Audiokniha Panoptikum starých kriminálních případů

Kalibánova válka
Obyvatelé Sluneční soustavy si jdou po krku, skutečná hrozba však číhá za jejími hranicemi… Seržantka Marťanské vesmírné pěchoty se na Jupiterově měsíci Ganymedu stala svědkyní krvavého masakru, při němž dva těžce vyzbrojené oddíly bojovníků rozprášil jediný supervoják …

Není moře jako moře
Maminka, v podání Pavly Tomicové, najde starý deník dcery Helenky z doby, kdy byla ještě malá. Ví, že by sice neměla, ale nedá jí to a začte se do něj. Dceřiny zápisky z rodinné dovolené v Polsku vyvolávají i její vzpomínky na doby, kdy jezdila do Polska jako malá holka…

Rada moudrých - O občanských ctnostech
Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Ze slovanských legend a pověstí
Výbor z pověstí a legend podává průřez minulostí slovanských národů od pohanských dob až po devatenácté století, jak se promítá v jejich ústním podání. Autorka v něm převyprávěla nejen prozaická vyprávění, ale i veršované skladby z ruských bylin a jihoslovanských epický…

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …

Medová léta
Mládí voní medem, hořkne trapasy a sládne vzpomínkou. V pozadí klukovských rošťáren, trápení s láskou jsou jen lehce načrtnuty příběhy lidí, které semlela doba. Nepřátele lidu a strach potlačující člověka najdete v knize také, ale starosti dospívání hrdinu a jeho klukov…

Marmeláda a její sardinky
Že chcete zažít neobyčejné a dobrodružné prázdniny? Poslechněte si, jak je stráví holčička přezdívaná Marmeláda! Nejdřív se s tatínkem vydá na výlov přemnožených sardinek do Tyrkysového moře, odkud si přiveze několik plechovek s vlastními etiketami. Po návratu její teta…

Věštba
Jaký by byl váš život, kdybyste znali přesné datum své smrti? Je rok 1969 a po čtvrti Lower East Side v New Yorku se rozkřikne, že přicestovala žena s vyjímečnými schopnostmi, která dokáže každému předpovědět den jeho smrti. Pokušení nahlédnout do vlastní budoucnosti ne…

Všichni moji strýčkové
Láskyplné vyprávění o rodinné sounáležitosti příslušníků rozvětvené židovské rodiny Lípů v první polovině 20. století. Různorodé životní cesty jedenácti strýčků vypravěče provázela neokázalá láska a úcta k rodičům i vzájemná solidarita, které zůstávají jako dědictví pro…

Černobílý svět
Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudr…

Svět mentogritů
Volné pokračování třetí části fantasy trilogie Mentogriti, Svět Mentogritů. Příběh volně navazuje na předchozí dva díly Mentogriti a Válka Mentogritů. Odehrává se v nedaleké budoucnosti, tedy asi po necelých stu letech. V tomto díle pokračují v úsilí svých rodičů jejich…

Podnájemnice v závoji
Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh …

Divadelní profily - historický archiv
Digitální titul sestavený z historických snímků vydaných původně pod značkou Ultraphon představuje písničky a ukázky scén z inscenací Národního divadla a divadla Větrník (1941 - 1946) Byť je kvalita záznamu poplatná přepisu ze standardních desek, představují se vám hlas…

Karel IV. a koruna římských králů – Vzkříšené srdce Evropy
Karel Lucemburský se jako nový panovník navrací z vítězného tažení proti Ludvíku IV. Bavorovi, čímž si upevnil postavení římsko-německého krále. Přichází do vydrancovaných Čech, kde mu patří snad jen ta koruna, kterou se – až bude dokončena – chystá dát korunovat za krá…

Tři Mušketýři, II. díl
Jeden za všechny, všichni za jednoho. A za vším hledejte jednu proradnou ženu! Úskok kardinálovi nevyšel a d’Artagnan přispěchal od La Manche s pohřešovanými přívěsky včas, aby napravil královnino faux pas. Srdce jeho milé Constance proto jihne vřelými city a co nevidě…

Amber 3 - Znamení jednorožce
Ve třetím díle fantasy ságy Tajemný Amber – Znamení jednorožce – se lámou dosavadní jisté hodnoty a boří známé mýty. Vyvrcholení této audioknihy je současně dovršením všech tří dosud zveřejněných audioknih této světově proslulé série. Situace kolem hlavního hrdiny Corwi…

Lékař umírajícího času
Román mapuje životní příběh lékaře Jana Jessenia z přelomu 16. a 17. století. Vladimír Körner zachycuje základní milníky Jesseniova života, od dětství přes studia na univerzitě v Padově, působení na vysokém učení ve Wittenberku, až po jeho pražský pobyt, kdy se stal rek…

Duch Muchla
Někdy se ty nejlepší věci přihodí omylem... „Přeju si, aby Muchlíka dostal nějaký hodný duch, který v něm nebude děti strašit, ale bude jim pomáhat usnout.“ Jenže přání je jedna věc... a jeho splnění věc druhá. Přesvědčí se o tom i Anežka, jejíž milovaný Muchlík – staré…

Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti
V roce 2011 vydal Supraphon komplet 7CD + DVD SU 6138-2"Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti". V kompletu se skrývaly tituly i samostatně prodávané - Hurvínek mezi Přemyslovci, Hurvínek na dvoře lucemburském, O Hurvínkovi a králi husitském, Císařův Hurvínek a Hurv…

The Diamond Axe
Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl…

Plutoshine
Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva. Pět a půl miliardy kilometrů od Slunce a dvě stě stupňů pod nulou – tento malý svět potřebuje hlavně světlo a teplo. Prostřednictvím zachycených asteroidů a slunečních zrcadel…

Z deníků Robokata 3 – Chybný protokol
Koho by napadlo, že bezcitný stroj na zabíjení bude čelit tolika morálním dilematům? Osvobozený a polidštěný Robokat má novou misi – chce pro doktorku Mensahovou obstarat potřebné důkazy proti skupině Šerosvit, která kvůli vidině zisku neváhala pozabíjet nevinné lidi a …

Stan a chýše (Kočovníci severu)
Poslechněte si napínavý příběh, ve kterém má hlavní roli jeden výjimečný čtyřnohý hrdina. Osud mu připravil hodně utrpení, ale také setkání s dobrem. Miroslav Moravec v roli odvážného psa v dramatickém příběhu o trápení i naději.Na motivy Jamese Olivera Curwooda napsala…