Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Politická filozofie

Audiokniha Politická filozofie

Délka:

5 hod 0 min

Čte:

Marek Chvátal

Vydavatel:

Slyš To

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Mefisto

Mefisto

Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t

Obrázek podcastu BASIL – Valašský vojvoda

BASIL – Valašský vojvoda

Legendární stvořitel mnoha fantasy hrdinů, Miroslav Žamboch, nepřestává překvapovat. Po všech fantastických hrdinech vytáhne na světlo světa obyčejnýho chlapa z Moravy. A pište si, že to není jen tak nějakej obyčejnej chlap. Protože tohle je… Basil! První polovina třin

Obrázek podcastu Černé světlo

Černé světlo

V černém světle vystoupí na povrch minulost. Enzo Macleod už dokázal rozlousknout dva zločiny ze sedmi nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů. Na třetí případ ovšem nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali zákeřnou chorobu, a se mu kdosi sna

Obrázek podcastu Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927

Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927

Série Vídeňské zločiny je nejprodávanějším knižním titulem u našich rakouských sousedů. Jednotlivé díly se odehrávají ve významných letopočtech rakouské historie a čtenáři na ní nejvíce oceňují přesnost a atmosféru dobových reálií, do kterých autor své fiktivní zločiny

Obrázek podcastu Křehká příměří

Křehká příměří

Ještě včera Ema tančila sambu v kašně na Karláku, dnes krotce popíjí kontryhelový čaj a ocitá se ve světě, v němž sny o vyvoněném dětském pokoji naráží na skleničky kalné moči a chlad gynekologických zrcadel. Početí pak spustí koloběh nezastavitelného zvracení – deliriu

Obrázek podcastu Pečeť smrti

Pečeť smrti

Oldřich z Chlumu se sice ocitl v nemilosti českého krále, ale přesto je povolán do Prahy, aby vyřešil na první pohled jednoduchý případ. Malostranský špitál vlastní darovací listinu na tři vesnice vystavenou Václavem I., otcem Přemysla Otakara II. a jeho předchůdcem na

Obrázek podcastu Poslední prvotina

Poslední prvotina

S úsměvem, lehkostí a upřímností popsané vzpomínky na vyrůstání v komunistickém Československu v 50.letech minulého století. Autorka dětskýma, udivenýma očima pozoruje absurdní svět kolem sebe. S dojemnou bezprostředností komentuje nejen společenskou a politickou situac

Obrázek podcastu Zápasy slepého muže - Život a doba komunisty Klementa Lukeše

Zápasy slepého muže - Život a doba komunisty Klementa Lukeše

České dějiny 20. století by nebyly úplné bez příběhu Klementa Lukeše (1926–2000). Po roce 1945 se nadchl pro politiku komunistické strany, která člověku se závažným zdravotním handicapem (byl nevidomý) dala nečekanou šanci: Svěřila mu školení stranických kádrů. Jako vyc

Obrázek podcastu Zátopkovi u Nepila

Zátopkovi u Nepila

Chcete být při tom, když si u jednoho stolu povídají dvě slavné manželské dvojice? Jaké bylo setkání Zátopkových s Nepilovými? Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře roku 1988.V roce 1988

Obrázek podcastu Kukačky

Kukačky

Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči

Obrázek podcastu Taneční hodiny pro starší a pokročilé

Taneční hodiny pro starší a pokročilé

Stylově originální novela Bohumila Hrabala. Experimentální text, který je jedinou jakoby nekonečnou větou, monologem zestárlého vychloubačného pábitele.Čte Lubor Tokoš.

Obrázek podcastu Kolotoč a Copánek upletený z povídání, říkanek, písniček a hádanek pro nejmenší děti

Kolotoč a Copánek upletený z povídání, říkanek, písniček a hádanek pro nejmenší děti

Pásmo z osvědčených a oblíbených textů pro děti známých českých básníků Františka Hrubína, Františka Halase, Josefa Bruknera, Karla Šiktance, Josefa Kainara, Jana Čarka a Oldřicha Mikuláška přednášené hravě a zábavně dětmi i dospělými interprety je nazvané Kolotoč. Na n

Obrázek podcastu Hurvínkův bigbýt a 9 dalších scének

Hurvínkův bigbýt a 9 dalších scének

10 scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967-73 nabízí malému i velkému posluchači to nejlepší z produkce souboru vedeného legendárním interpretem obou loutkových protagonistů Milošem Kirschnerem. Dialogy ušatého synka s bodrým a svérázně reagujícím taťuldou se zaměř

Obrázek podcastu Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná dru

Obrázek podcastu Božidara

Božidara

Jaký život bys žil/a, kdyby ti byla všechna musíš a nesmíš u prdele? Božidara vede sice možná zvláštní, nicméně poklidný život. Když se jednoho dne na prahu její chalupy zjeví skoro dospělá vnučka Rosie s žádostí o azyl na dobu neurčitou, ani jedna z nich netuší, do ja

Obrázek podcastu Rolland: Petr a Lucie. Dramatická montáž

Rolland: Petr a Lucie. Dramatická montáž

Z komentáře k původnímu LP albu DV 5512 vydanému Supraphonem v roce 1959: Romain Rolland (*29.1.1866 - †30.12.1944) je jedním z největších a zároveň nejpokrokovějších tvůrců francouzské a světové literatury. Povídka "Petr a Lucie" byla poprvé vydána v roce 1920. Rolland

Obrázek podcastu Pohádka o tom draku z Turkových Vrat

Pohádka o tom draku z Turkových Vrat

Vyprávění o tom, jak je náročné zjednat na zemi pořádek a dát průchod spravedlnosti. Jednoho dne kontrolují v pekle výkazy spáchaných lidských hříchů a zjistí, že čerti už dlouho nedohlédli na dění v obci Turkova Vrata. Když se dobře podívají, uvidí zasedání turkovratec

Obrázek podcastu Poláček: Muži v ofsajdu

Poláček: Muži v ofsajdu

Humoristický román Karla Poláčka patří k těm nejzábavnějším a zároveň nejpřívětivějším dílům české literatury. Potěchu v něm naleznou všichni, nejen příznivci fotbalu, protože v centru dění je úsměvný milostný příběh hlavního hrdiny Emana Habáska a také osudy jeho šéfa

Obrázek podcastu Papežská mše

Papežská mše

Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Obrázek podcastu Martin Šonka: Můj let do nebes

Martin Šonka: Můj let do nebes

Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě

Obrázek podcastu Dotazník

Dotazník

Básník, prozaik a esejista Jiří Gruša (1938-2011) publikoval svůj román Dotazník poprvé v pražské samizdatové edici Petlice v roce 1976.Zahradní architekt neúspěšně hledá zaměstnání, a když už pošestnácté drží v ruce osobní dotazník, rozhodne se jej vyplnit co nejpečliv

Obrázek podcastu Lovecká halali

Lovecká halali

Lovecké příhody a napínavá vyprávění doplněná písničkami o lesíčku, stráních a myslivcích nejen pro myslivce.