Audiokniha Podivuhodný pan Magnusek

Objavte v sebe dobrého rodiča
V audioknihe Objavte v sebe dobrého rodiča sa psychologička Beky Kennedy podelí s poslucháčmi o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkré…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Co se děje se světem?
Co se děje se světem? Náš svět prochází velkou proměnou a Václav Cílek se na ni dokáže podívat z rozmanitých úhlů pohledu a s vtipem. Úryvek z Koronavirového dodatku pozn. Možno ještě zkrátit Resilience je dynamická odolnost. Zatížíte kus oceli, prohne se, ale pak se …

Jack Reacher: Volný pád
{'cs': 'Jestli Jack tuhle šňůru zmizení a nešťastných náhod nerozmotá, přijde řada na něj…\nNa kalifornskou poušť spadlo z nebe něco nečekaného – a nebyl to déšť ani meteorit, nýbrž chlápek s přelámanými hnáty, kterého kdosi vystrčil z helikoptéry. A o pár dní později p…

Občanský průkaz
Autor v hrůze vzpomíná na léta, kdy se i cesta s odpadky do popelnice před dům, bez občanského průkazu mohla stát osudovou. Volně inspirován Stendhalem dělí policisty, kteří nám znepříjemňovali život, na švestkově modré, zelené, neviditelné a ty ostatní.

Smrt ve Vratislavi
Při diplomatických jednáních ve slezské Vratislavi zmizí vyslanec českého krále. Na příkaz Přemysla Otakara II se proto do Polska vydává královský prokurátor Oldřich z Chlumu i v doprovodu své ženy Ludmila, velitele Diviše a panoše Oty. Protože jde o delikátní diplomati…

1001 myšlenek, které změnily naše uvažování
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Skryté karty
Na elitní soukromé škole Heathcrest dojde k tragickému úmrtí třináctileté žákyně. Zdánlivě jasný případ sebevraždy inspektorku Kim Stoneovou těžce zasáhne, protože nestačila na místo dorazit včas a dívku zachránit. Snad právě proto se nechce s verdiktem smířit – a když …

Spalující rivalita
Spalující rivalita je legendární MM romance ze série Game Changers, která dobyla svět – a teď přichází jako audioknižní zážitek, co vám rozpálí sluchátka! Shane Hollander je hvězda světového formátu. Nejenže má výjimečný talent, ale také bezchybnou pověst. Hokej je pro …

Žena z kajuty č. 10
"Novinářka Lo Blacklocková píše hlavně do cestovatelských časopisů, a právě dostala životní šanci: má se vydat na luxusní plavbu po norských fjordech, a to s nejvybranější společností. Okružní plavba na soukromé jachtě Polární záře se z elegantní pohádky plné večeří ve …

Candide aneb Optimismus
Voltairův Candide je, navzdory dvěma a půl století, která nás dělí od jeho vzniku, dílem neustále živým a aktuálním. Voltaire svůj příběh zosnoval kolem osudů naivního mladíka, nadaného neutuchajícím optimismem, který putuje mnoha kouty světa, aby dospěl k poznání o pod…

Kdo mě vzal prvně za ruku
Měly to pro ně být nejšťastnější chvíle. Místo toho zanechaly na jejich duších šrám… Když se Alexandra „Lexie“ Sinclairová setká s okouzlujícím Innesem Kentem, šéfredaktorem vlivného časopisu a respektovaným obchodníkem s uměním, ještě netuší, že se sama stane středem z…

Jak omezit vtíravé myšlenky a zlepšit kvalitu života
Žijeme hektický život, v neustálém běhu zapomínáme na sebe a přestáváme vnímat své okolí. Jsme neustále pod tlakem, ze všech stran nás atakuje reklama, a neskutečné množství informací, zcela protichůdných. Dva roky covidu a válka na Ukrajině už jen dokonaly to, co v nás…

Ruka / Wallanderův svět
Desátý díl série případů komisaře Wallandera skrývající novelu a autorův doslov. Po třiceti letech na stejném pracovním místě chce unavený a nevrlý komisař Kurt Wallander konečně něco změnit. Když se mu naskytne příležitost koupit starý statek s rozlehlou zarostlou zahr…

Devět křížů
S příbuzenstvem býval odjakživa kříž. Nebo rovnou devět? Sobotní výlet Fílekových od Popradu až k dálničnímu exitu Domašov západně od Brna si sice žádá plnou nádrž jejich vozu, ale doba velí investovat do nevšedních zážitků. Zoo v Bystrci přijde na řadu až pak. U restau…

Bůh je z Brna
Milí čtenáři, autor se k vám obrací s úctou a pokorou, v naději, že nezavrhnete toto skromné dílko a bude vám vděčný nejen za úsměv, ale i za pouhé pozvednutí jednoho koutku. Ovšem i to je význačným přínosem českému zdravotnictví, zvláště v současné, těžké době. Obsah k…

Boříkovy lapálie
Čtyři správní kluci z Holešovic Čenda, Aleš, Mirek a Bořík spolu zažívají neuvěřitelně veselé i dobrodružné příhody. Často se taky potýkají s nepřízní rodičů a třídní učitelky. Na rozdíl od třídního šprta Bohouška, který je mazánkem dospělých.díly: 1. Jak nám Aleš předv…

Psychologie lidské odolnosti
Ve světě plném nejistoty a výzev se odolnost stává neocenitelnou dovedností. Audiokniha Psychologie lidské odolnosti od Karla Paulíka nabízí hluboký pohled do tématu psychické odolnosti, ukazuje, jak ji rozvíjet a využívat ve prospěch osobního růstu a duševní pohody. Ka…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Heuréka!
>> „Neobyčejně otevřený a autentický příběh – s konkrétními radami, spoustou inspirace i odvahou přiznat chyby.“ — Petr Bena, vice chairman of the board Alza.cz<< >> „Místo superlativů nabízí ‚aha‘ momenty a praktické rady z reálného byznysu.“ — Jitka Dvořáková, ex-CEO…

Handmade byznys
>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …

Tma
Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz …

Šálivá hra světla
Jak se z talentovaného a kritického umělce stane kolaborant totalitního režimu? Slavný filmový režisér G. W. Pabst, jeden z velikánů rané éry kinematografie, známý svými levicovými a humanistickými postoji, prožívá koncem 30. let v Hollywoodu neúspěšné období. Navzdory …

Tyrano - Dobrodružství českého upíra
Na jednom zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý mě…