Audiokniha Obchodník

Čarostřelec
Napínavý příběh z roku 1789 odehrávající se v Jizerských horách. Bývalý jezuita Vilém a podivínský lékař Šulc pátrají po okolnostech svatokrádeže. Postupně v jejich okolí přibývá krvavých vražd a oba se nakonec dostávají mezi pytláky a pašeráky, jimž vládne pověstný čar…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)
Pokud oběť znala svého vraha, určitě ho znáte i vy, a on zná vás. Na smrti postarší slečny Emily Simpsonové neshledá lékař ve vsi Badger’s Drift nic podivného. Její dobrá přítelkyně s ním ovšem nesouhlasí a se svými pochybnostmi se svěří šéfinspektorovi Barnabymu. Od ch…

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

To všechno vodnes' čas
Písnička To všechno vodnes' čas u nás zlidověla a jak Waldemarovi Matuškovi, tak a Ivanu Foustkovi se v roce 1968 výborně hodila do názvu vzpomínkové knížky, která je dodnes ze vší literatury o Matuškovi nejživější. Dramaturg a básník Ivo Fischer, od poloviny šedesátých…

Dárce
Provokativní příběh o chlapci, který zažívá něco neuvěřitelného a podniká něco nemožného. Představte si, že svět kolem vás je jako podle šablony, existuje jen jedna univerzální barva, jeden typ nábytku, všichni mají stejný střih vlasů, stejné oblečení. Má to své výhody,…

Devatero pohádek – výběr 2
Karel Čapek psal pohádky jednotlivě, a trochu v jiném pořadí, než potom vyšly v knize: Devatero pohádek plus jedna od Josefa Čapka jako přívažek. Jako první napsal Velkou kočičí pohádku. Ve stejné době se zrodila pohádka od Josefa Čapka s názvem: Můj tlustý pradědeček …

Na mušce
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Medovníček detektivem + Medovníček a Medulka
MEDOVNÍČEK DETEKTIVEM Oblíbený skřítek Medovníček se opět vrací tentokrát jako detektiv, který musí v lese, kde bydlí, pomáhat s řešením záhadných případů všem zvířátkům a někdy i lidem. Pátrá třeba po ztracené víle Hanulce, zachraňuje ježici Bělinku nebo se střetne se …

Faraoni a kouzelníci
Ze staroegyptských mýtů, bájí a pověstí autor vybral ty nejpoutavější, vypravuje o slavné královně Hatšepsovet, první vladařce v historii, o faraonu Ramessovi II., pět bajek o moudrosti zvířat a v neposlední řadě i o krásné a mocné královně Kleopatře a Caesarovi a Anton…

Soudce Jack
Padouch je sice znám, ale jde o to, dokázat mu vinu? Podaří se to soudci Jackovi, což ale není ctihodnost v soudcovském taláru, nýbrž tajemná bytost, která se zjevuje v nečekaných chvílích. V rozhlasové hře podle románu Edgara Wallace "Křížový spodek" účinkují Miroslav …

Mizející dívky
Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená…

Zahrada
Měla to být jeho rajská zahrada, stal se z ní však očistec… Pětatřicetiletý Jaroslav se vrací domů poté, co jako vyhořelý duchovní pastýř opustil své stádo. Ale starý dům se zanedbanou zahradou, který zdědil po smrti babičky, už něčí domov příliš nepřipomíná. Osamělý mu…

Zbraslavská kronika
Zbraslavská kronika Rozhlasová četba ze středověkého rukopisu Čte Jaromír Meduna Režie Lukáš Hlavica Zbraslavská kronika (Chronicon aulae regiae)je mimořádné literární dílo českého středověku. Vznikala v letech 1305–1339 v cisterciáckém klášteře na Zbraslavi, založen…

Jak rychle zbohatnout
V této audioknize se dozvíte, jak bohatí lidé skutečně získávají své peníze. Audiokniha vám odkryje podstatu různých forem zbohatnutí a to způsobem, jakým to dosud nikdo neudělal. Pomůže vám poznat sebe sama, vaše silné stránky a nalézt vlastní cestu k finanční svobodě …

Zvon v jezeře
I zvony mají svůj domov. Inspirací byl skutečný osud dřevěného kostela Vang stavkirke, který původně stál v norském regionu Valdres. V 19. století byl rozebrán, prodán a následně převezen do dnešního Polska, kde byl znovu postaven ve městě Karpacz na severním úpatí Krko…

Písečná bouře
Když se londýnským muzeem rozlehne ničivý výbuch, odstartuje závod o to, kdo první odhalí, co přesně se stalo a proč. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je následkem výbuchu v troskách, opravdu vysokou cenu. Proto se spolu s kurátorkou a…

Malé principál
Malý princ v brněnském hantecu je konečně na světě! Kdo by neznal Malého prince, nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Mar…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Běs bohů
Pradávní bohové opět kráčejí po Vigrídu a všechno spěje k rozhodující bitvě! Dračí bohyně Lik-Rifa, po dlouhých staletích osvobozená z magických pout, stanula v čele hordy svých poskvrněných potomků, které chce dovést k vládě nad světem. Vedle trollů, skraelingů, vaesen…

Jedním tahem pera
Kdysi dávno, v dobách, kdy ještě žili draci a neexistovaly jiné videohry než černobílý ping-pong, vešel ve městě Morporku do začouzeného lokálu čaroděj… Vydejte se ve sbírce dvaceti povídek sira Terryho Pratchetta do světa dobrodružství, zábavných absurdit a bezbřehé fa…

Smrt boha smrti
Audiokniha vznikla na základě reevidovaného vydání knihy Smrt boha smrti a vychází k 80. výročí atentátu na Reinharda Heydricha. Audiokniha Smrt boha smrti předkládá příběh plný odvahy a sebeobětování, ale také zrady a kruté pomsty. Autor znal dobře všechny aktéry tohot…

Dobrodružství veverky Zrzečky
Obyvatelka Starého dubu vyráží na záchrannou misi. Příběhy veverky Zrzečky, která spolu se svými kamarády zažívá dobrodružství v křivoklátském lese, čtou s nadšením nové a nové generace čtenářů. Zvědavost se nevyplácí! Past, nastražená hajným na kunu, sevřela nesprávno…

Prokletí Spřízněných: Jiskra Věčného plamene
Když vzplanou stará tajemství, všechno kolem shoří. Světu smrtelných vládnou krutí Dědicové, potomci samotných bohů, kteří kdysi osídlili devět říší Emarionu. Diem Bellatorová se pokouší nevyčnívat, ale vskrytu duše touží opustit svou chudou, uzavřenou vesnici. Když n…