Audiokniha Pohádky tisíce a jedné noci 11-20

Můj příšerný syn
„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a …

Zlato Arkony – kniha první
Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy. Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu. Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní …

Deník malého poseroutky 3
Řekněme si to na rovinu: Greg se nikdy nezmění. Někdo by to ale měl vysvětlit jeho otci. Ten si stále myslí, že ještě může svého syna vychovat a udělat z něj opravdového muže. Proto se taky horlivě snaží najít pro něj tu nejvhodnější „chlapáckou“ činnost. Greg se ale po…

Vše pro firmu
Novela K. Poláčka Vše pro firmu vycházela nejprve na pokračování v Lidových novinách a za autorova života jako celek nikdy nevyšla, poprvé se tak stalo až posmrtně v roce 1966. Sám Poláček toto dílo nijak nepodceňoval - na stejné téma napsal i divadelní hru Otec svého s…

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola
Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň trochu přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších. Sama autorka prožila své dětství nejprve s matkou narkomankou a poté se ocitla v dětském domově. Ale tahle kniha není jen o tom,…

Pekelná hospoda
O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

Sedm principů spokojeného manželství
Máte-li v manželství či vztahu potíže (nebo je má někdo ve vašem okolí), případně se jen chcete „pojistit“ proti tomu, aby se vám vztah postupně neproměnil v nevyrovnané, prázdné a stresující soužití, je tato audiokniha přesně tím řešením, které hledáte. Audiokniha Sed…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča
Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Záhada zlaté štoly
Další z příběhů královského prokurátora Oldřicha z Chlumu se tentokrát odehrává v okolí Prahy. Původně mělo čekat Oldřicha z Chlumu a jeho pomocníky na dvoře Přemysla Otakara II. jen krátké státnické jednání, brzy po příjezdu si ho však uprostřed noci nechá zavolat sám …

Weberova romantická cesta
Karl Maria von Weber se vydal společně se svou milenkou, zpěvačkou S. Brandtovou na cestu z Bavor do Prahy, kde chtěl zkusit svoje štěstí. Když překročili šumavské hranice, ztratili v hlubokých lesích cestu. Dlouho bloudili pozdním večerem, bezradní a vystrašení připom…

Andělský smích
Píše se rok 1953 a invalidní Julie právě slaví třiatřicáté narozeniny. Nemá však příliš mnoho důvodů k radosti. Uvažuje o osudu svého otce, který je ve vězení, o smyslu vlastního života. Andělský smích je hra neobyčejná jak svým poetickým a barvitým jazykem tak svou kom…

Ztracený symbol
Po úspěšných knihách Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni již třetí strhující příběh se symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát se celý odehrává v hlavním městě USA Washingtonu D. C. Svižný a napínavý děj je založený na nejednoznačném významu symbolů, termínů a hese…

Bratrstvo křišťálu
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera dvorního alchymisty z Itálie Fiorella alias učedník Rafael spolu se svými přáteli vyšetřuje případ zmizelých peněz a neznámého mrtvého…

Král na scestí
Legendární pražská kavárna U Nováků ve Vodičkově ulici nebývala jen vyhlášeným centrem fanoušků kulečníku, své zázemí tu měli i milovníci královské hry. Právě mezi nimi se odehrává napínavý příběh, na jehož konci je vražda. Ostřílený detektiv Bodlák rozplétá složitý př…

Atmosféra
Jsou to ti nejlepší z nás, ale pořád jen lidé jako my… Život Joan Goodwinové běžel v zaběhnutých kolejích: v průběhu týdne přednášela na univerzitě a víkendy trávila s milovanou neteří Frances, která s ní sdílela její vášeň pro astronomii. Nikdo proto nečekal, že se tah…

Dům pod náměstím
Lidé přicházejí, pachtí se a odcházejí, ale domy zůstávají. A naděje s nimi. Barokní dům v Dolní ulici kousíček pod náměstím se ujal role vypravěče ságy o nenápadných velikánech, kteří zvelebovali bramborářské maloměsto uprostřed Česka. Za tři staletí jeho bytelné zdi u…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Mudrc, surfař a byznysmenka
Knížka autora světoznámého bestselleru Mnich, který prodal své ferrari vypráví příběh Jacka Valentina, jehož životní cesta se v mnohém podobá životní pouti každého z nás. Jack se cítil lidsky hluboce nespokojený a nenaplněný, a proto se vydal pátrat po moudrosti, která …

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Konec starých časů
"Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má býti tak vypravován, abyste poznali jeho kuchaře, jako piják pozná vinici, kde se …

Výkupné za Eraka
"Tentokrát se Halt a Will vydávají zachránit oberjarla Eraka, skandijského vůdce, do pouštní země Aridy. Má-li být ale jejich cesta úspěšná, potřebují spolu s výkupným mít i někoho z královského rodu – tak princezna Kassandra, neboli Evanlyn, přemluví svého otce aby jí …

Nachové pustiny
Sedmnáct let uplynulo od chvíle, kdy OSN schválilo bombardování Prahy. Katastrofu to neodvrátilo. Agresivní parazit pohlcuje zbytky zdevastované civilizace a proměnil krajinu v Nachové pustiny. Tomáš dosud žil v relativním bezpečí jedné z posledních výsep Čech. To se vš…

Ďábel v těle
Příběh lásky mladého studenta k vdané ženě v době 1. světové války. David Novotný čte z psychologického románu o skandální a nerovné lásce mladého studenta ke starší vdané ženě v době 1. světové války, nejslavnější knihy Raymonda Radigueta, pokládaného za zázračné dítě …