Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Očistec - Ti nepohřbení

Audiokniha Očistec - Ti nepohřbení

Délka:

10 hod 54 min

Čte:

Jiří Wittek

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Nápad za miliardu

Nápad za miliardu

Ještě před čtyřicítkou zažili mezinárodní úspěch ve světě byznysu. Tomáš Čupr, Josef Průša, Simona Kijonková a další osobnosti stojící za úspěšnými českými startupy, jejichž hodnota překročila hranici miliardy korun. O čem snili v dětství? Co je žene dál? Jak se poučili

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 951 - 1000

Toulky českou minulostí 951 - 1000

Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu 1492: Dobytí Granady

1492: Dobytí Granady

Román zachycuje Španělsko a rozvinutou kulturu muslimské říše al­Andalus na jihu Pyrenejského poloostrova v patnáctém století, kdy vrcholilo soupeření katolických království Kastilie a Aragonie s muslimským emirátem. Zániku muslimské říše a následnému sjednocení Španěls

Obrázek podcastu Hurvínek má smůlu

Hurvínek má smůlu

Sedm dialogů napsala Helena Štáchová pro dřevěné hrdiny Divadla S+H a spolu s Martinem Kláskem (Spejbl, Hurvínek) a Miroslavem Polákem (Žeryk) je také natočila. Tímto titulem se vrátila k tradici, kterou zavedl Miloš Kirschner v návaznosti na Josefa Skupu, totiž k dialo

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 3

Staré řecké báje a pověsti 3

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Těsnohlídek: Příhody lišky Bystroušky

Těsnohlídek: Příhody lišky Bystroušky

Původní titul SU 5234-4 - vyprávění Rudolfa Těsnohlídka o lišce Bystroušce propojené s orchestrální suitou z opery Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky - vyšel v roce 1999 pouze na audio kazetě - nyní jej vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Kniha apokryfů

Kniha apokryfů

Na rozdíl od většiny ostatních povídkových knih, které vznikaly plynule v kratším časovém rozmezí, apokryfy psal Čapek téměř dvě desítky let - od roku 1920 až do své smrti. Původní výbor pěti příběhů (Apokryfy, 1932) se postupně rozrostl na devětadvacet (Kniha apokryfů,

Obrázek podcastu E.F.Burian: Dokumenty

E.F.Burian: Dokumenty

Emil František Burian (*11.6.1904 - †9.8. 1959) Z rozsáhlého komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 0 18 1529 "Emil František Burian Dokumenty" vydanému v Supraphonu v roce 1974 a nyní vydávanému poprvé digitálně:...Režisér, dramaturg, skladatel , dirigent, zpě

Obrázek podcastu Anne of Green Gables

Anne of Green Gables

Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But

Obrázek podcastu Meditace o mateřštině

Meditace o mateřštině

Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval

Obrázek podcastu Sestřelen

Sestřelen

Nositel čtyř čs. válečných křížů a britského Distinguished Flying Cross, Rytíř francouzské čestné legie, nositel sovětského Řádu za vítězství a mnoha dalších vyznamenání generál František Fajtl nám zanechal úžasné literární svědectví. Ve své první knížce Sestřelen vylíč

Obrázek podcastu Zajíc Košťálek

Zajíc Košťálek

Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti. Příhody zajíce Košťálka ve skvělém hereckém obsazení.Osoby a obsazení: vypravěč (Eduard Cupák), zajíc Košťálek (Jiří Prager), vítr Fujavák (Ladislav Mrkvička), straka (Jana Drbohlavová), měsíc (Vladimír Hrubý), víla Sně

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

Obrázek podcastu Čarek: Od jehly k mašinkám

Čarek: Od jehly k mašinkám

Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 1-10

Pohádky tisíce a jedné noci 1-10

Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví noc, dá ji ráno zabít. Potom však pozná vzdělanou a krásnou Šahrazád, která si zachraňuje život tím, že svému manželovi vypráví po dobu tisíce a jedné noci zajímavé a

Obrázek podcastu Tak se ti hlásím…

Tak se ti hlásím…

Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 2 - Zlatovláska & O kocourovi, kohútovi a kose

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 2 - Zlatovláska & O kocourovi, kohútovi a kose

Zlatovláska, O kocúrovi, kohútovi a kose - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Zůstal jsem klukem

Zůstal jsem klukem

V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 27

Hovory o józe a mystice č. 27

Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Hřej, sluníčko, hřej. Pásmo k Mezinárodnímu roku dítěte

Hřej, sluníčko, hřej. Pásmo k Mezinárodnímu roku dítěte

Původní LP album 1118 2578 "Hřej, sluníčko, hřej." vydal Supraphon v roce 1979 u příležitosti Mezinárodnímu roku dítěte - nyní vychází poprvé digitálně. Obsah: Výběr z tvorby českých básníků a spisovatelů pro pásmo Hřej, sluníčko, hřej 1. Kdyby tu nic nebylo 1:10 2. Pro