Obrázek podcastu Pinocchio

Audiokniha Pinocchio

Délka:

1 hod 54 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Tasmánie

Tasmánie

Pátý román Paola Giordana Tasmánie lze přiřadit k žánru autofikce. Jeho vypravěčem a hlavním hrdinou je fyzik, který se živí psaním, zrovna pracuje na románu o atomové bombě a prožívá několik krizí: krizi středního věku, krizi manželskou, krizi tvůrčí a současně i krizi…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Humoristické povídky Stephena Leacocka

Humoristické povídky Stephena Leacocka

Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do…

Obrázek podcastu Život staré Šumavy

Život staré Šumavy

Jak se kdysi žilo na Šumavě Poutavá audiokniha o historii Šumavy, o řemeslech, tradicích a odívání od středověku po současnost z pera známého historika. Autor se vrací na starou Šumavu, do horských chalup mezi tkalce, dřevaře a skláře a vzdává jim hold. Vypráví o často …

Obrázek podcastu Anne of Green Gables

Anne of Green Gables

Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But …

Obrázek podcastu Hurvínkův sněhulák

Hurvínkův sněhulák

Komplet Hurvínkův sněhulák vydal Supraphon poprvé v roce 1973. V roce 1995 se pak snímek objevil v lehce zkrácené formě na kompilačním CD s názvem Vánoce u Spejblů. Nyní titul Hurvínkův sněhulák vydáváme v původní stopáži na albu určeném pouze pro digitální obchody.

Obrázek podcastu Malevil

Malevil

Rok příprav, dva roky práce ve studiu a jeden z nejpoutavějších příběhů francouzské literatury druhé poloviny 20. století konečně vychází i v audioknižní podobě. V režii Jana Jiráně, v hlavní roli s Martinem Myšičkou, uslyšíte dalších 34 vynikajících českých herců, kteř…

Obrázek podcastu Diplom

Diplom

Byl jednou jeden dům. Byli jednou jedni rodiče. A byl jednou jeden nezdárný syn. Jak zajistit budoucnost a štěstí pro Pepíčka? Má rád škubánky a křečka, jenže je mu už přes třicet...Příběh, v němž milující rodiče zakoupí svému nepovedenému synovi vysokoškolský diplom, a…

Obrázek podcastu O vodách, které přestaly zpívat

O vodách, které přestaly zpívat

Hráčská vášeň Unzeje, vládce nebes, kdysi málem dovedla Zemi ke zkáze. Na počátku příběhu, o kterém vypráví pohádka, bylo několik partií královské šachové hry, kterou sehráli Unzej a Zasucha. Předmětem sázky se postupně staly vodopády, potoky a řeky, jezera a moře. A pr…

Obrázek podcastu Krysař (1979)

Krysař (1979)

Restaurované, méně známé zpracování Dykovy předlohy. Námět Krysaře vychází ze saského, staroněmeckého motivu, který Dykovi posloužil jako volné schéma svého díla. Účinkují Vladimír Šmeral, Miloš Hlavica, Jana Šulcová, Jan Teplý, Svatopluk Skládal a další.

Obrázek podcastu Všechny moje plesové sezóny

Všechny moje plesové sezóny

Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Obrázek podcastu Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách

Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách

Proč bychom se nezasmáli i na horské túře. Humoristická knížka oblíbeného spisovatele o předávání zkušeností, kterak chodit po horách. Údiv nad tím, jak krásná umí být horská turistika, doprovázejí vtipná ponaučení, glosy a postřehy. Jste-li otcem dospívající dcery, ch…

Obrázek podcastu Humoristické povídky Stephena Leacocka II

Humoristické povídky Stephena Leacocka II

Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do…

Obrázek podcastu Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?

Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?

Jednoho prosincového dne se během šestnácti hodin prodalo na půl milionu kusů průkopnické knížky Davida Grubera o úspěchu. A kdyby nebyla limitovaná nabídka, prodalo by se jich přes milion. Byla to spíše brožurka než kniha – šlo o přílohu časopisu Mladý svět, coby samos…

Obrázek podcastu Můj přítel Maigret

Můj přítel Maigret

„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Obrázek podcastu V divočině

V divočině

„Nemám kde spát, nemám co jíst, mám se báječně“ Výběr z povídek cestovatele a dobrodruha Otakara Batličky, který v nich ztvárnil své vlastní zážitky nebo se nechal inspirovat vyprávěním lidí, s nimiž se setkal. „Batoh na zádech, kulovnici přes rameno a sukovici v ruce,…

Obrázek podcastu Hra s ohněm

Hra s ohněm

Doylova povídka Hra s ohněm vypráví o jednom spiritistickém experimentu, jehož středobodem je bájný jednorožec, který se náhle zjeví v jídelně...Literární otec známého Sherlocka Holmese byl vystudovaným lékařem; a právě do lékařského prostředí, i když v poněkud bizarníc…

Obrázek podcastu Zelený drak, karmínový lev

Zelený drak, karmínový lev

Tuto audioknihu můžete poslouchat několika způsoby: Jako historický román odehrávající se za vlády Rudolfa II. v Praze, jehož hlavními hrdiny jsou alchymisti Dee a Kelly, neméně významnou roli však v příběhu hrají i další skutečné postavy: Deeho manželka Jane, rabín Jeh…

Obrázek podcastu Nepostradatelní

Nepostradatelní

Nepostradatelným pilířem je člověk, který dokáže vstoupit do chaosu a nastolit řád. Člověk, který umí vynalézat, navazovat kontakty, tvořit a dotahovat věci do konce. Každá instituce, která za něco stoji, má nepostradatelné lidi, kteří tímto způsobem vnášejí změny. Milu…

Obrázek podcastu Jerome: Myšlenky lenivého člověka

Jerome: Myšlenky lenivého člověka

Pro sváteční zahálku... Jeden z nejpopulárnějších humoristů evropské literatury, Jerome Klapka Jerome, známý autor Tří mužů ve člunu byl ve svém osobním životě velký milovník lenošení. I svůj měsíčník nazval "Lenoch". Ve sbírce humoristických esejů Myšlenky lenivého člo…

Obrázek podcastu Lovcovy zápisky

Lovcovy zápisky

Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného díla ruské klasické literatury. Dílo ruského prozaika, jednoho z velkých klasiků světové literatury Ivana Sergejeviče Turgeněva (1818-1883), je rozsáhlé a mnohovrstevnaté - romány, novely, povídky a divadelní drama. Jeho pr…

Obrázek podcastu Jako bychom dnes zemřít měli

Jako bychom dnes zemřít měli

Základní pohnutkou k sepsání této knihy byla naléhavá touha pochopit, kdo Josef Toufar byl a co všechno v jeho údělu předcházelo dějství poslednímu. Léta pátrání, shromažďování dokumentů i svědeckých výpovědí tvoří opěrný systém díla. Autor nepojímá obsáhlý životopisný …

Obrázek podcastu Moja čínska dekáda

Moja čínska dekáda

Pavel Dvořák nikdy netúžil precestovať svet. Túžil spoznať Čínu. Ale tak, ako ju pozná málokto! Po štúdiách na čínskej univerzite sa mal vrátiť domov, ale namiesto toho zavolal rodičom, že sa už nevráti. Z malej slovenskej dediny sa presťahoval do dvadsaťsedemmiliónovéh…

Obrázek podcastu Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek

Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy.Hrají Jaroslava Adamová, Jiří Adamíra, Mi…

Obrázek podcastu Jungbauer: Honza a lodička

Jungbauer: Honza a lodička

Historická nahrávka zařazená do nabídky na přání našich zákazníků.