Audiokniha Pánská jízda

Zakázané doteky
Poté co Willow podvedl přítel, touží po životním restartu. Rozhodně nestojí o románek s lamačem srdcí, ani kdyby to byl její sexy šéf se zhýralou pověstí. Když ale Henryho vyfotí paparazzi se zfetovanou dcerou senátora, jeho otci dojde trpělivost. Henry musí předstírat,…

Neapolská choroba
Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

Mizení
Tomáš Volf řeší nejotřesnější případ své kariéry. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec.…

Jáchymov
Románové zpracování příběhu nejlepšího hokejové brankáře planety 30. a 40.let. Svobodomyslný, vzdělaný a přemýšlivý člověk Bohumil Bóža Modrý. Jeho výkony obdivoval celý svět. Konkrétní nabídka z NHL na sebe nenechala dlouho čekat. Souhlas českých činovníků byl podmíněn…

Zářící den
Napínavý příběh z Aljašky o muži zvaném Zářící den byl inspirován stejnojmenným románem Jacka Londona. Rozhlasová hra nejen pro mládež. Účinkují Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Jiří Bartoška, Renata Doleželová, Miloš Vávra, Pavel Rímský, Pavel Pípal, Otto Lackovič, La…

Přiznání
MŮŽE BÝT ROZUM SILNĚJŠÍ NEŽ SRDCE? Když se jednadvacetiletá Auburn Reedová přestěhuje do Dallasu, má pocit, že jí osud neustále hází klacky pod nohy. Jenže ona nepatří k těm, kdo by se hned vzdávali. Štěstí jako by se na ni usmálo teprve ve chvíli, kdy v ateliéru, kam s…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol
Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Herecký portrét Jiřiny Šejbalové
Herecký portrét Jiřiny Šejbalové vydal pod kat.číslem 0 48 0105 Supraphon v roce 1967 - nyní vychází titul poprvé digitálně: JIŘINA ŠEJBALOVÁ (17.9. 1905 – 23.8.1981) pocházela z kulturně založené rodiny, studoval na konzervatoři v Praze operní zpěv, později přesotupil…

Mistborn II.: Pramen povýšení
Zabít boha byla ta snazší část… Uplynul rok od smrti Pána Vládce, kterému všichni přisuzovali božskou podstatu. Ale tyranův pád jeho poddaným mír ani blahobyt nepřinesl. Ve všech částech někdejší Finální říše zápasí lokální vládci o moc a město Luthadel, kde sídlí nový …

Kdysi
První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v…

Medvědí prázdniny
Jsou prázdniny a medvědí rodinka Brumlů z Medvědí Lhoty se vypravila na výlet až na planetu Brumlinuši, odkud kdysi dávno pozemští medvědi přiletěli. Malý Brumlík i jeho sestřička mají spoustu otázek, táta Brumla trpělivě vysvětluje, jak funguje raketa, proč je kolem Br…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Císařova hvězda – Rudolf II
Rudolf II., římský císař, český a uherský král, proslul jako obzvlášť zajímavý panovník, který zbožňoval ženy, astrologii, magi a čekal na svou šťastnou hvězdu. Fulget caesaris astrum. Poté co přesídlil na milovaný Pražský hrad, postupně se uchyloval do ústraní a věnova…

Tajemství Tudorovců
Písař královské komory Jiří Adam z Dobronína odjíždí jako vyslanec na dlouhou cestu ke dvoru anglické královny Marie. Společnost mu dělá krásná a inteligentní šlechtična Kateřina Dolanská, kterou poznal při svém vyšetřování v teplických lázních. Záhy se ukáže, že poslán…

Adventní kalendář
Co mají společného vzpomínky letce RAF na štědrovečerní večeři ve válečné Anglii s vánoční tramvají v brazilském Porto Alegre a příhodou o staropražském Mikuláši, jak si ji kdysi vyslechl Eduard Bass? A může se potkat poezie Ivana Martina Jirouse s vánočním přáním Jana …

Ahoj dinosaure!
Uvnitř knihy se to jen hemží dinosaury. Můžete se těšit na sedm pohádkových příběhů: Poklad v písku - stalo se vám někdy, že jste na pískovišti ,, něco" vyhrabali? O dinosaurech v Kaníně - v malé vesničce ve středních Čechách lze potkat dinosaury! Nevěříte? Ach, ty holí…

Silo
Co když je všechno lež? A co když není?! Objevte svět, kde už jen samotná myšlenka na to, že byste chtěli jít ven, je smrtelným zločinem. Svět zredukovaný na desítky pater oceli a betonu a pohřbený míle pod zemí. V obřím Silu vládne neúprosný řád. Lidé pracují podle kas…

Dášeňka čili život štěněte
{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt…

Prokletý kraj
Jelení Horou se několikrát prohnaly dějiny plné nenávisti a zmaru. Vesnička ukrytá v pošumavských lesích dodnes není ideální místo k životu. Gerdu s dcerou k návratu sem přiměl jenom rozvod a nedostatek peněz. Z jednotvárnosti ji vytrhne až seznámení s Lindou, která tu …

H2O a pastýřové snů
Padouch nikdy nespí. Ani nemůže. Vždyť o naše sny mu jde v první řadě! Vzducholoď Abramis po havárii odplula do věčných lodišť, jenže klan H2O – tedy úderná jednotka ve složení Hubert, Hugo a Ofélie – si nezoufá. Ještě je tu strýčkův zrezlý náklaďáček Citroën H se střec…

Večer, kdy nás opustil
JEDNA NOC. JEDNO TAJEMSTVÍ. CELÝ ŽIVOT VE LŽI. Nořin otec Liam byl muž mnoha tváří. Pro veřejnost obdivovaný hotelový magnát, jehož luxusní resorty patřily k nejvyhledávanějším na světě. Pro své tři bývalé manželky milující, byť citově uzavřený partner, který si pečlivě…