Obrázek podcastu Oni a já

Audiokniha Oni a já

Délka:

5 hod 12 min

Čte:

Martin Dejdar

Vydavatel:

Audiostory

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Panský dům a jeho dcery

Panský dům a jeho dcery

Marie a Paul Melzerovi si užívají rodinného života, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu. Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenž…

Obrázek podcastu Jak zvyšovat firemní zisk snižováním nákladů

Jak zvyšovat firemní zisk snižováním nákladů

Ač se to může zdát samozřejmé je spousta podnikatelů, kteří snižování firemních nákladů často opomíjejí. Přitom náklady přímo ovlivňují míru jejich zisku, ale také mohou být pro firmu velmi nebezpečné. Díky této audioknize se podnikatelé dozvědí, že řízení nákladů je po…

Obrázek podcastu Severní zámek

Severní zámek

Tam, kde vládne smrt a čas se zastavil, kde nit osudu neubíhá, vězní zrádný troll princeznu Astrid. Podaří se rybáři Halvorovi rozluštit poselství run a princeznu vysvobodit? Uslyšíte v původní rozhlasové pohádce s nádechem severského mýtu z roku 1986. S Martou Vančurov…

Obrázek podcastu Večne spievajú lesy

Večne spievajú lesy

V srdci ticha spievajú stromy... a ozýva sa hlas minulosti. Na odľahlom statku Bjørndal, ukrytom medzi hlbokými nórskymi lesmi, žije rodina, ktorej korene sú hlboko zapustené do zeme i tradícií. Keď sa mladý Dag Bjørndal vracia domov, je postavený pred výzvu – ochrániť …

Obrázek podcastu Princezna zakletá v čase

Princezna zakletá v čase

4 hodiny poutavého čtení Marka Lambory, představitele Jana z Calderonu, a Simony Háby Zmrzlé, která ve filmu ztvárnila čarodějnici Murien. 144 stránek, 14 originálních povídek, 10 charakteristik postav a spousta dalších kapitol pojednávajících o světě jménem Oberon.

Obrázek podcastu Dva

Dva

Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Obrázek podcastu Forbíny vzpomínek I a II

Forbíny vzpomínek I a II

Koncem padesátých let jezdíval Jan Werich na tzv. "besedy s pracujícími" po klubech ROH, vysokoškolských posluchárnách či sanatoriích. Manažer orchestru Karla Vlacha, který se zároveň v Divadle ABC staral o propagaci, Jan Borovička pořizoval z besed zvukové záznamy. Nah…

Obrázek podcastu Ty to zvládneš, Lukáši!

Ty to zvládneš, Lukáši!

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka… Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé pod…

Obrázek podcastu Treasure Island

Treasure Island

Audiokniha Treasure Island namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with …

Obrázek podcastu Vančura: Kubula a Kuba Kubikula

Vančura: Kubula a Kuba Kubikula

Před dávnými lety chodil po světě medvědář Kuba Kubikula se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou dlouho, ale najednou už si s ním opravdu nevěděl rady. A tak si vymyslel dobrácké medvědístrašidlo Barbuchu, aby mu pomohlo Kubulu zkrotit. Ale nakonec bylo všechno přec…

Obrázek podcastu Pohádky 3

Pohádky 3

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu třetí díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

Obrázek podcastu Figurky z Malé Strany i odjinud

Figurky z Malé Strany i odjinud

Luba Skořepová a Josef Somr jsou průvodci méně známým seriálem povídek Aleny Hoblové. Herecké umění obou vypravěčů, osobitý literární styl, místa a postavy vyprávění a v neposlední řadě i režie Hany Kofránkové jsou zárukou posluchačského úspěchu.

Obrázek podcastu Koruna

Koruna

Portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice koncipovaný jako mozaika příběhů ze života královské rodiny. Nahlédneme do zákulisí Buckinghamského paláce a premiérova sídla v Downing Street č. 10. Příběhy ze života královské rodiny Britský historik a autor četných biografi…

Obrázek podcastu Paní mincmistrová

Paní mincmistrová

Hlavním hrdinou veselohry je renesanční postava vtipného a nezkrotného básníka Mikuláše Dačického z Heslova. Příběh nás zavede do Hor Kutných, abychom mohli být svědky žertovného příběhu o záletné lásce a potrestané nepoctivosti.

Obrázek podcastu Podbrdské ženy

Podbrdské ženy

Když chybí mateřská láska, ovlivní to celé generace Příběh o nelehkých lidských osudech v podhůří Brd na pozadí událostí minulého století. Emílie zažije bolesti války i nástup komunismu – ale možná ještě horší jsou pro ni samota a odcizení, které pociťuje v manželském ž…

Obrázek podcastu Slzy zítřka

Slzy zítřka

Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží…

Obrázek podcastu Plavci na Sázavě

Plavci na Sázavě

Plavecká osada na toku řeky Sázavy a osudy jejích obyvatel. V oblibě čtenářů pevně zakotvený román zachycuje v obraze jedné plavecké osady na rozhraní 19. a 20. století nenávratně už zmizelý svět a život plavců dřeva po Sázavě, jejich radosti i strasti, lásky i nenávist…

Obrázek podcastu Moji milí básníci

Moji milí básníci

V Českém rozhlase natočila Gabriela Vránová dvacetidílný rozhlasový seriál s podtitulem Moji milí básníci, ve kterém autorka populární formou odhalovala posluchačům tajemství poezie, kterou má sama ráda. Ve vydavatelství Radioservis poté vyšlo CD Moji milí básníci s výb…

Obrázek podcastu Naschválníčci

Naschválníčci

František Nepil (autor) a Vlastimil Brodský (vypravěč) v příběhu, který vás vrátí do dětství! Naschválníčci poprvé v nezkrácené, rozhlasové, verzi jako četba na pokračování.Naschválníčci jsou malí trpaslíci a většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových k…

Obrázek podcastu Konkláve

Konkláve

„Žádný duševně zdravý člověk se nemůže chtít stát papežem.“ Kardinála Lomeliho čeká mimořádně náročný úkol. Poté co si Svatého otce k sobě povolal Bůh, je na něm, aby se jako děkan kolegia kardinálů chopil organizace konkláve, jež světu oznámí jméno příštího Kristova ná…

Obrázek podcastu Slow Horses

Slow Horses

Vítejte ve světě pomalých koní, agentů MI5, kteří to královsky zvorali! Londýnský Slough House je místem, kam legendami opředená kontrarozvědka své průšviháře uklízí. Někteří z nich svou nešikovností zničili nespočet životů, jiní zkřížili cestu ambicióznějším kolegům, d…

Obrázek podcastu Bezohlední lidé

Bezohlední lidé

Co se děje za oponou jedné z nejvlivnějších společností planety? Bývalá vysoce postavená zaměstnankyně Facebooku Sarah Wynn-Williams v memoáru mapuje svou kariéru a dává nahlédnout do rozhodnutí, která v posledních desetiletích ovlivnila světové dění, a do pohnutek lidí…

Obrázek podcastu Muž, který spadl na Zemi

Muž, který spadl na Zemi

Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Obrázek podcastu Oheň a hněv

Oheň a hněv

Pohled do zákulisí prvních měsíců vlády Donalda Trumpa Vždyť přece nevyhraje! Nebo jinak řečeno – prohra je výhrou. Přesně tenhle optimální výsledek všichni čekali. Večer 8. listopadu 2016 se znejistělý Trump proměnil v nevěřícího Trumpa a poté v upřímně vyděšeného Trum…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …