Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 31-40

Audiokniha Pohádky tisíce a jedné noci 31-40

Délka:

2 hod 16 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Na smrť 2

Na smrť 2

Mrazivý príbeh o zrade, pomste a vykúpení. Dvaja bývalí kamaráti sa nečakane stretnú uprostred hrôz nemeckého koncentračného tábora, stoja však na opačných stranách. Kým bývalý židovský gangster Viktor sa zúfalo snaží zachrániť svojich blížnych, fanatický esesák Karl zo…

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Obrázek podcastu Konec manipulace

Konec manipulace

Tak jako by byl v oboru medicíny bombou univerzální lék na rakovinu, tak může být v oboru komunikační psychologie bombou univerzální lék na rakovinu mezilidských vztahů, na rakovinu mezilidské komunikace: Na manipulaci, na fake news, na argumentační klamy, na argumentač…

Obrázek podcastu Au revoir, Prague

Au revoir, Prague

Vyšehrad - the ancient seat of the Princes of Bohemia, dating from the first half of the 10th century. The cemetery with "Slavín" where outstanding Czech artists and scientists are laid to rest. (Smetana "Vyšehrad"). Wenceslas Squere (Václavské náměstí) - the main Pragu…

Obrázek podcastu Povedená historka

Povedená historka

Jak daleko zajdete, abyste se pomstili svým ex? Daphne se seznámila s Peterem, když se bezhlavě hnala za svým kloboukem, unášeným větrem (dokud nenarazila do popelnice). Peter tu povedenou historku při každé příležitosti rád oprašoval a Daphne nepochybovala, že ji zahrn…

Obrázek podcastu Případ Aleny Struskové

Případ Aleny Struskové

Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z…

Obrázek podcastu Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Tak bizarní, až se vám to bude líbit! Carlton Mellick III je nekorunovaným králem žánru bizzaro. Mladý muž Jonathan stráví vášnivou noc s démonkou Veškou, která nezůstane bez následků. Jak dopadne střet křesťanské a pekelné rodiny? Carlton Mellick III je nekorunovaným …

Obrázek podcastu Záhada čínského zlata

Záhada čínského zlata

LEGENDÁRNÍ SOUDCE TI ŘEŠÍ ZÁHADNOU SMRT SVÉHO PŘEDCHŮDCE… Mladý soudce Ti Žen-ťie přijíždí do sychravého přístavu Peng-laj, aby se ujal svého prvního úřadu. Namísto poklidné správy okresu ho však čeká mlhou zahalené hnízdo intrik. Jeho předchůdce Wang za záhadných okoln…

Obrázek podcastu Bohové na Marsu

Bohové na Marsu

Sci-fi pro romantické duše. Pokračování Princezny z Marsu. Tentokrát John Carter pátrá po své manželce, krásné Dejah Thoris a dostává se do mnoha nebezpečí. Dobrodružství a akce od začátku do konce. Zaposlouchejme se do starodávného příběhu o návratu dobrodruha Johna Ca…

Obrázek podcastu Prasklé zrcadlo

Prasklé zrcadlo

Náhoda svede dohromady slečnu Marplovou s Heather Badcockovou, znalou nejžhavějších místních klepů, především o nových obyvatelích Gossington Hall - filmové hvězdě Marině Greggové a jejím manželovi, režiséru Jasonu Ruddovi. Zanedlouho se v jejich sídle koná dobročinný v…

Obrázek podcastu Démoni pralesa

Démoni pralesa

Expedice profesora Cartera se vydá do neprobádaných oblastí na severu Konga, cílem je vědecky prozkoumat podivný přírodní jev. Členové výpravy spolu s vojáky, které jim přidělila vláda, aby je chránili před útoky povstalců a pašeráků, se vydají do hlubin pralesa. Profes…

Obrázek podcastu Moc art aneb Všeho moc škodí

Moc art aneb Všeho moc škodí

Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv…

Obrázek podcastu Emma

Emma

Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Obrázek podcastu Okraj nebe

Okraj nebe

Elen se pokouší zachránit to, co z jejího života zbylo. Její dospívající dcera Viky přežívá jen skrze bolest. Bývalá učitelka Vilma ztratila blízké i důstojnost. Všechny stojí na hraně a stačí málo, aby přepadly na špatnou stranu. Když je kriminalistka Elen povolaná do …

Obrázek podcastu Když se zlé věci stávají dobrým lidem

Když se zlé věci stávají dobrým lidem

Rabín Kushner se po zkušenosti s nevyléčitelnou chorobou svého syna zamýšlí nad věčnou otázkou: Proč se zlé věci stávají nevinným lidem? Rabín Kushner, jako každý duchovní, mnohokrát pomáhal lidem překonávat bolest a zármutek. Ale teprve když se dozvěděl, že jeho třílet…

Obrázek podcastu Přítelkyně z kamenné vily

Přítelkyně z kamenné vily

Nikdy není pozdě začít si plnit své sny. Trojice žen odmítne strávit zbytek života v „domově důchodců“ a rozhodne se, že si chtějí ještě užít. Pronajmou si proto starý kamenný dům v Itálii. Strávit rok v Itálii, pít víno, cestovat a potkávat nové přátele. K tomu se rozh…

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Mazaný a činorodý Josef Frajvald začíná svou soukromou „odysseu“ ještě v časech rakousko-uherské monarchie, kdy se rozhodne zvelebit vyženěný pohřební ústav dosud nevídaným způsobem… Na čestné místo v pestré galerii slavných českých „literárních příbuzných“ patří vedle…

Obrázek podcastu Rozsudok smrti

Rozsudok smrti

Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc…

Obrázek podcastu Stýskání zažehnáno

Stýskání zažehnáno

Soňa Červená - jedinečná umělkyně nejen v českém, ale i světovém měřítku, popsala svůj osud v autobiografickém diptychu Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno. Její dráha obsáhla ta nejmenší místa v domovině i největší vzdálenosti na pěti kontinentech. Vystoupila ve 113…

Obrázek podcastu Smysl života v křesťanském pohledu

Smysl života v křesťanském pohledu

Smysl života v křesťanském pohledu - audiokniha, v níž Jan Bobčík přednáší na téma smyslu života. Že není důležité hledět na svět pouze svýma očima, že svět nemá pouze 3 rozměry a jak se Bůh dívá na počínání lidí - to je jedním z tématů duchovního slova obsaženém na tom…

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Pavučina

Pavučina

Carmen Sanchezová je tvrdá a nekompromisní federální agentka, která důsledně ctí literu zákona. Když je však napadena její sestra Selina, běžné vyšetřovací postupy náhle nestačí. Útok totiž souvisí se sérií brutálních vražd, jež právě vyšetřuje. Dostává se do úzkých, a …

Obrázek podcastu Případ Holečkovi

Případ Holečkovi

Zločin je vyřešený, vrah odsouzený, a přesto zůstává spousta nezodpovězených otázek... První hraná série o restorativní justici. Johana se už nevrátí. Zbyli tu po ní rodiče, sestra a taky on. Ten, který ji připravil o život. V čem může pozůstalým pomoct setkání s pach…

Obrázek podcastu Hraničář

Hraničář

Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí. V těch…

Obrázek podcastu Mexabo

Mexabo

Humorné sci-fi, ve kterém se partička zdiskreditovaných vědců náhodou dostane do daleké galaxie. Nečeká je však žádná pohodová návštěva, ale pořádné drama. Dva Češi, Fin, Švéd a Španěl se sejdou na vesmírné stanici, aby zkoumali červí díru. Ale hned první objev je průš…