Audiokniha Pí a jeho život

Zlověstné jaro
Příroda se probouzí ze zimního spánku, mrazivé počasí střídají dešťové přeháňky, všechno pomalu klíčí – což bohužel platí i pro zločiny všeho druhu. Hercule Poirot, slečna Marplová, Tommy a Pentlička a další hrdinové Agathy Christie musí i v jarních měsících čelit vraže…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Za trest
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Menzel: Míša Kulička v domě hraček
Čtvrtý a poslední díl tetralogie o příhodách malého medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a popleteného strýčka Vasila zavádí našeho hrdinu do velkého hračkářství. Míša v něm stráví noc plnou dobrodružství s oživlými hračkami a nakonec se šťastně vrací do m…

Astrofyzika pre zaneprázdnených
Pre všetkých, ktorí nemajú čas čítať hrubé knihy, ale túžia po spojení s vesmírom. V posledných rokoch sa ani jeden týždeň nezaobíde bez tučných titulkov oznamujúcich nový kozmický objav. Možno si médiá túto tému obľúbili, no skutočným dôvodom bude skôr rastúci záujem š…

Fantóm opery
Proslulý román Gastona Lerouxe získal v celém světě oblibu nejen milionů čtenářů, ale také diváků. Podle románu vzniklo několik filmů, později divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál. Romanticky laděný hororový příběh z prostředí pařížské opery, v…

Spiritistická seance
Spiritistická seance - Václav Faltus na této audioknize vyvolává duchy slavných českých herců. Václav Faltus opět exceluje. S humorem sobě vlastním vyvolává seance se známými, již nežijícími osobnostmi českého hereckého světa. Jeho famózní cit pro široký repertoár hlaso…

Kufrové tango
Mafiánska vražda? Keď Harry hľadá pravdu, zastaviť ho môže jedine guľka… Detektív Harry Bosch je naspäť v hre a hneď musí riešiť jednu z najzávažnejších vrážd v Hollywoode. V kufre auta sa našla mŕtvola filmového producenta a všetko naznačuje, že išlo o vybavovanie účto…

Průvodce Paříží
Navštivte s námi jedno z nejromantičtějších míst Evropy. Poznejte všechny podoby Paříže s naším audioprůvodcem a zažijte nepřekonatelnou atmosféru tohoto krásného města. Získáte: - Více než 70 minut výkladu k historii města a těm nejvýznamnějším místům a památkám. - Or…

Mafiánska poprava?
Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozho…

Chata ve Švýcarsku
Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala hitem internetu. S jasným cílem dát s…

Zkáza
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Od dobytí Dun Carreg uplynul celý rok. Rok plný útěků a bitev, krve a strachu… Na Země vyhnanců se snesla pohroma v podobě války a chaosu. Záludná královna Rhin dobyla západ a nejvyšší král Nathair získal magický kotel, nej…

Velká pohádka doktorská (1977)
Jedna z nejznámějších z Devatera pohádek Karla Čapka, tentokrát v přednesu Františka Filipovského.

Svatba duchů
Viděl jsem vaši pohřešovanou minulý týden na svatbě duchů. Jako nevěstu. – anonym. Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení. …

Řečník 1
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Vzpomínka na Karla Högera
Komentář Jiřího Šrámka k původnímu titulu 2 18 0429 "Vzpomínka na Karla Högera" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně. Deska, kterou máte před sebou, vznikla mimo ediční plán, doslova osudovým zásahem, který z posledního nahrávání s nár…

Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině aneb O ctihodném povolání kouzla zbaveném
Drama exilu, osud emigranta, cizince, který hledá své zakotvení.Poslechněte si četbu na pokračování z niterných vzpomínek Egona Hostovského, předního českého prozaika 20. století.Český spisovatel a diplomat Egon Hostovský (1908-1973) žil od roku 1939 v Belgii a ve Fran…

Kontraktor
Kontraktora si najímajú súkromné osoby, firmy a politici, aby ich ochraňoval a sprevádzal na nebezpečných misiách. Kontraktor je telesne zdatný, psychicky odolný, dobre znáša ťažké podmienky a v krajnom nebezpečenstve sa rozhoduje s chladnou hlavou. Skôr ako autor Peter…

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Slabé odpolední slunce
Jakou podobu má životní úspěch? A podle čeho poznat, jestli jsme ho dosáhli, nebo jsme napřeli síly špatným směrem? To jsou otázky, které klade svým hrdinům dramatik, scenárista a novinář Karel Steigerwald v rozhlasové hře Slabé odpolední slunce z roku 1976. Vytvořil v …

Máj
Další rozhlasové zpracování slavné Máchovy básně v režii Josefa Melče. Přednes Radovan Lukavský, Vladimír Ráž, Josef Somr, Viktor Preiss a Ladislav Frej. Zpěv Květoslava Němečková. Natočeno v roce 1986.

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Stín temné královny - Vrazi
V dalekých zemích se probouzí něco temného. Prastaré síly se připravují na konečnou konfrontaci, zatímco Temná královna vztyčuje svůj prapor a shromažďuje armády nepřekonatelné síly, složené z reptiliánských stvoření s magickou mocí. Stín její hrozby se vznáší nad celou…

Povídky
Z archivu Českého rozhlasu pro vás vybíráme povídky a dramatizace v zajímavé sestavě autorů od Františka Gellnera, přes Jaroslava Haška až ke Karlu Poláčkovi. Účinkují: Karel Höger, Vladimír Brabec, Václav Vydra, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský, Josef Somr, Felix le Breux …

Povídky malostranské
Narodil se v Praze na Malé Straně. Jako čtyřletý se přistěhoval se svými rodiči do Ostruhové (dnešní Nerudovy) ulice. Po maturitě studoval práva, ale když zemřel otec, musel se postarat o rodinu, začal tedy psát pro noviny. Novinářem již zůstal do konce života. Povídky …