Audiokniha Oliver Twist

Knížata
Doba prvních Přemyslovců je dobou legend a pověstí - čím méně ověřených historických informací máme, tím víc můžeme povolit uzdu fantazii. Jaroslav Vrchlický se v prvních dvou částech přemyslovské trilogie (Drahomíra a Bratři) zaměřil na spor Ludmily a Drahomíry a na vr…

Volání Cthulhu
Jedno ze stěžejních děl hororové literatury představuje první setkání s nechvalně proslulým kultem Cthulhu. Mladý antropolog v něm prochází poslední vůli svého prastrýce, a čím víc se noří do podivuhodného dědictví, tím víc rozplétá děsivé tajemství, které by žádný smrt…

Josef Hlinomaz vzpomíná
Vzpomínky svérázného herce a originálního malíře před rozhlasovým mikrofonem jsou stejně barevnou koláží plnou fantazie jako jeho vzývané naivistické obrazy. Josef Hlinomaz vás v lehce nostalgické náladě pobaví i po letech!.Josef Hlinomaz - herec, ilustrátor a významný …

Afrika
"V pořadí objevů 14. Cimrmanova hra nás zavede do nitra kontinentu téměř nedotčeného civilizací. Čeští cestovatelé se tu setkají s podivným kmenem lidojedů a málem skončí na jejich jídelním lístku." - čteme mimo jiné v divadelním programu k tomuto představení Divadla Já…

Houbařka
Co skrývá podhoubí minulosti traumatizované mladé ženy? Je tomu již sedm let, co se Sářiným útočištěm stala stará chalupa na šumavském venkově a její život se začal odvíjet v neměnném rytmu, majícím podobu každodenní namáhavé pouti po houbařské stezce, kterou „zdědila“ …

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Bratrstvo neohrožených
Fascinující líčení historie proslulé roty E 506. pluku 101. výsadkové divize armády Spojených států. Vyhledávaný americký životopisec dramaticky a do detailu líčí její nelehkou cestu za vítězstvím, která se začala psát v roce 1942 náročným výcvikem v táboře Toccoa a ved…

Zpupnost
Když jsou nalezena v pražské Kolbence dvě ohořelá těla, všichni se domnívají, že jsou to bezdomovci. Mrtvoly není možné identifikovat, nikomu ale nechybí. A vedle toho se na základě anonymního udání spustí vyšetřování dlouholetých korupčních praktik v největší městské f…

V hospodě
V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.

Veštica
Detektívi z oddelenia vrážd sa už stretli so všetkými možnými aj nemožnými typmi vrahov – muži, ženy, mladí, starí, malí, veľkí, štíhli, tuční, šikovní, hlúpi, nohatí, čapatí, holohlaví, vlasatí, ale aby mal zákerný zabijak postihnutý chrup presne ako jeho obeť, s tým s…

Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci
Víte o tom, že vaše emoce a myšlenky mají přímý dopad na váš organismus, na vaše vnímání skutečnosti, a dokonce i na vaše vlastní geny? Jste si vědomi, že způsob, jakým řešíte konflikty, vás může předurčovat k úzkostem nebo depresím, tedy k nejčastějším nemocem 21. stol…

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
Pan Brouček je zámožným panem domácím na Starém Městě v Praze a je denním hostem hradčanské hospůdky Na Vikárce… Tuto skutečnost si vybral Svatopluk Čech jako nevyčerpatelný zdroj neuvěřitelných příhod, které se staly panu domácímu po pozření nespecifikovaného počtu Wür…

Posel hydrometeorologického ústavu
Hrdinou rozhlasové komedie Posel hydrometeorologického ústavu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání.O svém "rozhlasovém žertu" Posel hydrometeorologického ústavu - Zdeněk Svěrák mj. píše: "Fascinovali mě tenkrát podvodníci a m…

Zatmění
Harry se vrací domů z Los Angeles, kde se marně snažil upít se k smrti. V patách má vymahače dluhů a před sebou vraždu dvou mladých žen. Ze zločinu je obviněn známý realitní magnát. Pokud Harry do deseti dnů najde skutečného vraha, zachrání několik lidí najednou. Jako s…

Život víry 2026/07-08
Z obsahu čísla: * Spatřil jsem cosi odjinud (rozhovor s Alešem Novákem) Co se stane, když se víra, umění a touha po pravdě protnou v jednom životě? Aleš Novák zve do svého světa obrazů, soch i hudby a odhaluje, proč pro něj tvorba není jen řemeslem, ale cestou k odhal…

Vzpomínání na Jaroslava Ježka
Z komentáře Ludmily Vrkočové k původnímu LP albu 1218 4056 "Vzpomínání na Jaroslava Ježka" vydanému v Supraphonu v roce 1986 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kdo zná sílu zvukového dokumentu, dobře ví, že je v procesu poznání člověka, jeho práce a doby, ve které žije…

Šeptající mrtví
Keira je na útěku před neznámými nepřáteli, místo bezpečí však nachází něco mnohem děsivějšího – hřbitov, kde ji čekají duše, které mají vlastní účty. Keira je mladá žena, zmatená z amnézie a žije v neustálém strachu o život. Když se ocitne na útěku, hledá útočiště v op…

Sicilián
Po dvouletém nuceném exilu na Sicílii se má Michale Corleone vrátit do New Yorku, Kmotr ho však ještě před odjezdem pověří posledním úkolem – má s sebou přivézt Salvatora Giuliana, legendárního sicilského hrdinu, známého pod přezdívkou Turi, který žije mimo zákon a boju…

Bezmocní tohoto světa
Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte…

Konec hlídky
Nejzáludnější zločinec, s jakým se Bill Hodges během své kariéry detektiva setkal, leží po úrazu hlavy v kómatu na nemocničním pokoji číslo 217 a jeho uzdravení se zdá být nepravděpodobné. Vyšetřovatele ve výslužbě však stále čímsi znepokojuje. Městem se šíří vlna sebev…

Láska pro samouky
Jak se liší randění v osmnácti a ve čtyřiceti? Vlastně skoro nijak. Ve čtyřiceti jste pořád stejně nejistí a zmatení jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Klára se o tom přesvědčí, když ze dne na den skončí její manželství a ona se znovu ocitne ve světě n…

I v nemoci si buď přítelem
Většina z nás se umí dobře postarat o své blízké, když mají problémy nebo zdravotní obtíže, zároveň se však v takové situaci neumí dobře postarat o sebe. Být sám sobě v nemoci přítelem neznamená, že bychom měli být sami sobě lékařem. Vyžaduje to však, abychom si dokázal…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …