Audiokniha Odvaha volá

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Vládce stříbrného šípu
Bájný Bivoj jako akční hrdina. Povídka autora historické fantasy předcházející trilogii o Bivojovi běsobijci. Bájný hrdina se musí postavit netvorovi, kterého probudil ze spánku. Divoký a nevlídný les rozevírá chřtán temnoty před třemi běžci. V čele běží Bivoj, v rameno…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Házím ti laso, kamaráde
Štve vás někdo? Vadí vám nadřízený či podřízený? Pošlete na něj LASO! Biomechanický kybernetický stroj tvaru mnohametrového lana zabije každého, za koho si zaplatíte! Nabízíme Vám novou formu řešení mezilidských vztahů! LASO zabíjí bezchybně. Připravte si jen pořádné …

Mladík / Událost
Jako studentka si nechala vzít dítě, coby profesorka vzbudila pohoršení. Formující prožitky slavné průkopnice žánru autofikce, přetavené do dvou nevšedních novel. „Prožijeme-li něco, ať už je to cokoli, získáváme nezadatelné právo o tom napsat. Neexistuje částečná prav…

Malé ženy
Bestseller, který nikdy neomrzí. Příběh čtyř sester odehrávající se v době občanské války v Americe. Romantické ideály a sourozenecká soudržnost pomáhají přežít krutou dobu. Zpola autobiografický román, v němž autorka líčí příběh své rodiny. Čtyři sestry, sedmnáctiletá…

Kroniky Nezmapovaných království 1: Kašpar a půlnocové
DRAZÍ DOBRODRUHOVÉ, VÍTEJTE V NEZMAPOVANÉM SVĚTĚ KOUZEL A DOBRODRUŽSTVÍ! Jak známo, dobrodružství jsou velmi nepředvídatelná a občas mohou dopadnout i špatně. Navíc dokážou lidi úplně změnit. Své by vám o tom mohl vyprávět jedenáctiletý KAŠPAR TOCK. Na dobrodružství je…

Úmluva
Historický román s biblickou tematikou, který zachycuje Abraháma jako hlavní postavu. Abrahám je zde popsán jako člověk z masa a kostí se všemi pochybnostmi a starostmi. Román byl napsán pod dojmem válečných zážitků z vězení a koncentračního tábora a měl být pomocí pro …

Válečník
Válečník Max Bronštejn v závěrečném strhujícím příběhu! Třetí kniha z válečné Žambochovy trilogie nás naposled přivádí do světa Seržanta. Stará tajemství vyplula na povrch a přinesla s sebou zkázu pro celý lidský svět. Max Bronštejn se svou tankovou rotou v poslední chv…

Mrázková: Haló, Jácíčku
Kniha o zajíčku Jácíčkovi a jeho kamarádce veverce, kteří spolu skáčou po lese, louce a mechu, vypravuje jejich poutavé příběhy plné situací, se kterými se běžně setkáváme, ale leckdy jim ani nevěnujeme pozornost.Neuvěřitelně poutavý příběh dvou zvířátek a jejich přátel…

Terapia
ŽIADNI SVEDKOVIA ŽIADNE STOPY ŽIADNE TELO Josy, dvanásťročná dcéra renomovaného psychiatra Viktora Larenza, za nejasných okolností zmizne z ambulancie vyšetrujúceho lekára, zatiaľ čo ju otec čaká v čakárni. Lekár aj sestrička zhodne tvrdia, že tam nikdy nevstúpila. Odvt…

Strážci země
Olaw, jeden ze strážců Země, byl probuzen ze sladkého spánku v kmeni svého modřínu. Dozvěděl se, že jeden z dalších strážců není k nalezení, a jeho vždy usměvavý obličej se zachmuřil. V podobě puštíka se okamžitě rozletěl k městu. Divočina i zvěř kolem něj však začaly m…

Pýcha a předsudek
Jeden z nejoblíbenějších knižních bestsellerů britské spisovatelky Jane Austenové je zábavným, lehce ironickým a zároveň snovým návratem do Anglie konce 18. století. Pětici sester Bennetových vede jejich všetečná a klevetivá matka pevnou rukou k životnímu názoru, že žen…

S láskou od jezera
Když smolařce Ettie nevyjde kariéra v Londýně, vrací se do Yorkshiru, kde na ni čeká pokušení v podobě jezera lákajícího k plavání. To se ovšem nachází na soukromém pozemku, jehož majitel nadšené sportovce vyhání. Dominik lpí na dodržování pravidel a spontánní Ettie ho …

Prodavači ostatků I.
Napínavé putování Evropou druhé poloviny 14. století Druhorozený syn chudého českého zemana Martin ze Stvolna odchází do Paříže na nejvěhlasnější univerzitu známého světa. Záhy se zaplétá do milostných avantýr a na tom nejméně očekávaném místě nachází svou první velkou…

Útěky někam jinam
Helena kdysi utekla na samotu do lesů a dnes se vrací do města, kam tvrdila, že už nikdy nevkročí, a i Petra odešla na venkov za novým životem. Co bude muset dokázat Pavla, aby ji sousedé ve vesnici konečně přijali? Sen o útulné obci, kde lidé žijí v souladu s krajinou …

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Moc a sláva
Děje se v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz. Nejen g…

Japonské pohádky
Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…

London: Bílý tesák
Strhující příběh Bílého tesáka - napůl psa a napůl vlka - je nejznámějším románem klasika dobrodružné literatury Jacka Londona. V několika vydáních vyšel i u nás, byl mnohokrát zfilmován a nynívám Supraphon nabízí jeho zvukovou verzi v hvězdném hereckém obsazení. Titul …

Tenkrát v Hollywoodu
Hollywood 1969. Kéž byste tam byli taky! Dlouho očekávaná románová prvotina kultovního režiséra – detailnější, sexy, a krvavější lite-rární variace na stejnojmenný oscarový velkofilm. Proslulý americký režisér vychází ze svého posledního filmu a ve stejnojmenné knize s …

Reštaurácia na konci vesmíru
Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Bertík a čmuchadlo
Když děti pochopí, že se svět netočí jen kolem nich, potřebují kamaráda. Třeba čmuchadlo! Devítiletý Bertík je pořádně otrávený. Musí totiž jet na chalupu s mámou a jejím novým přítelem, kterému tajně říká Rypouš, i když by radši trávil prázdniny se svým tatínkem. Rozvo…

Michail Strogov aneb Carův kurýr
Michail Strogov aneb Carův kurýr je považován za jeden z nejlepších románů Julese Verna. S odvážným kurýrem projedete napříč Ruskem, zažijete nájezdy divokých Tatarů a po napínavém souboji si vydechnete v náruči krasavice Nadi.

Eldest
Ve druhém díle trilogie Odkaz Dračích jezdců se Eragon se svojí dračicí Safirou vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuj…