Audiokniha Pomalá produktivita

Cirkus Hurvajz
Oblíbená a úspěšná řada archivních nahrávek Divadla Spejbla a Hurvínka s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem obou dřevěných protagonistů a ředitelem tohoto divadla, pokračuje už čtrnáctým titulem. Hurvínek s Máničkou se tentokrát dostanou do opravdového cirkusu…

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens: Nadějné vyhlídky. Sirotek Pip, kterého vychovává jeho sestra se svým mužem kovářem, je jednoho dne postaven před osudovou náhodu. Setká se s uprchlým galejníkem, je mu nabídnuta možnost docházet do zámožného domu, který obývá pološílená slečna Havishamo…

O čtyřech vodnických oplátkách
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

1984
Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr…

Dlhý, Široký a Bystrozraký
Kráľovič Matej sa uchádza o ruku krásnej princeznej. Nie je to však jednoduché - princezná totiž zdedila po svojej matke zázračnú moc, a tak svojim pytačom neustále uniká. Našťastie má kráľovič troch nenahraditeľných pomocníkov - Dlhého, Širokého a Bystrozrakého. Či sa …

Ty chladné oči
Válka hraje s lidmi krutou šachovou partii, pěšáci se promíchají, na barvě uniformy tolik nesejde. Během nacistické okupace Smolenska se setkají okouzlující ruská dívka Neonila a český mladík Emil donucený bojovat za wehrmacht. Když se spolu po válce usadí v Českosloven…

1000 slov a 4000 fráz, anglicky-slovensky
Audiokniha k e-knihe rovnakého názvu. Obsahuje hovorové znalosti z angličtiny (pre Slovákov) a zo slovenčiny (pre anglicky hovoriacich), ktoré je lepšie vedieť ako prehliadnuť, ak sa niekto chce venovať tejto kombinácii jazykov = angličtina-slovenčina. Slová sú usporiad…

Setkání v sádře
Komedie o setkání viníka a oběti dopravní nehody na jednom nemocničním pokoji. V satirické nadsázce staví hra proti sobě skromnost a zodpovědnost s kořistnickým a nemorálním přístupem k životu.Dramatik, scenárista, režisér a herec Vlastimil Venclík (nar. 1942) začal stu…

Pinocchio
Mistru Antoniovi, neboli mistru Třešničkovi, se jednoho dne dostalo do rukou pěkné polínko. Chtěl si z něho udělat nohu ke stolu, když tu se z polínka ozval slabounký hlásek! Ještěže přišel kmotr Geppetto a mluvící kus dřeva odnesl! Co se stalo pak? Jak Pinocchio přišel…

Blondi
Druhá audiokniha úspěšného českého autora, který se ve svých povídkách navrací do atmosféry protektorátních Čech a meziválečných Sudet, čerpá z autentických vzpomínek dobových protagonistů. Příběh o nečistokrevném vlčákovi, který byl věnován Adolfu Hitlerovi, a jeho osu…

Okraj nebe
Elen se pokouší zachránit to, co z jejího života zbylo. Její dospívající dcera Viky přežívá jen skrze bolest. Bývalá učitelka Vilma ztratila blízké i důstojnost. Všechny stojí na hraně a stačí málo, aby přepadly na špatnou stranu. Když je kriminalistka Elen povolaná do …

100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Švihák (scenárista, dramaturg, moderátor, spisovatel)

Imaginární jeviště Miloše Nedbala
Původní LP titul 1018 2640 "Imaginární jeviště Miloše Nedbala" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul s ukázkami z tvorby MILOŠE NEDBALA (*28.5. 1906 – † 31. 10.1982 ), tohoto výrazného, osobitého herce vážných, důstojných a přísných rolí, vydáváme poprvé digitálně.

100 statečných - Host č. 78 - Miloslav Dočekal 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Dočekal (emeritní policejní rada)

Kontraktor
Kontraktora si najímajú súkromné osoby, firmy a politici, aby ich ochraňoval a sprevádzal na nebezpečných misiách. Kontraktor je telesne zdatný, psychicky odolný, dobre znáša ťažké podmienky a v krajnom nebezpečenstve sa rozhoduje s chladnou hlavou. Skôr ako autor Peter…

Bibi
Jedna z nejmilovanějších knížek pro dívky všech dob. Ahoj! Seznamte se s Bibi. Bibi je holka s modrýma očima, blond copánky a dlouhýma hubenýma nohama. Žije v Dánsku jen s tatínkem, který je přednosta na železnici a kterého Bibi nadevše miluje. Ale ne vždycky ho poslouc…

Hunger Games - Vražedná pomsta
Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsled…

Tak pravil Švejk
Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.

100 statečných - Host č. 15 - Jef Kratochvil 06.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Kratochvíl (fotograf)

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Noc v Čechách
Jana Hlaváčová, Luděk Munzar a Ivan Trojan v komorní historické hře ze života francouzsko-švýcarské spisovatelky Anne Louise Germaine de Staël-Holstein, které Napoleon zakázal pobyt v okruhu 400 mil od Paříže.Epizoda ze života spisovatelky madame de Stäel. Ta prchá, sle…

Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem
Vzdělávací cyklus Ctirada Václava Pospíšila je snahou o teologické uchopení mariánské úcty. Autor uvádí do současného stavu mariologie v našich zemích. Podává zároveň to nejdůležitější z biblické teologie na dané téma. Tématem třetí části je bytostné zakořenění Mariina …

Saturnin při chuti
Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových V…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…