Obrázek podcastu Odpuštění

Audiokniha Odpuštění

Délka:

2 hod 5 min

Čte:

Jiří Miroslav Valůšek

Vydavatel:

Slyš To

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Couchsurfing v Rusku

Couchsurfing v Rusku

Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vla…

Obrázek podcastu Deník 1938-1945

Deník 1938-1945

Příběh dívky, která přežila holocaust. Vůbec první vydání autentického deníku pražské židovské dívky vychází s předmluvou Zdeňka Mahlera a doslovem Ivana Klímy. Deník Helgy Weissové je autentickým svědectvím dívky z pražské židovské rodiny, která přežila hrůzy druhé svě…

Obrázek podcastu Ten šnek má flek

Ten šnek má flek

Napínavý šnečí příběh o tom, že být jiný je v pořádku. Šnek Dan má flek. Proč ho má? Kdo ví. On ne. Knížka o šnekovi Danovi dětem přináší napínavý příběh plný ponaučení, který je členěn do krátkých kapitol. Vyprávění postupně přechází od jednoslabičných slov k těžším dv…

Obrázek podcastu Pohřbení andělé

Pohřbení andělé

Když Faye Bakerová objeví za zdmi svého nového domu dětskou lebku, je k vyšetřování povolána inspektorka Lottie Parkerová. Dům už léta vlastní rodina Fayeina přítele Jeffa, takže když se Jeff začne chovat podezřele, Lottie zajímá, co by mohl skrývat... A pak jedenáctil…

Obrázek podcastu Poslední cantilena

Poslední cantilena

Do rukou královny Anny Jagelonské se dostane podivný list. V Nymburku se zřejmě odehrála vražda, místní konšelé se však do vyšetřování příliš nemají. Podle pisatelky může případ rozlousknout jen jistý vážený pan písař z Prahy, kterého předchází pověst vynikajícího vyšet…

Obrázek podcastu Krysburger

Krysburger

Děsivě zábavná krysokniha. Jak je u Walliamse obvyklé, nemají to jeho hrdinové v životě zrovna snadné. Ani Zoe není výjimkou. Další vřískavě vtipná, akční a dojemná audiokniha Davida Walliamse je tady. S malou Zoe to nevypadá dobře. Když zjistí, že její křeček zemřel,…

Obrázek podcastu Maigret: Noc na křižovatce

Maigret: Noc na křižovatce

Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta V garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží leží mrtvola, jenže podezřelý se ne a ne přiznat. Tenhle Švéd je vůbec podivín – svou sestru Elsu zamyká ve dne v noci v jejím pokoji a nepouští ji z domu… M…

Obrázek podcastu Nevhodný letní románek

Nevhodný letní románek

Novinka od královny romantických komedií Ali Hazelwood! Je to takové klišé, až jí z toho téměř puká srdce: starší muž a mladší žena, úspěšný biotechnolog a studentka, nejlepší kamarád jejího bratra a dívka, kterou on sotva vnímá. Jenže Maya Killgorová na o patnáct let s…

Obrázek podcastu Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Mezinárodní bestseller v podání Zuzany Slavíkové.\n\nKniha sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti.\n\nOd začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vlád…

Obrázek podcastu Drda: Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert

Drda: Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert

Jan Drda (*4.4.1915-28.11.1970) Česká pohádka o zapomenutém čertovi Trepifajkslovi, hubaté, ale upřímné vdově Plajznerce, o Dalskabátech, ve kterých žije několik hříšníků, jeichž duši by rádi pekelníci dostali do svých spárů... Pohádková komedie Jana Drdy vyšla v Suprap…

Obrázek podcastu Rozára

Rozára

Jedna z povídek dnes už pozapomenutého autora Josefa Heyduka, který do povědomí čtenářů vstoupil jako bystrý fejetonista a kurzívkář a jako vynikající překladatel náročnější francouzské literatury. Povídka Rozára vyšla v souboru krátších textů: Pokušitel, který je průře…

Obrázek podcastu Obrazy ze Šumavy

Obrazy ze Šumavy

„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Obrázek podcastu Bludiště

Bludiště

„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Obrázek podcastu Jožánek

Jožánek

Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

Obrázek podcastu Klekí Petra, bílý otec Apačů

Klekí Petra, bílý otec Apačů

Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

Obrázek podcastu Normální mužský

Normální mužský

Úsměvný příběh o rozvedeném manželském páru.Osoby a obsazení: Slávka (Blanka Bohdanová), Ludvík (Vlastimil Brodský), Růžena (Marie Marešová), Pavla (Růžena Merunková), Karel (Tomáš Töpfer), Vendulka (Anna Hlavicová-Bendová), dále účinkují Blanka Vikusová, Jaroslava Drml…

Obrázek podcastu Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru

Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nepravděpodobnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo. Ve druhé části sl…

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 5.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 5.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herec Tomáš Racek.

Obrázek podcastu Standa a dům hrůzy

Standa a dům hrůzy

Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech. …

Obrázek podcastu Svatá

Svatá

Život ovdovělé hospodské Aloisie se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se její dceři Kristě zjeví v lese Panna Maria. Třebaže ji krom Kristy nikdo neviděl, zpráva o zjevení se rychle rozkřikne, do zapomenutého kraje začnou proudit zástupy a zadlužená hospoda konečně pr…

Obrázek podcastu Mám jméno

Mám jméno

Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Obrázek podcastu Moderní české básnické sbírky (VIII)

Moderní české básnické sbírky (VIII)

Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst…

Obrázek podcastu Vážka v jantaru

Vážka v jantaru

Skotsko vykrvácelo. Dokáže jejich láska otočit nemilosrdným kolem dějin zpět? Po tragické prohře na svazích skotské Vysočiny se Claire Randallová a Jamie Fraser vydávají do Francie za časů Ludvíka XV., v jejímž velmocenském postavení spatřují příslib nového začátku. A n…

Obrázek podcastu Klikatá cesta

Klikatá cesta

Kdo vysloví jeho jméno, zaplatí životem Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li nejzakroucenější ulicí San Francisca. Jmenuje se Lombard Street. A slovo „Lombard“ je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého pří…

Obrázek podcastu Svěrák: Tatínku, ta se ti povedla

Svěrák: Tatínku, ta se ti povedla

Příběh o tatínkovi Šímovi, který si vymýšlí pohádky svým dětem - Petříkovi a Petrušce, napsal Zdeněk Svěrák v roce 1979. Od té doby vyšly pohádky v literární podobě a zároveň je Zdeněk Svěrák namluvil do podoby zvukové. S hudbou Petra Skoumala tak vznikla půvabná nahráv…