Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Polské uši

Audiokniha Polské uši

Délka:

3 hod 30 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Melouch

Melouch

Dva dlouholetí kamarádi – původní profesí učitelé se teď už živí něčím mnohem lukrativnějším. Z jednoho je gigolo a z druhého se stal nájemný vrah. Aby si ale odpočinuli, jedou spolu na dovolenou na řeku Sázavu. Takovýto příběh se snaží autor prodat filmovému producento

Obrázek podcastu Věřte mi

Věřte mi

Detektiv Scotland Yardu Tom Curry má před sebou rutinní úkol – doprovodit dva trestance na letu z Velké Británie do Kanady. Na palubě letounu je s ním i bestiální vrah David Baggs, se kterým toho má vyšetřovatel společného více, než zatím tuší. Než se Tom Curry naděje,

Obrázek podcastu Život snů a skutečnosti

Život snů a skutečnosti

Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund odpovídají - každý sám zas sebe - na stejné otázky kolem svých životů a cest po světě. Dokument, který záměrně spojuje dva samostatné rozhovory tak, aby ještě více vynikl originální portrét známé cestovatelské dvojice.

Obrázek podcastu Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta

Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta

Tresť praxe siddha jógy kašmírského šivaismu. Jedná se o záznam, kde autor čte dílo Spanda gíta. Četba byla zároveň meditací, autor se nechal vést zejména momentální inspirací a intuicí, a proto se v některých místech nahraná slova liší od původního textu.

Obrázek podcastu Povznesení

Povznesení

Jak málo toho víme! Stačí pohlédnout ke hvězdám – nebo se ponořit do hlubin oceánu... Mikrobioložka Leigh vyrůstala v Rotterdamu s násilnickým otcem, snad proto se odjakživa cítila lépe v laboratoři než ve společnosti lidí. Fascinace životem v jeho nejmenších formách ji

Obrázek podcastu Wintonův vlak 1939 a 2009

Wintonův vlak 1939 a 2009

Pořad o Nicholasi Wintonovi a o jízdě důležitého parního vlaku na jeho počest připravili Bronislava Janečková a Tomáš Černý. Hovoří a vzpomínají: Zuzana Marešová a Marie Šímová.

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Z historie olympijských her

Z historie olympijských her

Album mapuje historii starověkých olympijských her v dochovaných přednáškách z 30. let, beseda olympioniků připomíná ve vzpomínkách přímých aktérů londýnské letní olympijské hry v roce 1948. Olympijské hry ve starém Řecku - vznik, místo konání a průběh olympijských her

Obrázek podcastu Společenstvo klíčníků

Společenstvo klíčníků

Když čtrnáctiletý Martin přijíždí strávit část letních prázdnin k prastrýci v Rožmitále, nečeká nic jiného než pořádnou nudu. Jaké je jeho překvapení, když starý klíč, který mu prastrýc věnuje, rozpoutá celou sérii neuvěřitelných dobrodružství! K čemu klíč patří a jaké

Obrázek podcastu Jak nebýt úplným blbcem

Jak nebýt úplným blbcem

Jak nebýt úplným blbcem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je David Gruber. Pod žertovným názvem se skrývá svěží nahrávka na vážné téma: Jak vyžít ve stále náročnější a mnohdy stále nestydatější mezilidské komunikaci; převážně při prá

Obrázek podcastu Mozaika duše

Mozaika duše

Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznej

Obrázek podcastu Sex v pěti dílech světa

Sex v pěti dílech světa

Jaká tajemství skrývají svatební či zásnubní rituály některých indiánských či afrických kmenů? Jak a s kým se milovali staří Řekové a Římané? Významný český cestovatel Miloslav Stingl využil svých bohatých cestovatelských zkušeností k vytvoření poutavého vyprávění o mil

Obrázek podcastu Tajuplné příběhy

Tajuplné příběhy

Český čtenář zná jistě velice dobře populární jméno - Sir Arthur Conan Doyle. Geniálně koncipované detektivní novely jej proslavily po celém světě. Ovšem o autorově vynikajícím literárním talentu se můžeme přesvědčit i na řadě jeho vybraných Tajuplných příběhů. Doylova

Obrázek podcastu Doteky zabitých

Doteky zabitých

V České filharmonii se vraždí. Nový případ charismatického majora Holiny, kterého čtenáři znají z televizní série Vraždy v kruhu. Tentokrát se ujímá případu mrtvé mladé ženy v pražském Rudolfinu. Když se major Holina, známý ze série Vraždy v kruhu, ujímá případu mrtvé

Obrázek podcastu Jak s Máničkou šili všichni čerti

Jak s Máničkou šili všichni čerti

"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb

Obrázek podcastu Růžička je červená

Růžička je červená

Pohádka na irské motivy s Luďkem Munzarem a Vladimírem Brabcem.Hrdina Finn McCool pletl ze slámy a proutí, co se dalo. Jednou se za vlahého letního večera vracel z trhu. U potoka, půl míle před vesnicí, zabloudil. Zatočila se mu hlava a vyčerpáním usnul na kameni. Zdály

Obrázek podcastu Zlatá truhla

Zlatá truhla

Dobrodružstvo, ktoré zažili v zakliatom kláštore, ich poznačilo. Najradšej by na to krviprelievanie zabudli. Lenže keď sa Adam Šarkan a Zuzka Kráľovičová pridajú k Pavlovi Dobšinskému na ďalšej výprave za ľudovými povesťami, do ich životov znovu vtrhne temnota. Dolapeni

Obrázek podcastu Majdalenka v záhrade

Majdalenka v záhrade

Zanedbaná záhradka s dlho neobývaným domčekom chradne. Jedného dňa sa tam objaví dievčatko a začnú sa diať veci... Nechceme na pár riadkoch prezradiť, čo všetko Majdalenka zažije, ako si poradí a čo sa zmení. To sa dozviete, keď si rozprávky prečítate alebo vypočujete,

Obrázek podcastu Prévert: Jako zázrakem, Ze vzpomínek na dětství

Prévert: Jako zázrakem, Ze vzpomínek na dětství

Původní EP album 0 39 9809 "Jacques Prévert Jako zázrakem, Ze vzpomínek na dětství" vydal Supraphon ve spolupráci s Klubem přátel poezie v roce 1972 - nyní titul vydáváme v této sestavě poprvé digitálně. LP album 0 18 1216 "Jacques Prévert Lyrika", z něhož byla čerpána

Obrázek podcastu Psychologie budoucnosti

Psychologie budoucnosti

Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a

Obrázek podcastu Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud

Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud

Úspěch včelích medvídků u dětského publika spočívá v souhře vtipného příběhu a chytrých písní Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala. V dalším pokračování historek dvou čmeláků Čmeldy a Brumdy a jejich strašidla Pučmelouda se seznámíme také s paní Pučmeloudovou, do které se ob

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1101-1150

Toulky českou minulostí 1101-1150

Oblíbený seriál pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého tentokrát na počátku novodobých dějin s T.G. Masarykem.