Audiokniha Parabible

Carrie Soto se vrací
Neřeší věk ani zranění. Jako gladiátorka je odhodlaná zvítězit. Pro její urputnost a tvrdou hru se jí urážlivě přezdívá Čubka nebo Válečná sekera, ale nikdo nemůže Carrie Soto upřít, že je nejlepší světovou tenistkou všech dob. Když odchází do sportovního důchodu, má na…

Ostrov pokladů
Napínavá rozhlasová hra, jejím námětem je plavba za pokladem kapitána Flinta na vzdálený Ostrov pokladů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stal vynikající román Roberta Louise Stevensona. Po dobře ukrytém pokladu můžeme pátrat společně s Jiřím Langmajerem, Jiřím Sa…

Nezkoušej na mě zapomenout
Chinco není čtvrť pro rozmazlené hraběnky a zhýčkané citlivky s implantovanými enzymatickými zesilovači, neurotransmiterovými urychlovači a dalšími podpůrnými mozkovými biotechnologiemi. Chinco je přirozený stav věcí ve své původním podobě, v jaké byl svět ještě před iP…

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Sága rodu Forsytů
Rozhlasová dramatizace slavného románu Sága rodu Forsytů zachycuje život vyšší anglické společnosti. Toto nejslavnější dílo Johna Galswortyho, nositele Nobelovy ceny za literaturu za rok 1932, vznikalo v průběhu šestnácti let.

Náš manžel
Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíle…

Cesta bez návratu
S návratem na Zemi se nepočítalo. Báječná sto třicítka měla na Marsu zůstat, vybudovat tu první kolonii a připravit tak půdu pro další příchozí, kteří přiletí, taky zůstanou a udělají z Marsu to, co se nepodařilo vytvořit na Zemi. Tedy místo, kde povládne rozum a cit a …

Vražda potřebuje reklamu
Nastoupil, aby zjistil, proč ze schodů sletěl pan Dean. Až to vypátrá, ukloní se a půjde si zase pinkat kriket. V červnu 1933 ještě nebývalo na mediálním trhu obvyklé, aby pod schodištěm slovutné londýnské reklamní agentury dělala reklamu mrtvola. Ani firma pana Randal…

Černý šíp
Rozhlasová hra Černý šíp na motivy literární předlohy R.L.Stevensona vypráví dobrodružný příběh z války růží. Zavede nás do Anglie druhé poloviny 15. století, kdy si vévodové z Yorku, mající ve znaku rudou růži, nárokují trůn na vládnoucí dynastii Lancasterů s bílou růž…

Povídky
Výběr z mistrovských povídek anglického spisovatele v báječném hereckém obsazení.Hector Hugh Munro, používající umělecký pseudonym Saki, byl navzdory orientálně znějícímu jménu britský spisovatel, který získal popularitu krátkými černohumornými povídkami s často ďábelsk…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Zásnubní prsten
Jiří Adam z Dobronína řeší zapeklitý mord. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském tři pohledné mladé dívky. Pátrání po nich se ujme Jiří Adam z Dobronína, vzápětí však dojde k vraždě zlatnického tovaryše. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském t…

Jiný vítr
Moudrost, statečnost a otevřené srdce. Závěrečný díl vyprávění o Zeměmoří propojují s předcházejícími knihami známé postavy – arcimág Ged, jeho družka Tenar a její dcera Tenanu. Ty pomohou radami novému králi Lebannenovi v boji proti drakům, bez zásluh však není ani mla…

Strašidelný hrad
Pod rouškou tmy starý hrad ožívá. Na nádvoří se v šeru noci rozeznějí tiché kroky. To si čarodějka Háta připravuje kotlík na lektvar. Oheň, který zapálil drak Uhlák, zažene studenou černotu do tmavých zákoutí hradu. Ze sklepení se vyplouží rozespalí upíři Jurák a Dumák.…

Dokonalá kořist
Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šál…

Coco Chanel: Legenda a skutečnost
Co se skrývá pod slupkou módní ikony. Zevrubný životopis talentované, komplikované a mimořádně ctižádostivé ženy, která dobyla odvětví, jemuž do té doby dominovali muži. Není člověka, který by neznal módní značku Chanel, ale co bližšího víme o její zakladatelce? Osvobo…

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Milenec lady Chatterleyové
Román Lady Chatterley's Lover, 1928, Milenec lady Chatterleyové, vzbudil po svém vydání senzaci a pobouření! Policejně byl zakázán a ještě v roce 1960 se nakladatelství Penguin Books ocitlo na lavici obžalovaných, když knihu vydalo. V proslulém soudním procesu, v němž n…

Očitý svědek
Vrcholem nacistických represí proti českému národu bylo vyhlazení obce Lidice 10. června 1942, které jako akt pomsty za zabití Reinharda Heydricha nařídil osobním rozkazem Adolf Hitler. Dokumentární rozhlasová hra se zabývá nejen historickými fakty provázející lidickou …

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Průvodce Londýnem
Poznejte s námi jednu z nejpestřejších metropolí Evropy. Náš audio průvodce Vás provede po nejznámějších místech, které by jste při své toulce Londýnem neměli vynechat. Získáte: - Více než 80 minut zvukového záznamu k historii města a těm nejvýznamnějším místům a pamá…

Vánoční příběhy Shelrocka Holmese
Druhého dne Vánoc se doktor Watson vydal popřát Sherlocku Holmesovi vše nejlepší a našel ho, jak zkoumá ošuntělý, plstěný tvrďák, který nalezl poslíček Peterson na ulici společně s tučnou vánoční husou. Tak podivně začal jediný Holmesův vánoční příběh. Nakonec se ze zdá…

Čakanie
Harry Bosch je nielenže dávno na dôchodku, navyše ho čoraz väčšmi trápi zdravie. Jeho dcéra Maddie však usilovne pokračuje v otcových šľapajach a snaží sa vypracovať na detektívku LAPD. Začne pracovať na dvoch prípadoch s Renée Ballardovou. Získajú horúcu stopu DNA spoj…

BUSINESS RISK BUSTER INTERVENES 1
Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. In the first part, the business risk buster strikes at a car showroom where two co-owners cannot…