Obrázek podcastu Paní z moře

Audiokniha Paní z moře

Délka:

1 hod 59 min

Čte:

František Němec

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sto rokov samoty

Sto rokov samoty

Román Sto rokov samoty je považovaný za jedno z najvýznamnejších diel latinskoamerickej a svetovej literatúry. Prvý krát vyšiel v roku 1967 a odvtedy bol preložený do viac ako 37 jazykov. Nápad na jeho napísanie sa zrodil v januári 1965, keď Gabriel García Márquez cesto…

Obrázek podcastu Osada

Osada

Uprostřed lesa se ukrývá malý shluk chýší. Žijí v nich lidé – či lépe řečeno přežívají, neboť okolní svět živých stromů a nočních netvorů je zlé a nepřátelské místo, kde je člověk nevítaným hostem. Záhuba zde číhá v tisíci různých podob a každičký krok může přinést smrt…

Obrázek podcastu Bledý jezdec

Bledý jezdec

Nevěří v Boha ani svého krále, přesto na něm závisí osud křesťanského království… Mladý northumbrijský velmož Uhtred z Bebbanburgu pomohl Sasům zvítězit nad vikinskými nájezdníky v bitvě u Cynuitu, během níž vlastnoručně připravil o život obávaného válečníka Ubbu Lothbr…

Obrázek podcastu František Nepil

František Nepil

Tiché rozmlouvání. Hovoří spisovatel František Nepil a autor pořadu Vladimír Príkazský. Intimní, osobní zpověď oblíbeného spisovatele a fejetonisty, který se svěřuje rozhlasovému mikrofonu.

Obrázek podcastu Slow Horses

Slow Horses

Vítejte ve světě pomalých koní, agentů MI5, kteří to královsky zvorali! Londýnský Slough House je místem, kam legendami opředená kontrarozvědka své průšviháře uklízí. Někteří z nich svou nešikovností zničili nespočet životů, jiní zkřížili cestu ambicióznějším kolegům, d…

Obrázek podcastu Stíny mých otců

Stíny mých otců

První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy …

Obrázek podcastu Předepíšeme vám kočku 2

Předepíšeme vám kočku 2

Okouzlující pokračování oceňované japonské knihy Předepíšeme vám kočku, v němž klinika Kokoro pro léčbu duše znovu otevírá své brány. V rušném Kjótu, v pátém patře budovy na konci zapadlé uličky sídlí klinika pro léčbu duše Nakagjó Kokoro. Najít ji může ovšem pouze ten…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Ztracený svět

Ztracený svět

Dobrodružný román věhlasného autora detektivek je součástí série próz o příhodách profesora Challengera. Tento vědec se spolu se svým oponentem profesorem Summerleem a s dvěma dalšími odvážlivci vydá do neprozkoumaného kraje, kde se uchoval pravěký život. Na území Jižní…

Obrázek podcastu Umrlčí tanec

Umrlčí tanec

Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smr…

Obrázek podcastu Znič to jméno

Znič to jméno

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Před osmnácti lety Klára zpřetrhala veškeré vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odstěhovala se do Německa. Když jí však otec v telefonu oznámí, že ho chce někdo zabít, minulost po ní sáhne ledovou rukou. Po jeho náhlé …

Obrázek podcastu O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Obrázek podcastu Vládcové ostatků I.

Vládcové ostatků I.

Další příběhy Martina ze Stvolna, odehrávající se v polovině 14. století, zavedou českého rytíře a obchodníka s ostatky svatých opět za hranice Českého království. Když Karel IV. potvrdí jeho sňatek s bývalou manželkou třeboňského kata Johankou, Martin ze Stvolna se pro…

Obrázek podcastu Na opuštěné latríně

Na opuštěné latríně

Dvacet jedna pečlivě vybraných povídek Jaroslava Haška. Název audioknihy odkazuje k tomu, jak tento světoznámý humorista uměl ve svých příbězích zpracovat různorodá témata, jakkoli všední či banální. Hlavně však dokázal mistrně zachytit a s humornou nadsázkou literárně …

Obrázek podcastu Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky

Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří mezi hereckou elitu. Každý z nich samostatně funguje jako mistr jeviště i filmového plátna v rolích vážných i komických. Sejdou-li se však tito dva herci jako komická dvojice, stane se zázrak podivuhodného řetězení nápadů, náhlých inspi…

Obrázek podcastu Princeznovská pravidla 1

Princeznovská pravidla 1

Že je Květuše pěkné kvítko? Vždyť taky není jako ostatní princezny… Dědička země zvané Sedm království nemarní čas starostmi s vyšíváním, módou, dietami, natož s pomstou zhrzené sudičky – ostatně ji ani žádná neproklela. A rozhodně nemíní tvrdnout ve věži, až ji přijde …

Obrázek podcastu Posunutá hranice

Posunutá hranice

Statisíce Čechoslováků se přes noc z 29. na 30. září 1938 stalo cizinci ve svých domovech. Během několika týdnů odešlo ze zabraných území v pohraničí téměř 350 tisíc Čechoslováků. Ti, kteří zůstali, se stali občany nepřátelského státu. Byl to podzim, který napsal mnoho …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 3 - Hana Roháčová  06.06.2014

100 statečných - Host č. 3 - Hana Roháčová 06.06.2014

Hostem L. Výborné - H. Roháčová (primářka infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce)

Obrázek podcastu Mezi světy

Mezi světy

Mezi světy je výběr z deníku, v němž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o m…

Obrázek podcastu Humorná kuchařka

Humorná kuchařka

Humorná kuchařka - Václav Faltus představuje audiokuchařku s recepty prokládanými anekdotami. Účinkuje mnoho známých hlasů české herecké historie v podání jedinečného imitátora. Václav Faltus se svými dnes již více než 150 imitovanými hlasy populárních herců, zpěváků i …

Obrázek podcastu Paranoir

Paranoir

Raven - skladatel, textař, zpěvák, rockový písničkář, kterého zdobí více než desítka sólových alb. Je podepsán pod divadelní scénickou hudbou, stejně jako pod hudbou k desítkám audioknih.. Tentokrát se představuje sbírkou básní, které celý rok, s intervalem jednou týdn…

Obrázek podcastu Pohádky z Pastelky

Pohádky z Pastelky

Seznam pohádek v podání Jitky Molavcové. Nejprodávanější pohádky BMS.

Obrázek podcastu Ostravský páter

Ostravský páter

Na Ostravsku se dějí věci! Velká hospodářská krize žene z lesů vlky... A kdyby jen vlky! Taky vlchovce, hydrony, rusalky; stvůry i nadpřirozené bytosti. S těmi si ovšem místní služebník Boží a tajný agent Opus Dei, kněz Josef Bronský, dovede poradit. Má přece zastání v …

Obrázek podcastu Zamilujte se do angličtiny

Zamilujte se do angličtiny

>>Jestli vám někdo někdy tvrdil, třeba i vy sami, že se anglicky stejně nikdy nenaučíte, tak vám lhal! Máme důkaz, že angličtinu zvládne každý, kdo opravdu chce. Takže i vy. # O audioknize Znáte takové ty učitele, kteří umějí předat celé třídě totální nadšení a lásku …

Obrázek podcastu Konečná diagnóza - Mistři slova

Konečná diagnóza - Mistři slova

Chybovat může v životě každý, ovšem ne v lékařském prostředí… Vynikající Arthur Hailey předkládá napínavý příběh z padesátých let, na kterém ukazuje, že nemocnice je mnohdy nelítostný svět s vlastními pravidly i spletitými vztahy. Střetávají se v něm ambice mladých léka…