Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Pěnkava s Loutnou

Audiokniha Pěnkava s Loutnou

Délka:

49 min

Čte:

Vladimír Fišer

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Život víry 2022/09

Život víry 2022/09

Život víry 2022/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lucie Endlicherová, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Pastor a ekolog Dave Bookless: Neboť Bůh tak miloval vesmír... (rozhovor)

Obrázek podcastu Temno: Stručná historie

Temno: Stručná historie

Doba pobělohorská - úpadek, nebo rozkvět společnosti? Přehledně a čtivě zpracovaný přehled českých dějin v 17. a první polovině 18. století se snaží o vyvážený pohled na pobělohorskou dobu, schematicky nazývanou dobou temna. Bitva na Bílé hoře je symbolem potupné poráž

Obrázek podcastu Závislé vztahy

Závislé vztahy

Sklony k závislému chování se v našich vztazích objevují mnohem častěji, než by se mohlo zdát. Nesprávné uchopení blízkých vztahů přitom brání zdravému sebehodnocení a celkové životní spokojenosti. Dlouhodobé závislé vztahy se mohou stát spouštěčem úzkostných stavů, dep

Obrázek podcastu Vyvolávač deště

Vyvolávač deště

Rudy Baylor studuje posledním rokem práva na univerzitě v Memphisu. V klubu, kde se scházejí nesolventní důchodci, získává své první dva klienty. Paní Birdie chce vydědit vlastní vnoučata a děti, které ji zanedbávají. Druhým klientem je rodina Blackových. Jejich syn Don

Obrázek podcastu Hodně jsem nikde

Hodně jsem nikde

Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč

Obrázek podcastu Meditace o mateřštině

Meditace o mateřštině

Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval

Obrázek podcastu Šekelí léta

Šekelí léta

Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 1 – Výpadek systémů

Z deníků Robokata 1 – Výpadek systémů

Měl se postarat o jejich bezpečnost. Teď má však dost starostí sám se sebou… V budoucnosti ovládané technologickými korporacemi nabere průzkumná mise týmu vědců na vzdálené planetě nečekaný směr. Nejdřív jsou napadeni neznámým monstrem, před nímž je oficiální zpráva o m

Obrázek podcastu Fico: Posadnutý pomstou

Fico: Posadnutý pomstou

Audiokniha Fico – Posadnutý pomstou je pokračovaním bestselleru Petra Bárdyho o kariére a politike štvornásobného premiéra a predsedu Smeru, ktorá nás zavedie do zákulisia, kde sa rozhoduje o veľkých veciach. Autor demaskuje udalosti a strategické ťahy jednej z najvýraz

Obrázek podcastu Mengeleho děvče

Mengeleho děvče

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Devátý hrob

Devátý hrob

Další temný případ Fabiana Riska, bestsellerové série, která oslovila čtenáře po celém světě. DVĚ ZEMĚ V SEVŘENÍ ZIMY. Nejchladnějšího dne roku se švédský ministr spravedlnosti vydal do sněhové bouře – a zmizel. Téže noci objevila manželka dánské celebrity a televizní h

Obrázek podcastu Brána Irkally

Brána Irkally

{'cs': 'Nové temné dobrodružství kapitána Kornela Báthoryho.\nKapitán Kornel Báthory je vykoupen z otroctví a spolu s tureckým vzdělancem Čelebim do-provázejí vezíra Mustafu do pouští Orientu. Čeká je nebezpečná pouť.\n\nDruhý díl série o kapitánu Kornelu Báthorym. Píše

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 3 – Chybný protokol

Z deníků Robokata 3 – Chybný protokol

Koho by napadlo, že bezcitný stroj na zabíjení bude čelit tolika morálním dilematům? Osvobozený a polidštěný Robokat má novou misi – chce pro doktorku Mensahovou obstarat potřebné důkazy proti skupině Šerosvit, která kvůli vidině zisku neváhala pozabíjet nevinné lidi a

Obrázek podcastu Hypnotizér

Hypnotizér

Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bez

Obrázek podcastu Pozitivní programování mysli

Pozitivní programování mysli

V dnešní uspěchané době, je na nás kladen stále větší psychycký tlak. Většina lidí žije ve stresu a ve strachu z budoucnosti. Od narození je naše podvědomá mysl zaplavována negativními vjemy a emocemi. Každou myšlenkou, které věnujeme dostatečnou pozornost a energii, tv

Obrázek podcastu Chci

Chci

Chci odhaluje, jak ženy vnímají sex, když mají svobodu být zcela samy sebou. Gillian Anderson v této přelomové knize uvádí sbírku anonymních dopisů stovek žen z celého světa, včetně svého vlastního. Co chcete, když se nikdo nedívá? Co chcete, když je zhasnuto? Co chcet

Obrázek podcastu The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket

The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket

Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. His name is Arthur Gordon Pym. He comes from Nantucket. Nantucket is a town in America, near the sea. People from Nantucket are often sailors. His grandfather is a lawyer.

Obrázek podcastu Chyť mě, jestli to dokážeš

Chyť mě, jestli to dokážeš

Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod

Obrázek podcastu Pavučina

Pavučina

Carmen Sanchezová je tvrdá a nekompromisní federální agentka, která důsledně ctí literu zákona. Když je však napadena její sestra Selina, běžné vyšetřovací postupy náhle nestačí. Útok totiž souvisí se sérií brutálních vražd, jež právě vyšetřuje. Dostává se do úzkých, a

Obrázek podcastu Hořící drát

Hořící drát

Všichni jsme připojeni. A to znamená, že nás všechny může někdo najednou vypnout. Myslíte si, že jste doma v bezpečí? Jen se rozhlédněte – každá zásuvka, každý spotřebič a každý kabel se může stát v rukou geniálního šílence vražednou zbraní. Právě takovému neviditelnému

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči

Obrázek podcastu Skrytá za lží

Skrytá za lží

Emilia Wardová žije na poklidném předměstí Londýna. Na první pohled zcela obyčejná manželka a matka dvou dětí je ale slavná spisovatelka. Právě když píše desátý díl své detektivní série, nabere její život nečekané a nebezpečné obrátky: v realitě se totiž odehraje scéna

Obrázek podcastu Richard III.

Richard III.

Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Obrázek podcastu Dobrá smrt

Dobrá smrt

Jak se vyrovnat s diagnózou neléčitelné nemoci? S obdobím, ve kterém člověk prochází silnou bouří emocí a bojuje s pocitem bezradnosti? S odborníky, kteří problémy terminální fáze onemocnění řeší v praxi, se budeme snažit vcítit do obtížné situace pacienta a přemýšlet n