Obrázek podcastu Odyssey One 1: Do temnoty

Audiokniha Odyssey One 1: Do temnoty

Délka:

20 hod 43 min

Čte:

Jakub Žalud

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Priveľa podozrivých

Priveľa podozrivých

Starostlivo naplánovaná vražda ukončí život úspešného bratislavského podnikateľa. Obeťou trestného činu sa stane aj jeho manželka. Vrchný komisár Ledecký so svojím tímom preberá pátranie. Možných motívov je však zrazu akosi priveľa. Novodobý finančný žralok si v podnika…

Obrázek podcastu Zaklínač II Meč osudu

Zaklínač II Meč osudu

Druhá poviedková kniha Meč osudu je fantastickým rozprávaním o zaklínačovi Geraltovi z Rivie, ako bojuje proti démonom, príšerám a predsudkom. Zaklínača zaujímajú len odmeny za hlavy príšer, aby mal čo jesť a kde spať. Napriek tomu ho nohy zavedú za čarodejkou Yennefer,…

Obrázek podcastu Severská mytologie

Severská mytologie

Krutý sever zabydleli drsní bohové, kteří neváhali stvořit svět z mrtvého obra – z jeho masa se stala hlína, z kostí vznikly hory, krev a pot se proměnily v moře. Patří mezi ně mocný Ódin se svými dvěma havrany, přímý a dobromyslný hromovládce Tór, lstivý Loki a mnoho d…

Obrázek podcastu Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých

Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury

Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

Obrázek podcastu Babička drsňačka

Babička drsňačka

Seznamte se s Benovou babičkou. Je jako každá jiná: * má bílé vlasy a silné brýle * nosí zubní protézu a naslouchátko * ráda hraje scrabble a chodí brzo spát Až na to, že je... mezinárodní lupičkou klenotů a má v plánu ukrást korunovační klenoty! Příběh o předsudcích a …

Obrázek podcastu Jak prokouknout druhé lidi

Jak prokouknout druhé lidi

Tvrdí, že je to jeho nejlepší nabídka. - Je tomu skutečně tak? "Říká, že souhlasí." - Souhlasí doopravdy? "Slíbíl, že to už nikdy neudělá." - Ale stejně to zas udělal. Chcete se podobným nepříjemným překvapením vyhnout? Nechte si poradit od Joea Navarra, bývalého…

Obrázek podcastu Město a jeho nejisté zdi

Město a jeho nejisté zdi

Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Obrázek podcastu Máma zabiják

Máma zabiják

Každá pracující máma to zná. Ten pocit viny a úzkosti, když jde první den po mateřské do práce. Ale tahle pracující máma je jediná svého druhu. Alexis Tylerová, elitní agentka tajné služby Jejího Veličenstva. První úkol po návratu je rovnou operace mezinárodního významu…

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Obrázek podcastu Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Mezinárodní bestseller v podání Zuzany Slavíkové.\n\nKniha sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti.\n\nOd začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vlád…

Obrázek podcastu Když se zlé věci stávají dobrým lidem

Když se zlé věci stávají dobrým lidem

Rabín Kushner se po zkušenosti s nevyléčitelnou chorobou svého syna zamýšlí nad věčnou otázkou: Proč se zlé věci stávají nevinným lidem? Rabín Kushner, jako každý duchovní, mnohokrát pomáhal lidem překonávat bolest a zármutek. Ale teprve když se dozvěděl, že jeho třílet…

Obrázek podcastu Čakrové pohádky

Čakrové pohádky

Kniha je unikátním spojením pohádek, čaker a čistících mandal, které si můžete přímo v knize vymalovat. Do příběhů sedmi zvířecích hrdinů a jejich kamarádů jsou zakomponovány principy základních čaker, které vedou ke šťastnějšímu prožívání života dětí i dospělých. Prost…

Obrázek podcastu Nejhorší rodiče na světě

Nejhorší rodiče na světě

Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Obrázek podcastu Já, Simon

Já, Simon

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Obrázek podcastu Michail Strogov aneb Carův kurýr

Michail Strogov aneb Carův kurýr

Michail Strogov aneb Carův kurýr je považován za jeden z nejlepších románů Julese Verna. S odvážným kurýrem projedete napříč Ruskem, zažijete nájezdy divokých Tatarů a po napínavém souboji si vydechnete v náruči krasavice Nadi.

Obrázek podcastu Jak prokouknout lež a odhalit pravdu

Jak prokouknout lež a odhalit pravdu

Uznávaný psycholog působivě ukazuje, jak se během krátké doby naučit rozpoznat lži a odhalit pravdu. Na velkém množství příkladů ze světa tajných služeb prozrazuje, jakým způsobem lze naše pozorovací schopnosti vycvičit tak, aby nám již žádný z oněch nepatrných a zrádný…

Obrázek podcastu Proč lidé v práci nedělají, co jejich vedoucí očekávají

Proč lidé v práci nedělají, co jejich vedoucí očekávají

Audiokniha Proč lidé v práci nedělají, co jejich vedoucí očekávají je určena vedoucím, manažerům a supervisorům, kteří chtějí zvýšit výkon svého týmu, studentům manažerských oborů, podnikatelům i všem dalším zájemcům o úspěšné řízení lidí v organizacích. Dílo je opatřen…

Obrázek podcastu Život podle Karla

Život podle Karla

Série pěti dramatických apokryfů, které vycházejí z epizod popsaných v panovníkově vlastním životopisu Vita Caroli. Sledují osudy prince Karla od mladických zážitků v Itálii až k vyjednávání o jeho volbě římským králem.Pavel Molek sice respektuje historická fakta, ale m…

Obrázek podcastu Mrazivé vraždy

Mrazivé vraždy

Povídky obsažené v tomto výboru vyšly většinou nejprve časopisecky. Leitmotivem sbírky je roční období, kdy se případy slavných postav odehrávají. Posluchač tam může srovnávat vyšetřovací metody čiperné starší dámy s vytříbeným čichem na pachatele vražd Jane Marplové, p…

Obrázek podcastu Dcery naděje

Dcery naděje

KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ OSUDNÝ DOPIS NEČEKANÁ ŠANCE Wiesbaden, 1959 Kavárnu U Anděla nyní vede dcera Hilda a vnáší do tradičního domu svěží vítr. Skutečnou šťastnou náhodou se stane nový cukrář, jehož svůdné dortové kreace lákají do kavárny čím dál víc hostů. Hilda a …

Obrázek podcastu Psychológia pre milujúcich rodičov

Psychológia pre milujúcich rodičov

Tri psychologičky, vedkyne a mamy detailne rozoberajú prvý rok bábätka. Venujú sa témam, ktoré sú s týmto obdobím úzko späté - vzťahová väzba, temperament, plač a spánok bábätka, jeho emočný aj rozumový vývin. Svoje tvrdenia majú podložené svetovými výskumami, no formul…

Obrázek podcastu Na šábes se nevraždí

Na šábes se nevraždí

Stíny minulosti vás doženou. V domově pro židovské seniory dojde ke dvěma náhlým úmrtím. Jedná se o nehodu, nebo o vraždu? Protože na šábes se nevraždí, není přivolána policie, ale soukromý detektiv. V pražském domově, kde žijí ti, kteří přežili holocaust, dojde ke d…

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …