Obrázek podcastu Osudy dobrého vojáka Švejka

Audiokniha Osudy dobrého vojáka Švejka

Obrázek podcastu Princezna Brikita

Princezna Brikita

Byl jednou jeden hrad, který vypadal jak smetanový dort. A v tom hradu žila jedna velmi pyšná a líná princezna Brikita. A jak to bylo dál? Jen si to poslechněte. A navíc s hlasy Hurvínka a Máničky, Miloše Kirschnera (král) a Heleny Štáchové (Brikita), jak je asi neznáte…

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě

Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě

O mlsné ježibabě (veselá pohádka o jídle) V chaloupce na kuří nožce žije ježibaba, která by pro jídlo udělala cokoli. Nechá se uplatit královnou a uvězní princeznu Růženku, kterou trápí hladem. Tři odvážní zachránci se ji postupně snaží vysvobodit, jenže silou to nejde.…

Obrázek podcastu Nevyměkni

Nevyměkni

Mrazivý thriller s vyšetřovatelkou Holly Gibneyovou, kterou buď milujete, nebo… si ji brzy zamilujete. Do Buckeye City zavítalo s mírným zpožděním jaro, ale obyvatelé města rozhodně nemají důvod k radosti. V ulicích totiž řádí sériový vrah, který si náhodně vybírá zcela…

Obrázek podcastu Cirkus Humberto  (1961)

Cirkus Humberto (1961)

Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…

Obrázek podcastu Život víry 2022/01

Život víry 2022/01

Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je…

Obrázek podcastu Neviditelné kořeny

Neviditelné kořeny

Listopad 1989. Vysokoškolák Pavel prožívá události revolučních dní, které poznamená rodinná tragédie: jeho otec, příslušník StB, spáchá sebevraždu. Pavel se navíc dozvídá, že je adoptovaný, a tak začíná pátrat po svých kořenech. Nedlouho po druhé světové válce se snaží …

Obrázek podcastu Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženet…

Obrázek podcastu Proměna

Proměna

Když se Gregor (Řehoř) Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. To není začátek pohádky ani sci-fi románu, ale slavné povídky Franze Kafky Proměna. Probudit se tíhou myšlenek, kdy přesně víme, co nás čeká, …

Obrázek podcastu Humelšnábl a boj se smrtí

Humelšnábl a boj se smrtí

MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt…

Obrázek podcastu K moři

K moři

Když k moři vyrazí nevlastní sestry, idyla se nekoná… Petrův život rozsekl vedví odchod od manželky Magdy i jejich dětí a založení nové rodiny s Klárou. Osud ho ale přiměje k tomu, aby jednoho léta vyrazil na dovolenou v doprovodu všech čtyř dcer. A i když dívky mají zr…

Obrázek podcastu Sběrači borůvek

Sběrači borůvek

Na borůvkových polích v Maine se ztratí čtyřletá holčička a její záhadné zmizení bude pronásledovat pozůstalé, rozvrátí rodinu a zůstane nevyřešeno téměř padesát let… Červenec 1962. Rodina Mikmaků z Nového Skotska přijíždí do Maine, aby zde přes léto sbírala borůvky. O …

Obrázek podcastu Život víry 2019/7–8

Život víry 2019/7–8

Život víry 2019/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * rozhovor: Židé čtou Bibli jako my Jiráska Mladí manželé Dana a Martin Koutečtí žili téměř dva roky v I…

Obrázek podcastu Medvídek Pú

Medvídek Pú

Klasické dětské vyprávění prokládané básničkami a písničkami vychází nově ve fantastickém, originálním podání Vojty Kotka. Medvídek Pú je dobrosrdečný popleta, milovník medu, který rád skládá písně a je vždycky ochotný pomoci. Někdy mu k tomu ale jeho vlastní síly nesta…

Obrázek podcastu Pochovaní zaživa

Pochovaní zaživa

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa …

Obrázek podcastu Mor

Mor

Lovestory s jezdcem apokalypsy. Lovestory z žánru young adult. Kam vstoupí jezdec z Apokalypsy, přichází mor a smrt. Hasička Sara Burnsová se rozhodne lidstvo zachránit a jezdce zastřelit. Ten je však nesmrtelný a Sáru zajme. Mezi zajatkyní a jezdcem však vznikne silné …

Obrázek podcastu Zrozen, aby byl králem

Zrozen, aby byl králem

Cyklus 12 rozhlasových her o životě Ježíše Krista. Dorothy Leigh Sayersová se této látky chopila jako zkušená spisovatelka- a přitom s pokorou a s úctou k biblické látce, k níž přibrala pár legend, které se k biblickému vyprávění později připojili. V každém příběhu usly…

Obrázek podcastu Gilgameš

Gilgameš

Nesmrtelnost člověka pochází z jeho činů. Slavný Epos o Gilgamešovi převyprávěl Vojtěch Zamarovský s respektem k úchvatným básnickým obrazům, dramatickým scénám a síle myšlenek. Jedno z největších a zároveň nejstarších básnických děl světa Epos o Gilgamešovi, králi měst…

Obrázek podcastu Karel IV. ‒ Císař a synové

Karel IV. ‒ Císař a synové

Třetí část Tajného deníku císaře Karla IV., přináší události z poslední dekády jeho života, tedy události let 1368-1378. Po slavné korunovaci císařovny Elišky se císař naplno věnuje získání římského trůnu a dalších držav pro nejstaršího syna Václava. Jako otec měl však …

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Obrázek podcastu Legendy a latéčka

Legendy a latéčka

Když strávíte celý život s partou dobrodruhů, co si troufnou i na tu nejobávanější obludu, nemáte moc času sami pro sebe. To spíš kryjete záda druhým, ostříte meč, perete skvrny od krve i od ichoru. Takže není divu, že když orkyně Viv ucítí poprvé v životě kávu, zatouží…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Obrázek podcastu Větičky na nepravidelná slovesa

Větičky na nepravidelná slovesa

Anglická nepravidelná slovesa si teď můžete procvičit v krátkých větách a lépe si je zapamatovat. Za dvě hodiny uslyšíte celkem 500 vět. Poznáte, jak se sto nepravidelných sloves používá ve větách. Každou větičku uslyšíte nejprve dvakrát anglicky a potom jednou česky. …