Obrázek podcastu Očitý svědek

Audiokniha Očitý svědek

Délka:

47 min

Čte:

Walbert Schmirler

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského

K titulu „král“ a „císař“ připojil jméno mnohem dražší, které zdomácnělo a přetrvalo staletí: „Otec vlasti!“ Barvité ztvárnění úsilí Karla IV. povznést v evropském prostředí Prahu a české kraje na co nejvyšší úroveň, líčení procesu dobývání moci, budování země a snahy o…

Obrázek podcastu Vůně toskánské lilie

Vůně toskánské lilie

Italská Florencie je dnes synonymem pokladnice uměleckých památek. V minulosti však měla rozhodující vliv i na politický život rozdrobené Itálie. Mimořádného věhlasu dosáhla ve 13. - 16. století. Z tohoto období prosperity vzešel i hospodářský a kulturní význam města. V…

Obrázek podcastu Neruda: Fejetony

Neruda: Fejetony

Původní album DM 15031 "Jan Neruda Fejetony" vydal Supraphon v roce 1956. V podání Václava Vydry sr. zde zazněly fejetony Trochu vzpomínání na starou Prahu a Kam s ním? Nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Stopařův průvodce Galaxií 3: Život, vesmír a vůbec

Stopařův průvodce Galaxií 3: Život, vesmír a vůbec

Nejdelší a nejdestruktivnější večírek, jaký se kdy konal, vstupuje do čtvrté generace… Po tisíciletích ožívá nebezpečí, že mírumilovný národ s citem pro melodii podlehne svému děsu z jiných ras a vypořádá se s nimi jednou provždy. Zákony života, vesmíru a vůbec surově p…

Obrázek podcastu Zpověď farářky

Zpověď farářky

Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých…

Obrázek podcastu Parker Pyne zasahuje

Parker Pyne zasahuje

Šťastný klient, náš cíl! Chcete být šťastní? Pan Pyne to zařídí. Jeho kancelář zbavuje lidi příčin jejich neštěstí. Pět originálních povídek z pera první dámy zločinu. Chcete být šťastní? Kdo by nechtěl! Pan Parker Pyne, penzionovaný úředník, ví, jak nešťastným lidem ke…

Obrázek podcastu Dívka v pavoučí síti

Dívka v pavoučí síti

„Zaměřte se na nejslabší místo. Bojujte.“ – Lisbeth Salanderová Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist kvůli syndromu vyhoření uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výz…

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Obrázek podcastu Ten sen

Ten sen

Čtvrtý titul spisovatelky Martiny Formanové na značce Tebenas je jediným autorčiným románem, který nevychází z autobiografických zážitků. Příběh dvacetileté Daniely, která se v osmdesátých letech minulého století snaží najít svůj vlastní prostor v šedivé a nudné Praze. …

Obrázek podcastu Voňavé léčivé pohádky

Voňavé léčivé pohádky

Znáte heřmánkovou princeznu? Nebo draka z mateřídoušky? A co třeba Vymetáčka mátového? Víte, že tyto kouzelné bytosti mají léčivou moc a dokážou dětem ulevit třeba od bolavého bříška či ouška nebo vyhnat nachlazení? A takových skřítků a princezen a jiných stvoření exist…

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Obrázek podcastu Obchodní němčina A1 - B1

Obchodní němčina A1 - B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina do práce/Obchodní němčina A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém…

Obrázek podcastu O katechezi od Adama

O katechezi od Adama

Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Úvod do christologie

Úvod do christologie

O tom, jaké místo má christologie mezi teologickými disciplínami, jak se vyvíjela v období patristiky a na starověkých koncilech a co pro nás křesťany vlastně znamená Ježíšova oběť na kříži pojednává vzdělávací cyklus teologa z Karlovy univerzity v Praze Ctirada Václava…

Obrázek podcastu Jižan a blondýna

Jižan a blondýna

Příběh vztahu Češky a řeckého muže vyprávěný s úsměvným nadhledem. Humoristický román s autobiografickými prvky, "Jižan a blondýna" vyšel knižně poprvé v roce 2012, jako audiokniha vychází v roce 2023.

Obrázek podcastu Případ nitravské mince

Případ nitravské mince

Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických …

Obrázek podcastu Deset nejčastějších podnikatelských chyb

Deset nejčastějších podnikatelských chyb

Chybami se člověk učí a těch deset nejzásadnějších, kterých se podnikatelé dopouštějí dnes a denně, představuje další vzdělávací audiokniha pro podnikatele. Většinou jde o stejné chyby, které dělají podnikatelé opakovaně. Proto je cílem této audioknihy naučit je těmto c…

Obrázek podcastu Ryba viděná

Ryba viděná

Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Obrázek podcastu Borovský: Básně

Borovský: Básně

Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Obrázek podcastu Problém tří těles

Problém tří těles

V Říši středu probíhá Velká kulturní revoluce. Čína nechce zůstat pozadu za Sověty a Američany, a proto se v rámci tajného vojenského projektu pokouší navázat spojení s mimozemšťany. Přesně o třicet let později začínají umírat významní vědci a lidé začínají vyzývat k ná…

Obrázek podcastu Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Víte, jak se rodí trpaslíci? Nejlíp by vám to řekla paní Mašitová z Horních Mokropes. Jednoho si totiž přinesla domů z lesa, pojmenovala ho Pepa a posadila do skalky. Ale copak takový živý trpaslík chce trčet mezi kamením? Ani náhodou. Zvlášť poté, co v lese objevil dal…

Obrázek podcastu Svět podle Garpa

Svět podle Garpa

Když se Amerika změnila v minové pole, braňme se groteskou. Přestože na svět přišel skoro neposkvrněným početím a matčina drsná výchova z něj učinila syna nevídaných schopností, snaží se T. S. Garp i bez otce obstát. Vaří, uklízí, naslouchá a hlavně jedná fér s přísluš…

Obrázek podcastu 100_100 – 100 povídek na 100 slov

100_100 – 100 povídek na 100 slov

Co se dá vyjádřit stovkou slov? Velmi krátké povídky Dalibora Demela naznačují, že i v tak stručném textu může být zakódovaný román, drama, písnička, fantasy epos, báseň, filmový scénář, pohádka, nebo třeba konverzační komedie. Různost žánrů i témat sice spojuje počet s…

Obrázek podcastu Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda

Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda

Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláčiky a rád robí druhým radosť. Spolu s kamarátkou dážďovkou Milicou precestuje celý svet. Do Číny vezie klince na stavbu priehrady, na Čukotku ryžu, do New Yorku k…