Audiokniha Peer Gynt (1958)

Život víry 2022/03
Život víry 2022/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Konflikty v manželství Co se spory, které se nedaří překonat? Jaká omluva přináší smíř…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Hovory o józe a mystice č. 17
Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Cesta slepých ptáků
Poslechněte si ojedinělé vydání populárně vědeckého magazínu Otazníky 21. století. Premiérový díl má název Cesta slepých ptáků a staneme se v něm svědky jedné zvláštní expedice na Island. Původním záměrem výpravy, které se zúčastnili i český lékař a dokumentaristka z Ná…

Jak sbalit ženu 2.0
Jste nešťastně zamilovaní? Chcete se konečně seznámit s dívkou? Chcete se zbavit nesmělosti? Chcete získat ženu, která vás ignoruje (anebo nazpět tu, která vás opustila)? Nové, masivně přepracované vydání českého bestselleru, vám změní život. Autor se od 1. vydání věnov…

Motiv X
Jak chytit sériového vraha, který nikdy nezaútočí stejným způsobem dvakrát? Brutální vražda jedenáctiletého syrského uprchlíka postaví před helsingborskou policii případ s možným rasistickým podtextem. Zdánlivě náhodných vražd přibývá a tým kriminalistů se záhy ocitá po…

Poklad ve Stříbrném jezeře
Legendární souboj o mapu k bájnému pokladu. Dobrodružný román, v němž neporazitelný Old Shatterhand s rudým bratrem Vinnetouem bojují o starý indiánský poklad uložený uprostřed Stříbrného jezera. Jedna z nejslavnějších Mayovek z prostředí Divokého západu líčí dramatic…

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Apokryfy
Síla Čapkových apokryfů – proti všem podobným uměleckým útvarům jiných autorů – tkví mimo jiné v\xa0tom, že autor jen nepřevrací vtipně známý motiv naruby. Čapek i na té nepatrné plošce novinové povídky dokáže jít do hloubky, neschematizovat, vidět v\xa0postavách jejich…

Jsou světla, která nevidíme
Marie-Laure prožívá s milujícím otcem, který pracuje v Muzeu přírodní historie, šťastné dětství v Paříži. Život ji však postaví před první těžkou zkoušku, když v raném věku oslepne. Tatínek jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti; n…

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše
Světový bestseller o partnerských a vůbec nejznámější knihu o partnerských vztazích všech dob si můžete konečně vychutnat (totiž poslechnout) ve dvou.

100 statečných - Host č. 88 - Jiří Mikeš 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Mikeš (lektor VŠE, odborník na reklamu)

Za trest
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magická věc se však ztratila, aby po mnoha lete…

Hodná holka
První případ detektivní kanceláře Veselá pravda. Kdysi býval Lukáš králem detektivek, ale ty časy už jsou pryč. Teď hledá vyhořelý spisovatel způsob, kterým by se mohl vrátit na výsluní. A jak lépe najít ztracenou múzu než během skutečného detektivního pátrání? Jenže ja…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Absurdities
A story about a generation born in Czechoslovakia after World War II, who attended elementary school in the 1950s, enjoyed the delights of the 1960s at university, and with the onset of so-called normalization after the occupation of the country by Warsaw Pact troops, e…

Ďáblova pevnost
Třetí dobrodružství kapitána Báthoryho. Třetí pokračování dobrodružství kapitána Báthoryho a kozáka Voronina. Opět jsou barvitě vylíčeny válečná vřava i milostné zápletky. Příznivci slovutného rytíře a oficíra armády Jeho Veličenstva císaře Leopolda I. kapitána Kornel…

Holka statečná – Životní příběh Blanky Čílové
Neuvěřitelný příběh statečné ženy Blanky Čílové, která se v mládí zapojila do protikomunistického odboje, založený na autentických rozhovorech a archivních materiálech. S manželem Zdeňkem patřila k novopacké odbojové skupině. Roku 1949 byla celá skupina zatčena, manžel …

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Mistrovství
Jestliže se všichni rodíme v podstatě se stejným mozkem, s víceméně stejnou konfigurací a kapacitou pro dosažení mistrovství, proč v celé historii skutečně vynikl a realizoval tuto potenciální schopnost jen omezený počet lidí? Z praktického hlediska je to pro nás ta nej…

Sekora: Veselé příběhy města Kocourkova
Předlohou pro naši nahrávku byla kniha Ondřeje Sekory Kronika města Kocourkova. Kocourkov je město proslulé svými komickými obyvateli, kteří si počínají vždy a za všech okolností velmi legračně.. Jejich neuvěřitelné příběhy pobavily již několik generací čtenářů a v naše…

Pět neděl v balóně
Tři odvážlivci v balónu versus nehostinná Afrika. Ideální audiokniha pro všechny lidi milující dobrodružství okořeněná vůní dálek a exotiky. Pět neděl v balóně je první autorovo dílo, které si okamžitě získalo srdce všech čtenářů. Dok-tor Fergusson, jeho přítel Richa…

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Stále vládne mráz
Čtvrtý případ z pera švédské autorské dvojice je mrazivější než kdy dříve. – Jedné noci nalezne bezdomovkyně Muriel v centru Stockholmu na vyhublé a plačící mladé děvče. Jmenuje se Folami a podobně jako řada podobných dětí sem i ona přišla na vlastní pěst, úplně sama. M…