Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ostrov

Audiokniha Ostrov

Délka:

5 hod 52 min

Čte:

Jan Vlasák

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Ako byť šťastný

Ako byť šťastný

Ako si môže človek uchovať šťastie v súčasnom nepokojnom a zložitom svete? Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpopulárnejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zle

Obrázek podcastu Projekt pes (ten můj)

Projekt pes (ten můj)

Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům d

Obrázek podcastu Dokolečka, dokola

Dokolečka, dokola

Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m

Obrázek podcastu Hurvínkův bigbýt a 9 dalších scének

Hurvínkův bigbýt a 9 dalších scének

10 scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967-73 nabízí malému i velkému posluchači to nejlepší z produkce souboru vedeného legendárním interpretem obou loutkových protagonistů Milošem Kirschnerem. Dialogy ušatého synka s bodrým a svérázně reagujícím taťuldou se zaměř

Obrázek podcastu Malinský: Ptáčkoviny

Malinský: Ptáčkoviny

Veselé pohádky z ptačí říše Zbyňka Malinského, které převyprávěl Rudolf Hrušínský.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 95 - Daniela Písařovicová 08.06.2014

100 statečných - Host č. 95 - Daniela Písařovicová 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Písařovicová (moderátorka ČT)

Obrázek podcastu Maigret v akci

Maigret v akci

V mezinárodním rychlíku Hvězda severu je nalezeno tělo muže, který byl k nerozeznání podobný dalšímu cestujícímu téhož vlaku. Mohlo by jít o zločince hledaného v mnoha zemích? Nebo je oním gangsterem tajemný dvojník, který se ubytoval v luxusním hotelu Majestic? Komisař

Obrázek podcastu Rozhlasové miniatury Miloně Čepelky

Rozhlasové miniatury Miloně Čepelky

Dvě rozhlasové miniatury z pera Miloně Čepelky a také jeho manželky.Šikovatel Lemaninský.Hra na motivy povídky K. M. Čapka Choda. Svůj odmítavý postoj k absolutnímu trestu vyslovil spisovatel Karel Matěj Čapek-Chod v povídce Šikovatel Lemaninský, kterou v roce 1897 zař

Obrázek podcastu Volání Cthulhu

Volání Cthulhu

Jedno ze stěžejních děl hororové literatury představuje první setkání s nechvalně proslulým kultem Cthulhu. Mladý antropolog v něm prochází poslední vůli svého prastrýce, a čím víc se noří do podivuhodného dědictví, tím víc rozplétá děsivé tajemství, které by žádný smrt

Obrázek podcastu Walden aneb Život v lesích

Walden aneb Život v lesích

Americký filozof a básník Henry David Thoreau (1817-1862) je považován za zakladatele přírodního eseje v moderní světové literatuře. V letech 1845-1847 se dobrovolně nastěhoval do osamělé lesní chaty, kterou si postavil na břehu jezera Walden v americkém státě Massachus

Obrázek podcastu Kainar: Zlatovláska

Kainar: Zlatovláska

Lidovou českou pohádku Karla Jaromíra Erbena, kterou zná téměř každý, v roce 1952 zpracoval básník Josef Kainar jako veršovanou hru pro loutky o čtyřech obrazech, v roce 1958 se ke Zlatovlásce vrátil, přebásnil, upravil ji a dal tak pohádce půvabnou veršovanou podobu. D

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Povídky malostranské

Povídky malostranské

Narodil se v Praze na Malé Straně. Jako čtyřletý se přistěhoval se svými rodiči do Ostruhové (dnešní Nerudovy) ulice. Po maturitě studoval práva, ale když zemřel otec, musel se postarat o rodinu, začal tedy psát pro noviny. Novinářem již zůstal do konce života. Povídky

Obrázek podcastu Útěk do Anglie

Útěk do Anglie

Pod názvem "Útěk do Anglie" se skrývá autobiografické vyprávění MUDr. Karla Macháčka, který od roku 1948 až do smrti v roce 2005 trvale žil ve Velké Británii. Byl aktivním účastníkem II. československého zahraničního odboje, se zdravotnickou službou letectva českosloven

Obrázek podcastu Detox hlavy

Detox hlavy

PRAKTICKÉ TECHNIKY, POSTUPY A RITUÁLY PRO ČISTOU MYSL A SKVĚLÝ POCIT Z KAŽDÉHO DNE Spousta lidí je v dnešní době konstantně ve stresu. Nechávají se zahltit svými myšlenkami, emocemi a velkým množstvím aktivit, vzruchů a podnětů. Je snadné nechat se zmást a uvěřit tomu,

Obrázek podcastu Tak pravil Zarathustra

Tak pravil Zarathustra

„Člověk je něco, co má být překročeno.“ Tak pravil Zarathustra s podtitulem „Kniha pro všechny a pro nikoho“ je nejslavnějším dílem geniálního německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho (1844–1900). Sám autor jej neskromně považoval za myšlenkově nejhlubší díl

Obrázek podcastu Herecký portrét Ladislava Peška

Herecký portrét Ladislava Peška

Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po

Obrázek podcastu Charlie Chaplin: Můj životopis

Charlie Chaplin: Můj životopis

Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am

Obrázek podcastu V tieni

V tieni

Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady oby

Obrázek podcastu O smrti a jiných hrůzách

O smrti a jiných hrůzách

První krok k Temnotě nese název O smrti a jiných hrůzách a obsahuje tři povídky. Autorem první z nich – Strašidelný domeček pro panenky – je příhodně Montague Rhodes James, jenž se za svého života zprvu věnoval výhradně vědecké práci, ovšem později uspěl i se strašideln

Obrázek podcastu Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku

Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef

Obrázek podcastu Sekora: Ferda, Beruška a Pytlík & Ferda sporty všeho druhu

Sekora: Ferda, Beruška a Pytlík & Ferda sporty všeho druhu

Plejáda populárních českých herců účinkuje ve dvou příbězích podle knížek Ondřeje Sekory o Ferdovi Mravencovi a jeho přátelích Ilona Svobodová, Jiří Lábus, Naďa Konvalinková, Pavel Trávníček, Ladislav Trojan a řada dalších se představují v dramatizacích oblíbených knih

Obrázek podcastu The Stories of Sherlock Holmes

The Stories of Sherlock Holmes

Audiokniha nabízí čtyři příběhy Sherlocka Holmese, které jsou určeny mírně pokročilým studentům angličtiny. Zájemci se díky nim nejen seznámí s případy, v nichž věhlasný detektiv rozehrává své brilantní logické myšlení, ale také si procvičí poslech a porozumění angličti

Obrázek podcastu Jistý den daleké minulosti

Jistý den daleké minulosti

Dramatická koláž, ve které autor Jaromír Ptáček vytvořil působivý obraz lidských osudů z doby Protektorátu. Hra Jistý den daleké minulosti skládá skrze pět dramatických zastavení obraz válečné Prahy a lidských osudů poznamenaných ztrátou svobody a narůstající společens