Audiokniha Obecní museum

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Mlčící pacientka
Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Sloužil jsem v Gaze
O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Vyšší spravedlnost
Když zákon selže, nastupuje pomsta… Co když je spravedlnost slepá a vrahové zůstávají na svobodě? Pak musí přijít někdo, kdo je nenechá uniknout bez trestu. Ve švédské Uppsale policie vyšetřuje sérii brutálních vražd mladých žen, které si vrah nevybírá náhodně. Jeho obě…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Jungbauer: Honza a lodička
Historická nahrávka zařazená do nabídky na přání našich zákazníků.

Máj (2009)
Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 2009 v interpetaci Báry Hrzánové"Hrzánová přednáší celý Máj zpaměti, už to je samo o sobě hodno obdivu, a zmocňuje se ho suverénně a především - a v tom je dědicem Mistrů z Violy - dokáže vychutnat se…

Deník 1938-1945
Příběh dívky, která přežila holocaust. Vůbec první vydání autentického deníku pražské židovské dívky vychází s předmluvou Zdeňka Mahlera a doslovem Ivana Klímy. Deník Helgy Weissové je autentickým svědectvím dívky z pražské židovské rodiny, která přežila hrůzy druhé svě…

Eliška Přemyslovna
Princezna Eliška a její dva sourozenci jsou posledními potomky slavného přemyslovského rodu. Kdo z nich usedne na královský trůn? Král Václav III., princezna Anna, nebo Eliška, kterou teta Kunhuta Přemyslovna připravovala na řeholní život ve svatojiřském klášteře na Pra…

Nikdy
Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí dr…

Tak dobří, že vás nepřehlédnou
>> „Optimistické dílo s jasnou logikou a bez škodlivých rad, užitečné pro všechny nováčky na trhu práce, ale také ty, kteří nemůžou najít smysl ve své současné kariéře.“ — Publishers Weekly ## O audioknize: Tápete v profesním životě? Nevíte, jaká práce by vám přinesla…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Přírodě na stopě
Jakmile vykročíme ze dveří, obklopí nás příroda. Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpově…

Proces
Kafkův román Proces se nemusí každému zamlouvat – má totiž pověst zachmuřené, obtížně proniknutelné knihy, která je pro spěchajícího člověka opředena pláštěm z otazníků. Paradoxně ale i v onom spěchu je přítomno dost otázek, jež nabydou naléhavosti při zpětném pohledu p…

Dobrodružství hraběte Lydericha
V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Bestie z Buckinghamského paláce
První FANTASY od nejprodávanějšího autora dětských knih. Nová tlustá Walliamsovka je temná, dobrodružná, tajemná, pitvořivě legrační a odehrává se v Británii v roce 2120. Londýn je v troskách, lidé mají hlad a na celou zemi padla temnota. Malý princ Alfréd, neduživý kni…

Kukačka
Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kole…

Nezlomní: Prošli džunglí, aby našli nejlepšího přítele
Knižní předloha filmu s Markem Wahlbergem v hlavní roli, skutečný příběh o osudovém setkání sportovce a psa. Když závodíte 700 kilometrů skrz džungli a hory Ekvádoru, toulavý pes v patách je to poslední, co potřebujete. Přesně to se ale stane Mikaelu Lindnordovi, když j…

Hotýlek na Islandu
Zachumlejte se do hřejivé deky a vychutnejte si panenskou přírodu Islandu a útulnou atmosféru ve stylu hygge. Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna nehoda a dostane padáka i kopačky. Její život je náhle v troskách, takže když jí personá…

Šikmý kostel 2
Druhý díl trilogie Šikmý kostel sleduje osudy románových hrdinů Ženky, Julky, Barky, Anušky, Wojtka, Fanky, Halky a jejich blízkých v letech 1921–1945. První díl o životech jejich rodičů a prarodičů se setkal s mimořádnou odezvou, román se stal Knihou roku 2020. Ženka, …

Čierny kruh: Koniec mafie
Leto 2003. Mafia deväťdesiatych rokov stráca moc. Čo však prichádza namiesto nej? Čerstvo vyštudovaný Milan Ostrý nastupuje do úradnej funkcie. Pracuje v nej nielen pre mafiánskeho bossa Petra Štarcha, ale aj pre vplyvného skorumpovaného úradníka Alexandra Vokoša. Lenže…

Moc
Keby ste sa z ničoho nič ocitli v mocenskej pozícii, odolali by ste nutkaniu napchať si vrecká či pomstiť sa svojim nepriateľom? Je pravda, že moc korumpuje? Rodia sa ľudia ako tyrani, alebo sa nimi stávajú? Sú defraudanti a policajti, ktorí zavraždia väzneného, výsledk…

Kniha hřbitova
Neodvážíš-li se ničeho, pak na konci dne nic bude vše, co jsi získal. Hřbitov není místo, kterého bychom se měli bát. A Neil Gaiman nás o tom přesvědčí. Jedna ze sta nejlepších knih z oblasti young adult podle časopisu Time. Chtělo by se říct, že Nikdo Owens (v originál…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …