pavel Trávníček, Ladislav Trojan a řada dalších se představují v dramatizacích oblíbených knih