Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Paní Bovaryová - Mistři slova

Audiokniha Paní Bovaryová - Mistři slova

Délka:

12 hod 54 min

Čte:

Valerie Zawadská

Vydavatel:

Bookmedia

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her

Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her

Původní LP album s výňatky z her Hamlet, Othello, Orlík a Marie Stuartovna vydal Supraphon v roce 1959. Nyní vychází toto album poprvé digitálně

Obrázek podcastu Kmotr

Kmotr

Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta! Pár měsíců po druhé světové válce je organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Alem Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivovéh

Obrázek podcastu Slavné monology

Slavné monology

Album monologů z her W. Shakespeara (Hamlet, Othello, Julius Cézar, Romeo a Julie), Moliéra (Zdravý nemocný, Lakomec), Dostojevskij (Zločin a trest), Goethe (Faust) a dalších vydal Supraphon v roce 1981. Podařilo se tak zachovat mimo jiné herecké umění dnes již nežijící

Obrázek podcastu Orlovo proroctví

Orlovo proroctví

Centurioni Macro a Cato uvízli v Římě. Oba čekají na výsledky vyšetřování smrti dalšího důstojníka, které byli svědky, a jejich osud je nejistý. Nejde ale jen o jejich bezpečí. Pirátům se do ruky dostávají tři svitky, na nichž závisí císařův život a budoucnost celého Ří

Obrázek podcastu Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Víte, co potřebujete ke zničení Vánoc? Stačí k tomu jeden chamtivý obchodník, který k nim skoupí veškerá práva. A teď je nikdo nesmí slavit. Tedy pokud nejdřív neutratí slušnou sumičku v jeho obchodech. Líza, Bulík a doktor Proktor to tak nenechají. Před tím, než ale Vá

Obrázek podcastu Disciplína je osud

Disciplína je osud

Život podle předem stanovených pravidel, v němž panuje řád a rutina – to nezní moc přitažlivě. Moudrost vyprávěná velkými muži a ženami historie však hovoří o disciplíně jako o způsobu života, v němž se cílevědomému člověku daří. Kouzlo disciplíny tkví v detailech – špi

Obrázek podcastu Malý princ - muzikál

Malý princ - muzikál

Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dří

Obrázek podcastu Stopy mých otců

Stopy mých otců

Druhý díl historické trilogie o osudech autorčiných předků, kteří z otce na syna dědili mlynářské povolání. Patent o zrušení nevolnictví umožnil Janu Šmahelovi a jeho synovi Josefovi odejít ze starého možděnického mlýna na Českomoravské vysočině do blízkého Stružence. T

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 3

Smích prodlužuje život! 3

...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Psychologie

1001 myšlenek: část Psychologie

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Páni severu

Páni severu

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre

Obrázek podcastu Cesta pro vraha

Cesta pro vraha

Ota Fink pátrá v závějích sněhu. Soustružník Ota Fink je přinucen zúčastnit se podnikového lyžařského zájezdu a po příjezdu zjistí, že cestou zmizela jedna kolegyně. Pátrání po ní ho přivádí do trampské osady. Soustružník Ota Fink, důvtipný a neohrožený chlapík, je přin

Obrázek podcastu Italské listy

Italské listy

Není to cestopis v pravém slova smyslu. Jsou to spíše cestopisné fejetony nebo sloupky z dvouměsíční cesty Karla Čapka po slunné Itálii, kde sepisuje své postřehy o zvláštnostech, zvycích a životním stylu Italů mezi dvěma světovými válkami. Fejetony jsou protkané kultur

Obrázek podcastu Webcopywriting pro samouky

Webcopywriting pro samouky

Praktický návod, jak pomocí skvělých textů nakopnout váš web Provozujete e-shop nebo jiný on-line byznys a rozmrzele sledujete, jak vám to nefunguje? Konkurence je obrovská. Přebijete ji pouze hromadou peněz nasypaných do PPC reklamy, anebo originálním obsahem webu. Šet

Obrázek podcastu Netopýr

Netopýr

Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do

Obrázek podcastu Máj

Máj

Další rozhlasové zpracování slavné Máchovy básně v režii Josefa Melče. Přednes Radovan Lukavský, Vladimír Ráž, Josef Somr, Viktor Preiss a Ladislav Frej. Zpěv Květoslava Němečková. Natočeno v roce 1986.

Obrázek podcastu Bible - Nejkrásnější příběhy

Bible - Nejkrásnější příběhy

Nejkrásnější a nejznámější biblické příběhy v podání vynikajících českých herců. Texty jsou zpracovány do formy vyprávění, které je poutavé, srozumitelné a přístupné malým i velkým posluchačům. Současný jazyk, excelentní interpretace a hudební doprovod se dobře poslouc

Obrázek podcastu Francouzština pro pokročilé B2

Francouzština pro pokročilé B2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština – slovní zásoba B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou lovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s

Obrázek podcastu TOHLE SI POSLECHNI

TOHLE SI POSLECHNI

Výběr z fejetonů Pavla Tomeše Publicista, reklamní textař a stand-up komik Pavel Tomeš, kterého můžete znát z televizního pořadu Na stojáka nebo Comedy club, vybral a načetl ty nejlepší fejetony ze svých knih Facky z Marsu, Zápisky malého tyranosaura a Tohle lidi hodně

Obrázek podcastu Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Karel Čapek, velký milovník zvířat, lidí a rostlin, byl také velký pozorovatel a glosátor. Zvířata, která se stala nedílnou součástí jeho života, byla proto častým námětem jeho literárních črt. Psal o nich s pochopením, láskou, humorem a vtipem. Ve fejetonu Pes a kočka

Obrázek podcastu Život víry 2025/12

Život víry 2025/12

Život víry 2025/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Karolína Vološinová a Pavel Hromádka. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor s Reném Ferkem: V prostředí, kde jsem ž

Obrázek podcastu Sudetenland

Sudetenland

Na Bruntálsku je zavražděn bývalý inspektor Gestapa a jeho smrt otevírá staré křivdy a dávná tajemství. Podmanivý příběh z alternativní reality napsal Leoš Kyša, známý pod pseudonymem František Kotleta. Vydejte se do Československa na počátku devadesátých let, které je

Obrázek podcastu The Call of the Wild

The Call of the Wild

Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Buck, a happy, quiet dog living in sunny California, is kidnapped and sent north to begin a new hard life as a sled dog during the Klondike Gold Rush. Read a

Obrázek podcastu Životice

Životice

Obraz (po)zapomenuté tragédie. Životice: malá vesnice uprostřed Těšínského Slezska. Po Mnichovu zabrána Polskem, po 1. září 1939 se jako dobyté území stává součástí Říše. V noci ze 4. na 5. srpna 1944 zastřelili partyzáni v životickém hostinci tři příslušníky gestapa. N