Audiokniha Ostrov

Opovážlivá drzost být sám sebou
Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během …

Staré pověsti české
{'cs': 'Staré pověsti české převyprávěla autorka tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy. Příjemný poslech!'}

Jak zabránit další pandemii
>>„Se zápalem, ale bez moralizování přináší Gates celému světu promyšlený apel ke sjednocení proti budoucím pandemiím.“ — Booklist<< ## O audioknize Vlády, firmy i jednotlivci po celém světě přemýšlejí o tom, co přijde po pandemii covidu-19. Můžeme doufat nejen v to, ž…

100 statečných - Host č. 72 - Rudolf Havlík 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Havlík (spisovatel, cestovatel, obchodník, bloger a filmový režisér)

Věštba numerologickými kostkami
Máte otázky, na které byste rádi znali odpověď? Chcete vědět, co máte nyní řešit, co se skrývá za Vaším neúspěchem? K věštění potřebujete pouze dvě desetimístné kostky a své otázky. Prostřednictvím numerologie, konkrétně pomocí vibračních vlivů jednotlivých číslic, Vám …

Bylinkové pohádky
Pohádky ze světa, kde to voní bylinkami, kde žijí princové, víly, čarodějnice a králové, kde dobro vítězí nad zlem a být čestný se vyplácí. Setkáme se tu s pohádkou o šatech utkaných z kopřiv, které princovi pomohou najít princeznu s dobrým srdcem nebo třeba s příběhem,…

Tři veteráni
Slavná Werichova literární předloha v rozhlasové dramatizaci pod režijním vedením Karla Weinlicha.Osoby a obsazení: Pankrác (Ladislav Mrkvička), Servác (Karel Heřmánek), Bimbác (Alois Švehlík), Cigáro (Věra Kubánková), Harmoníček (Jitka Molavcová), Němý (Yveta Blanarovi…

Oheň a krev I.
Fascinující kronika dějin královského rodu Targaryenů, předcházející Hře o trůny. Targaryeni jako jediní z dračích pánů a jezdců uniknou Zkáze Valyrie, usadí se na Dračím kameni a postupně se zmocní vlády nad Západozemím. Přesto se však nedokáží ubránit vnitřním svárům…

Nezbedné pověsti
Soubor pověstí z Prahy a z českých měst je dekameronsky laděná kniha, představující v humorné nadsázce řadu lidských figurek z dob vrchnosti, purkmistrů, rychtářů a poddaných, postaviček, do jejichž osudů zasahují nadpřirozené síly a pohádkové bytosti, aby pokoušely zdr…

Fašismus – Varování
Téměř celé 20. století probíhalo ve znamení střetu demokracie s fašismem. Po hrůzách druhé světové války se zdálo, že svět už nepřipustí, aby se duchovní dědicové Hitlera a Mussoliniho pokusili o návrat. Audiokniha přední osobnosti světové diplomacie s českými kořeny, M…

Stopy dávnej minulosti 10
Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po…

Kapitánská dcerka
Ve druhé polovině 18. století vypukne v carském Rusku, jemuž vládne carevna Kateřina Veliká, povstání, které postupně zachvátí celou říši. Jeho iniciátorem je kozák Jemeljan Ivanovič Pugačov. Na pozadí těchto dějinných událostí se odehrává příběh lásky mladého důstojník…

Atomové návyky
Nezáleží na tom, co přesně chcete změnit, Atomové návyky vám s tím pomohou. James Clear, jehož blog čte měsíčně milion čtenářů, vydestiloval to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd, aby vás naučil dosáhnout cílů. Pomocí drobných každodenních kroků – stačí 1% změn…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem
V letošním roce oslaví Divadlo S+H 80 let své profesionální činnosti, k tomu se přidá pan Spejbl jako čerstvý devadesátník a pozadu nezůstane Mánička (ač by jí to nikdo nehádal, bude jí osmdesát) a také stejně starý Žeryk. Zároveň se soubor vrací do svého domovského div…

Přechytračte svůj mozek
V tomto převratném, komplexním a přístupném průvodci o tom, jak se mozek učí, se dozvíte, jak studovat efektivněji a účinněji, jak se zbavit stresu při zkouškách a především jak si učení užívat. Při studiu máme tendenci soustředit se na úkoly, které můžeme nejsnáze ovlá…

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě
Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

Nauč se to!
>> Nauč se to! je návod, jak se efektivně porvat s učením a pamatováním si – a pokud jste pedagog nebo lektor, tak i s tím, jak svoje znalosti předávat co nejúčinněji. Schválně, vzpomenete si, kdy vám naposledy někdo radil s tím, jak se vlastně učit? A kolik vám tehdy b…

100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Švihák (scenárista, dramaturg, moderátor, spisovatel)

Prorok, Zahrada Prorokova
Prorok a Zahrada Prorokova jsou významné a proslavené básnické prózy charismatického libanonského malíře a spisovatele. Staly se po celém světě proslulým poselstvím moudrosti a lásky. S filozofickou hloubkou a poetickým stylem v nich autor proniká do tajemství základníc…

Za pohádkou kolem světa
K čemu je dobrý divotvorný hrnec? Jak se kalí drak a k čemu může být dobrý kocour v botách? Poznejte známé i neznámé pohádkové příběhy ze čtyř kontinentů. Poslechněte si nejkrásnější báje z Evropy i dálného orientu nebo Afriky. Audiokniha Za pohádkou kolem světa předsta…

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

O Mikešovi
Kdo by neslyšel o Mikešovi... Černý kocourek žil v Hrusicích u Ševců, mluvil jako člověk a nejvíc si s ním rozuměl jeho kamarád Pepík. Spolu se navyváděli mnoho veselých kousků a taškařic, při nichž nikdy nechyběli kamarádi prase Pašík a kozel Bobeš, později i roztomilý…

100 statečných - Host č. 11 - Milan Mikulecký 06.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Mikulecký (asistent trenéra státní reprezentace letecké akrobacie, letecké muzeum Točná)