Obrázek podcastu Peer Gynt (1958)

Audiokniha Peer Gynt (1958)

Délka:

1 hod 42 min

Čte:

František Holar

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Svatebčané

Svatebčané

Začněme být upřímní – zejména sami k sobě! Do luxusního hotelu Cornwall Inn na Rhode Islandu se sjíždějí svatebčané s jediným cílem – oslavit lásku spolu se zamilovaným párem. Jenže je tu osoba, která nepřijela slavit. Phoebe Stoneová stojí uprostřed honosného foyer v e…

Obrázek podcastu Jestřáb

Jestřáb

Šedý muž je na útěku. Tentokrát před někým, kdo je mu až nebezpečně podobný. Court Gentry, bývalý elitní agent CIA známý jako Šedý muž, byl vždy mistr v umění zmizet. Pohybuje se ve stínech, kde přežijí jen ti nejschopnější. Ale když se rozhodne pomstít bývalému zaměstn…

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (druhá séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (druhá séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Obrázek podcastu Cudzinec

Cudzinec

Emocionálna cesta muža, ktorý sám prechádza drsnou púštnou krajinou. Ujíma sa opusteného, zaprášeného psa, v ktorom nachádza najvernejšieho priateľa. Príbeh sa stupňuje, keď cudzinec a pes zavítajú do mesta, odkiaľ obaja odišli kvôli malichernosti a závisti ľudí. V mest…

Obrázek podcastu Vlak do Samarkandu

Vlak do Samarkandu

Lidskost je víc než ideje. Ve svém zatím posledním románu líčí tatarská spisovatelka záchranu dětí z povolžské Kazaně stižené hladomorem. Píše se však rok 1923 a vlaku, který má děti dopravit do vzdáleného Samarkandu, chybí všechno včetně jídla. Píše se rok 1923, v Rusk…

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Obrázek podcastu Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Obrázek podcastu Starověké báje a pověsti

Starověké báje a pověsti

Audiokniha nás seznamuje se mytologickými příběhy, báji a pověstmi starověkkého Řecka a Říma. Ponořme se do příběhu stvoření světa, ovládnutí Olympu Diem, o sympatiích Prométhea s lidmi i přes nepřízeň bohů, o nejkrásnějším z bohů Apollonovi, o bohyni úrody Deméther a s…

Obrázek podcastu Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého

Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všich…

Obrázek podcastu Doteky bezmoci

Doteky bezmoci

Druhý díl série detektivních povídek podle skutečných událostí. Jak povodeň před 20 lety pomohla zakrýt plánovanou vraždu ? Kdo jde po krku atraktivní učitelce ? Jak vyřazený psací stroj nastartuje kariéru anonymního vyděrače ? Zběsilá honička hluchého pašeráka drog. Zá…

Obrázek podcastu Vzduch

Vzduch

Před minulostí neutečete. Ani v jedenácti tisících metrech nad zemí. Úspěšný dětský psycholog Aaron Umber se nachází na osudové životní křižovatce. Místo oslavy čtyřicátin na prosluněné pláži v Sydney sedí v letadle se svým dospívajícím synem Emmetem, který s ním komuni…

Obrázek podcastu Donleavy: Dáma, která měla ráda čisté záchodky

Donleavy: Dáma, která měla ráda čisté záchodky

Román Jamese Patricka Donleavyho vypráví příběh ženy, které se ve třiačtyřiceti letech stalo to, co potkává mnoho lidí v tomto věku - opustí ji životní druh a dospělé děti vyletí z rodného hnízda. Hlavní hrdinka Jocelyn Guenevere Marchantierová-Jonesová (Petra Špalková)…

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami …

Obrázek podcastu Zkáza Jezerní kotliny

Zkáza Jezerní kotliny

Ludva s Pavlem dál chodí do své milované Jezerní kotliny a nosí do města lékárníkovi vzácný šafrán. Občas však mají pocit, že je někdo sleduje. Při jedné z výprav objeví jeskyni a v ní něco, co otevře celou řadu otázek. Je možné, že by se mrtvý Dernet vrátil? Dobrodružn…

Obrázek podcastu Hlad bohů

Hlad bohů

Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Bájná dračí bohyně Lik-Rifa byla po staletém věznění osvobozena z magických okovů a nyní se svými poskvrněnými potomky – drakorozenými – spřádá krvelačné dobyvatelské plány. Orce pátrající po uneseném synovi zkříží cestu bý…

Obrázek podcastu Kozák: Podzim v kraji tygrů

Kozák: Podzim v kraji tygrů

Původní LP album 1218 0541 "Jan Kozák Podzim v kraji tygrů" vydal Supraphon v roce 1982 - výběr z tohoto "loveckého díla", milostného příběhu dvou geologů z prostředí sibiřské tajgy v interpretaci Pavla Haničince nyní vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Šimek, Sobota, Krampol: Nejlepší scénky

Šimek, Sobota, Krampol: Nejlepší scénky

Slavná humoristická čísla komiků, kteří společně bavili diváky na scéně divadla Semafor. Výběr z dnes již legendárních výstupů zaznamenává skeče z let 1957-89. Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval Miloslav Šimek řadu let s Luďkem Sobotou, posléze pak rozšířil dvojic…

Obrázek podcastu Osvětimská knihovnice

Osvětimská knihovnice

Nejstatečnější je ten, kdo z bahna lágru znovu vstane. A kráčí zpříma, i když má strach. Počátkem roku 1944 v Osvětimi-Březince plápolala jiskřička naděje i uprostřed metodického barbarství. Na nejzvrácenějším místě tehdejšího světa, na dohled od továrny na smrt, byl zř…

Obrázek podcastu Hordubal

Hordubal

Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Obrázek podcastu Trpělivě obnošené tělo

Trpělivě obnošené tělo

Výběr z knihy životních osudů a vzpomínek režiséra, herce a překladatele Josefa Červinky. Prošel exilem, totalitou a dožil se i demokracie. Cestou potkal mnoho známých a zajímavých lidí, vytvořil řadu divadelních a rozhlasových her a nepočítaně překladů z angličtiny. S…

Obrázek podcastu Příběh kriminálního rady

Příběh kriminálního rady

Psychologický román Příběh kriminálního rady (1971) se odehrává v jakémsi evropském hlavním městě a v jeho okolí, kde jsou zákeřně vražděny děti. Námětem je ale také vztah despotického kriminálního rady a jeho plachého, sotva dospělého syna Viktora. Čtenářská pozornost …

Obrázek podcastu Poslední Mohykán

Poslední Mohykán

Dvě dívky, dcery anglického generála jsou v nebezpečí. Indián Unkas, poslední z kmene Mohykánů, se je snaží ochránit. Před kým je však musí bránit a jak to provede, to je několik tajemství, která ukrývá rozhlasová hra, natočená podle stejnojmenné knihy J. F.Coopera. …

Obrázek podcastu Pověsti z Jindřichova Hradce

Pověsti z Jindřichova Hradce

Zdeněk Kryzánek - český herec a autor Pověstí z Jindřichova Hradce. Možná si vzpomenete na starého sedláka Žalmana v televizním seriálu F.L.Věk, Hejtmana Pivo v Markétě Lazarové nebo Pána z Vlkova v Údolí včel Františka Vláčila. Po válce nastoupil do plzeňského divadla,…