Audiokniha Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy

Když vyhraje Rusko: Možný scénář
Znepokojivá vize alternativní budoucnosti. Znepokojivě realistická prognóza možného vývoje poté, co Ukrajina v roce 2025 přistoupí na nevýhodnou mírovou dohodu. Kniha o opakujících se vzorcích ruské agrese a stále stejné nerozhodnosti Západu. Je 27. března 2028 a ruské …

V pekle jsme všichni Hébert
Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije. Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být… Jak to vypadalo v kanadsk…

Čertí babička
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Chytré pohádky
Existují i pohádky, ve kterých se nevyskytují pohádkové obludy, kde nevítězí mocné kouzlo či hrubá síla, ale navrch má rozum, moudrost a vtip. Hrdiny chytrých pohádek bývají lidé zdánlivě obyčejní, kteří se v životních zkouškách téměř vždy osvědčí jako lidé naopak neoby…

Pověsti moravských, českých a slezských hradů Komplet 3 CD
Po dva roky vycházely v Supraphonu na jednotlivých CD postupně magické příběhy, opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vždy šlo o kombinaci vyprávěnýchpověstí s variacemi na lidové písně z nich vycházející, které nahrála kapela Č…

Voda dní
Obyčejný víkend v životě jedné obyčejné rodiny, kdy se zdánlivě nestane nic a přece tak mnoho, prožijete s hořkou komedií Romana Císaře nazvanou Voda dní. Rozhlasovou inscenaci natočil v roce 2000 režisér Ivan Chrz a uslyšíte v ní například Blanku Bohdanovou, Hanu Maciu…

Nejkrásnější dárek
DVANÁCT AUTORŮ. DVANÁCT PŘÍBĚHŮ. Společným jmenovatelem dvanácti young adult povídek současných českých autorů je období vánočních svátků, během nichž se odehrávají. Vedle známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šar…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Vojtěch Bernatský: Jak dostat tatínka do karantény
Vojtěch Bernatský neztrácí dobrou náladu ani v časech pandemie – aspoň tak může strávit více času se svými milovanými dětmi. A že je to někdy na zbláznění? Lepší zbláznit se spolu s celou rodinou, než zešílet sám! Nadšený dvojnásobný tatínek vypráví další zábavné histor…

Onder, Onderová: Kdo zachrání Pižďucha?
Netradiční, vtipné pohádky a písničky pro pobavení i poučení od populárních hvězd soutěže StarDance Sedmnáct pohádek napsal oblíbený tanečník Jan Onder, známý z pořadu "Taneční hrátky s Honzou Onderem" se svou maminkou, psycholožkou. Načetli je jeho herečtí kolegové, s…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Jak přišla basa do nebe
Půvabné příběhy Marie Kubátové jsou vždy zasazeny do jejího oblíbeného krkonošského kraje a postavy rozprávějí zdejším nářečím. A jeden z těchto příběhů vám nabízíme.Hra Jak přišla basa do nebe vypráví příběh muzikantské party kapelníka Tuláčka, která se díky svému hráč…

Můj dlouhý běh
Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Narození princezny Malenky
Pohádka o mladém květinovém králi, který se smí oženit jen s dívkou zrozenou z květinových kořínků, čemuž se snaží zabránit malý zlý kouzelník alias kníže z Buksusu a malá zlá kouzelnice aneb princezna Hortensie, je romantickým příběhem o střetu pravdy a lži, dobra a zl…

Babička
{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně…

Karel IV. ‒ Císař a synové
Třetí část Tajného deníku císaře Karla IV., přináší události z poslední dekády jeho života, tedy události let 1368-1378. Po slavné korunovaci císařovny Elišky se císař naplno věnuje získání římského trůnu a dalších držav pro nejstaršího syna Václava. Jako otec měl však …

100 statečných - Host č. 18 - Martin Veselovský 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Veselovský (moderátor publicistických pořadů)

Větrnička
Zkušený rozhlasový "pohádkový" režisér Jan Berger připravil pro vysílání původní text Evy Košlerové. Po letech je Větrnička stále oblíbenou pohádkou dětí i jejich rodičů.Osoby a obsazení: Vojta (Oldřich Vízner), Větrnička (Hana Maciuchová), maminka (Vlasta Matulová), ví…

Dvojí zákon
Karol Sidon a jeho slavný rozhlasový apokryf. Dvojí zákon byl v roce 1968 odměněn první cenou v celostátní umělecké soutěži k padesátému výročí republiky. Evangelia a texty Nového zákona byly inspiračním zdrojem dramatika Karola Sidona pro rozhlasovou hru Dvojí zákon. S…

Střepy úzkosti
Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát…

Křehká příměří
Ještě včera Ema tančila sambu v kašně na Karláku, dnes krotce popíjí kontryhelový čaj a ocitá se ve světě, v němž sny o vyvoněném dětském pokoji naráží na skleničky kalné moči a chlad gynekologických zrcadel. Početí pak spustí koloběh nezastavitelného zvracení – deliriu…

Kdo zabil Snížka?
„Hrozně bych chtěla psa, kterej by byl jenom můj.“ Martina by si tolik přála vlastního psa. Malý bílý „vlček“ ji zaujal na první pohled. To ale ještě netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Neposlouchá, nehraje si, utíká a skoro nikdo ze vsi ho nemá rád. Když pak Mar…